Šta je novo?

iMac 27" u BGu

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
Rešio sam da pređem na Apple i komp poklonim matorcima ;) Kolko vidim...treba da se odlučim između GlobeNeta, iStyla i Macole..

Gde bi vi kupili iMac u BGu da ste na mom mestu ?

p.s. Možda je Švica povoljnija, ali nekako sumnjam da bi tolika grdosija mogla da se prošvercuje :d

ja u GlobeNet-u. So far so good

Ja bih za iste pare otishao do neke susedne drzave po zelji, proveo se par dana, i uzeo iMaca :)

Ripper, razmisli da li ti kao opcija dolazi i izbor polovnog jer ćeš mnogo izgubiti na vrednosti kao prvi kupac, kada se jednog dana budeš odlučio da ga prodaš. 27" ipak nije mala stvar, ako i kada ga uzmeš, okači neku fotku kada ga budeš udomio. :)

Hmm meni se ova driverova ideja za sad najviše sviđa... Taman pazarim i Apple Care ;) Samo...jesi siguran da to može da se prošvercuje kod nas bez nekog većeg cimanja ?

p.s. Midgarde tvoja plava riba je u Novom Sadu :D Jes da nije daleko, al nije baš BG..sad ću pogledam cene i kod njih.
A fotke ću kačim obavezno...samo da se odlučim gde tačno...
Nekako je GlobeNet najstariji...mada na macserbia hvale Macolu.

Meni je bitan i servis (pa me zanima ko ima najbolji od dotičnih)...jer u slučaju da nešto zeza..glupo je da ostanem bez kompa od 2k € 45dana :(

Dakle, svaki iole stariji Mac user, a pogotovo još ako je na SMUG-u (Serbian Macintosh User Group - www.macserbia.org/forum) će ti preporučiti nekoliko stvari:
- ako kupuješ kod nas, što se tiče cene praktično ti je svejedno, svi mašine uzimaju iz istog izvora (Apcom), tako da su cene uniformne (osim ako je neki komad na akciji)
- što se tiče podrške (servis), moja preporuka je Мацола pod broj 1, a onda i iStyle. To je to.
- kupovina preko grane je lepa stvar, ali zapitaj se kako ćeš proći pored carinika sa 27" iMac-om, a da ne primeti??? Što se tiče garancije, ona je WW i sa fiskalnim se priznaje i u Srbiji, gde god ga kupio - 1 godina, sa Apple Care-om još 2 godine; ako kupuješ Apple Care obavezno ga aktiviraj u Apple Store-u gde ga kupuješ. Princip je da kažeš koji je Serial Number (About This Mac, pa klikneš dva puta na Version 10.6.x), koji je jedinstven za svaku mašinu i uz fiskalni račun, zajedno sa računom za Apple Care možeš ostvariti garanciju i u Srbiji).
- ako nisi gadljiv na polovnu robu mogu da ti preporučim par prodavaca, ali to na PM, neću ovde da ih reklamiram - btw, i ja sam svoj 27" i5 kupio od jednog od njih za 1600 e, sa 8 GB RAM-a

Eto, toliko od mene.
Slobodno pitaj šta god te još interesuje.
Pozz

p.s. nije GlobNet najstariji, to je Мацола ako ćemo pravo, iako i gosn Vranić nije tu od juče. Pogledaj malo na www.macola.rs šta je Pop sve uradio, impresivno je, videćeš.
Evo ti i mali istorijat dešavanja vezanih za ove prostore i Apple (neke stvari nisu update-ovane, ali je u principu to):
http://www.macserbia.org/index.php?option=com_content&task=view&id=211&Itemid=9

Poslednja izmena:
Meni je bitan i servis (pa me zanima ko ima najbolji od dotičnih)...jer u slučaju da nešto zeza..glupo je da ostanem bez kompa od 2k € 45dana :(

u tom slucaju ostace bez masine bar 2 nedelje! (jer ima toliko treba da poruce deo iz madjarske - bilo kojem distributeru jer ni jedan nema lager rezervnih delova). eventualno neko moze da ti izadje u susret i da ti da neku masinu na koriscenje dok ne stigne rezervni deo...

@RingeRaja - sjajan post! ;)

u tom slucaju ostace bez masine bar 2 nedelje! (jer ima toliko treba da poruce deo iz madjarske - bilo kojem distributeru jer ni jedan nema lager rezervnih delova). eventualno neko moze da ti izadje u susret i da ti da neku masinu na koriscenje dok ne stigne rezervni deo...

Postoji jedan distributer i nekoliko dilera. Kompletna nabavka rezervnih delova ide preko distributera, a ni oni nemaju lager. Deo ne stiže iz Mađarske, otkud ti to?

madjarska - tako su mi rekli u par navrata - da cekaju deo iz madjarske...

Hmm...ako ne nađem vezu na carini :D Rapitaću se o "polovnim varijantama.." , a nakon toga Macola ;)

E sad..koliko se čeka ako se ne odlučim za standardnu verziju nego recimo rešim i7 umesto i5 i SSD umesto standardnog harda ?

E sad..koliko se čeka ako se ne odlučim za standardnu verziju nego recimo rešim i7 umesto i5 i SSD umesto standardnog harda ?

Ti bi BTO:) (build to order)
Pa sve zavisi, npr. castor je svoj čekao 45 dana, ne mora da znači da ćeš i ti.
Nego, jesi li ti video koliko je doplata za i7 i SSD?
Na apple sajtu kaže 200$ za i7 + 600$ za 256 GB SSD:zgran:
Da ti nije malo mnogo da se izvrneš još 800$ (čitaj: u najboljem slučaju kod nas 800 eura plus) za BTO mašinu, a?
Mnogo ti je bolja varijanta da uzmeš i5 (isto je quad core kao i i7, jedino što i7 ima mogućnost virtuelizacije - ako ti to treba), kupiš neki kršten SSD od 60 GB (npr. Vertex 2 od user-a Proday - ultra brz SSD), daš Nemanji (appleservis user na macserbia.org) i on ti ga zameni za 20 eura.
Eto, to je moj predlog.
Inače, mašina je bruka dobra, ja ima prethodni model, onaj na 2,66 GHz, sa ATI 4850 i 8 GB RAM-a, ni da štucne - radi Photoshop i Aperture kao pesma.
Sad ću da upregnem i Final Cut 3 da vidim kako će da se snađe.
Sretna kupovina.

Vrh Dno