Šta je novo?

iMac 24 problem sa prasinom iza display-a

weboperater

Cenjen
Učlanjen(a)
02.09.2009
Poena
151
Da li neko zna ko se bavi ciscenjem prasine koja se zavuce ispod display-a.
Nije rec o prasini na zastitnom staklu koje se skida to smo resili, medjutim prasina se uvukla bas ispod samog display-a.

U iStylu kazu nov monitor jedino za samo 580 EUR :zgran:
Nasao sam neke Hrvate al mi se iskreno ne ide tamo.
Takodje sam nasao zadnju varijantu da kupim nov ekran preko ebay-a i necete verovati kosta 280 EUR, Srbijooooo :wall:

Hvala unapred.

Teško paćenje! Mislim da niko to neće da radi za manje od 150e. Šrafciger u ruke, DIY je zakon :). Sledeći put 9x razmisli pre nego daš sv.Stevi Pohlepi pare.

Teško paćenje! Mislim da niko to neće da radi za manje od 150e. Šrafciger u ruke, DIY je zakon :). Sledeći put 9x razmisli pre nego daš sv.Stevi Pohlepi pare.

lol XD stvarno neverovatno koliko problema ima taj iMac.....te neke zute nijanse display dobijao, te problemi sa grafickom, pa neke linije kod docka, na apple forumu tema o problemima na iMac-u presla 400 stranica.....ccc za te pare covek bi pomislio da dobija kvalitet....

Pa i dobija maksimalni kvalitet koji postoji na planeti, problem je shto hiperprodukcija jednostavno ne dozvoljava da neke komponente budu dovoljno kvalitetne da bi radile kako treba u takvom okruzenju. Apple nema resurse da pravi svoju hardversku platformu pa se oslanja na onu koja vlada, nema izbora. Jedino da batale iMaca potpuno dok x86 ne prsne i krene da se radi kako treba i da Samsung prestane da diktira standard i nivo kvaliteta na celoj planeti..

Ne kazem da nema problema, ali da je tako kako deluje kada se citaju forumi, neverovatno mi je da prodaja iMaca toliko skace i nigde nema grupnih tuzbi na Apple i slichnih stvari koje se pojavljuju i za najvece gluposti. Po onome sto sam ja citao po forumima deluje kao da ne postoji jedan primerak iMaca starijeg od par meseci a da nema bar prashinu iza LCDa, i taj problem izgleda kao da postoji nekoliko generacija i nishta se nije promenilo. Opet kazem, da je to realno stanje, neverovatno je da prolazi vishe godina i da Apple nema velikih problema, jer ih ima za mnogo manje stvari.

Poslednja izmena:
Problem sa panelima na iMac mašinama definitivno postoji, što je izgleda posledica greške u dizajnu od strane Apple-a (koju on još uvek zvanično ne priznaje), s obzirom da npr. S-IPS panel koji se stavlja u 27" pravi LG, a da problem ulaska prašine u panel nije primećen nigde do sada, osim kod iMac mašina.
I ja lično imam isti problem i rešavam se već dugo da ga rasklopim i očistim, ali nema se vremena.
Evo i jednog finog tutorijala (doduše, za 27" iMac), postavljenog od strane člana SMUG foruma koji je uspešno obavio operaciju - sve je dokumentovano slikama, korak po korak, pa ako si vičan i strpljiv, možeš i sam da ga središ:
http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&id=66497&catid=15

Vrh Dno