Dakle, svaki iole stariji Mac user, a pogotovo još ako je na SMUG-u (Serbian Macintosh User Group -
www.macserbia.org/forum) će ti preporučiti nekoliko stvari:
- ako kupuješ kod nas, što se tiče cene praktično ti je svejedno, svi mašine uzimaju iz istog izvora (Apcom), tako da su cene uniformne (osim ako je neki komad na akciji)
- što se tiče podrške (servis), moja preporuka je Мацола pod broj 1, a onda i iStyle. To je to.
- kupovina preko grane je lepa stvar, ali zapitaj se kako ćeš proći pored carinika sa 27" iMac-om, a da ne primeti??? Što se tiče garancije, ona je WW i sa fiskalnim se priznaje i u Srbiji, gde god ga kupio - 1 godina, sa Apple Care-om još 2 godine; ako kupuješ Apple Care obavezno ga aktiviraj u Apple Store-u gde ga kupuješ. Princip je da kažeš koji je Serial Number (About This Mac, pa klikneš dva puta na Version 10.6.x), koji je jedinstven za svaku mašinu i uz fiskalni račun, zajedno sa računom za Apple Care možeš ostvariti garanciju i u Srbiji).
- ako nisi gadljiv na polovnu robu mogu da ti preporučim par prodavaca, ali to na PM, neću ovde da ih reklamiram - btw, i ja sam svoj 27" i5 kupio od jednog od njih za 1600 e, sa 8 GB RAM-a
Eto, toliko od mene.
Slobodno pitaj šta god te još interesuje.
Pozz
p.s. nije GlobNet najstariji, to je Мацола ako ćemo pravo, iako i gosn Vranić nije tu od juče. Pogledaj malo na
www.macola.rs šta je Pop sve uradio, impresivno je, videćeš.
Evo ti i mali istorijat dešavanja vezanih za ove prostore i Apple (neke stvari nisu update-ovane, ali je u principu to):
http://www.macserbia.org/index.php?option=com_content&task=view&id=211&Itemid=9