Šta je novo?

iMac 2021

sam633

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2011
Poruke
5,899
Poena
385
Listam tnjiter i naiđem na ovo:

 


  • iMac with 7-core GPU starts at $1,299 (US) and $1,249 (US) for education, and is available in green, pink, blue, and silver. It features an 8-core CPU, 8GB of unified memory, 256GB SSD, two Thunderbolt ports, Magic Keyboard, and Magic Mouse.
  • iMac with 8-core GPU starts at $1,499 (US) and $1,399 (US) for education, and is available in green, yellow, orange, pink, purple, blue, and silver. It features an 8-core CPU, 8GB of unified memory, 256GB SSD, two Thunderbolt ports, two additional USB 3 ports, Magic Keyboard with Touch ID, Magic Mouse, and Ethernet.
Novi iMac, stara Apple politika.
 
Kada se ubaci iMac u vodu (toplu/hladnu) da li menja boje kao autići koje smo imali kad smo bili klinci ili je uvek ista boja?
 
Novi iMac je toliko jadan, da M1 MacBook Air i M1 Mac Mini deluju jos bolje posle ovoga...

Bukvalno su desktop racunar lisili svega sto ga cini desktopom. Ovo je zapravo novi iPad Pro, samo veci, ruzniji, zakucan za postolje i bez touchscreen-a.
 
Meni je ok, samo mi je smešno što toliko potenciraju kako je tanak 11.5mm, a sa prednje strane donja ivica kao fioka i to u veselim bojama :)

Ko da neko gleda u monitor sa strane, a ne ispred :D

 
Poslednja izmena:
Meni bi bio sasvim ok da nema toliku bradu i nema BELE bezele, vec crne. Beli bezeli se ne koriste na monitorima sa razlogom. Morao sam da napisem bele velikim slovom, posto mi je prosto neverovatno da su to uradili.

Ali oni i dalje prodaju ono smece iz 2017. godine za $1100 koje ima i5 LAPTOP verziju procesora. Valjda da ovo za $1300 ispadne kao neverovatna kupovina u odnosu na to... I ako je ovo bukvalno model koji bi trebalo da nasledi taj iz 2017. kao base model, a to se do sada odnosilo i na nasledjivanje cene.

Cena ovog iMac-a bukvalno znaci da su pomerene cene svih nadolazeih iMac-ova za $200 na gore.

Verujem da najslabija verzija modela, koji treba da zameni 27" model, nece biti ispod $2200 kako su krenuli.
 
Ma to 1300$ je samo dobro za priču da nije skupo...

1500$ je prava cena i to sa 8GB RAM-a :)

20210422-191944.jpg


20210422-191947.jpg


To su cene za USA, u Evropi bliže 2000€ :)
 
Trebalo bi da se pojave cene u EU danas na austrijskom Apple sajtu. Kazu nesto tipa "Radujte se vikendu i preorderu. Necete cekati jos dugo, preorder pocinje u 14h."

To je neki moj slobodan prevod, ali sustina je tu. Samo ne znam da li se to 14h odnosi na danas ili na sutra. Bas me zanimaju cene.

Ono sto je cudno je sto za sve uredjaje sad izlazi ta ista poruka, cak i za starije.
 
Što su se svi uhvatili tog donjeg dela kao pijani plota? Kao da nikad niko nije video iMac pre toga... Meni lično ne smetaju ni "brada" niti beli okvir oko monitora, pogotovo imajući u vidu segment tržišta kojem su ti uređaji sa 24" monitorima namenjeni.
 
Ja sam se smorio kada sam video kako izgledaju...mislio sam da nece biti brade i da ce okviri biti jos tanji...ali posle nekog vremena, poceli da mi se svidjaju ovi iMac-ovi, narocito zeleni i sivi... :D
Bas ce biti clean setup na stolu sa ovim iMac-om...e sad treba sacekati nove Macbookove...ne bi me cudilo da air izbace u bojama i sa belim bezelima, a pro da bude sa crnim, i tako i iMac pro, tj veca verzija... :D
 
Može da priča ko šta hoće, brutalno izgleda.
Ovo je prvi iMac sa kojim ću, ali ozbiljno razmišljam, sebe da častim.
Ako ništa drugo, bar da mi stoji kao ukras u kući.
 
@pecavuk
gde si video model sa 16gb rama?
 
Verovatno je mislio da može opciono da se naruči kada zvanično izađe u prodaju sredinom maja.
 
1450e pocetna cena za base model u Austriji....

Totalni promasaj.

Što su se svi uhvatili tog donjeg dela kao pijani plota? Kao da nikad niko nije video iMac pre toga... Meni lično ne smetaju ni "brada" niti beli okvir oko monitora, pogotovo imajući u vidu segment tržišta kojem su ti uređaji sa 24" monitorima namenjeni.

Videli smo iMac, a videli smo i da to sve isto moze da stane u iPad Pro koji je tanak i nema nikakvu bradu i bezele. Nek je bio duplo deblji od ipad pro ili cak i vise zbog hladjenja i eto fantasticnog dizajna. Apsolutno nikog nije briga da li mu je desktop racunar debeo 1cm ili 2cm.
 
Može da priča ko šta hoće, brutalno izgleda.
Možemo se složiti da je brutalno dobro ako su rešili dugogodišnji problem sa prašinom ili da je procesor brutalno dobar ili da bi brutalno dobro izgledao da je iMac u crnoj boji i sa većom dijagonalom ali kada dolazi sa tim raznolokim bojama mislim da je namenjen ženskoj populaciji i tinejdžerima koji uče od kuće.

Uvek to Apple radi, nikada ne nudi 100% proizvod kojim će kupac biti max zadovoljan, ako ponudi slabe karakteristike tada napravi vrhunski dizajn, ako ponudi dobre karakteristike i dizajn onda ubaci boje za decu i stalno čekaj da zaokruže proizvod.

Imao sam Mac mini, sada sam na hackintoshu i pratim šta izbacuju ali uvek negde škrtare a to mi se ne sviđa (nemogućnost nadogradnje tipa zalemljena memorija, boje...), tako da će hackintosh biti i dalje primarna mašina.
 
ali kada dolazi sa tim raznolokim bojama mislim da je namenjen ženskoj populaciji i tinejdžerima koji uče od kuće.
Ne slažem se, namenjeni su estetama.
Svako može da bira boju koja će mu se uklopiti u enterijer uz podrazumeva se, vrhunske performanse i kvalitet po kome su godinama u nazad poznati.
Možemo se složiti da je brutalno dobro ako su rešili dugogodišnji problem sa prašinom ili da je procesor brutalno dobar ili da bi brutalno dobro izgledao da je iMac u crnoj boji i sa većom dijagonalom
Procesor M1, bar po svim dosadašnjim testovima i jeste brutalan.
Što se tiče crne boje, verujem da će je uskoro biti, a za veću dijagonalu ne brini. Znaju oni veoma dobro šta rade, mnogo bolje od nas. 😁
 
m1 je brutalan ali vecini desktop user-a je m1 nedovoljan posto podrazumevaju i gaming. Bez krstenog gpu mac moze da zameni samo komp ljudima kojima treba all around resenje za home-office-edit PC koji je vrhunski dizajniran.
Dok sam studirao i igrao diablo, cs i sl po celu noc ovako nesto nikad ne bi stajalo na stolu sad vec kad vecinu vremena koristim za surf, koriscenje literature, serije/filmove, muziku mac i apple nude sve sto mi treba.
Tako da nije da hejtujem vec sam nabavio mac mini m1, macbook air m1 a ipad pro 2020 sam prodao u iscekivanju 2021 tako da sam duboko zagazio u ekosistem (imam i iphone) ali odmah da budem iskren ekosistem u srbjji je krsh i ne isplati se 😂

Ne znam mislim da cu da se resim i m1 minija i da cekam neki mini m1x da bi gurao duzi vremenski period. Mada kao sto kolega gore rece mozda je hackintosh ili neka linux masina bolje i isplativije resenje za nas manje zahtevne tj non pro korisnike.

Mozda cu na kraju zavrsiti sa m1 ipad pro i nekim novim minijem za mene je to neko najbalansiranije resenje 🤔
 
Kao ex-hackintosh korisnik (trenutno koristim mini M1 16/512) mogu da kažem da sve ima svoje prednosti i mane, i da svako uzima ono što mu treba.
Sa igranjem na kompu sam odavno raskrstio, tako da mi je ovaj mini mnogo bolje rešenje nego što je bio 9900K 32/1TB hack, ako se uzme u obzir kompaktan dizajn, potrošnja električne energije i grejanje (odnosno, buka).
Mini je naravno u performansama slabiji od i9 Intela, ali u mom slučaju, kada sam sve stavio na kantar, M1 je prevagnuo kao opcija, jer sve što mi je do juče hack završavao, završava i mini, par minuta sporije, ali mi je to beznačajno u odnosu na prednosti koje sam naveo.
 
Pa iskreno mini trenutni mi je vise kao dodatak za tv. Zamena za komp teze zbog malog broja portova a na dock ne moze sve a i treba naci neki da ne kvari estetiku.
+ je ogroman smor sto za sve sto bi mi trebalo mora neki dongle, sidecar sa ipp nikako da radi.
nisam preterano odusevljen ovim minijem. stoji da je odlicna spravica i odlicno all around resenje za svaku kucu ali se osete te apple restrikcije u dizajnu koje lakse prolaze kod mb i ipad-a posto se igra na kartu portabilnosti. iMac i mac mini su opet stacionarnije masine i nekako je za ocekivati da budu stanica koja ce da ujedini mnogo gadgeta (slusalice, ipad, laptop, ekaterni ssd, mozda dac/amp itd). Ne znam za sad sam se resio minija i ipp pa cekam neko viseportno resenje. Koliko god mi se sve svidelo nekako to sa portovima mi je uvek osecaj da udaram u zid. Makar sad imam 2k € da razmisljam u sta da ulozim 😅
 
Ja sam prodao iMac 2015 27" i narucio MacMini. Meni je sasvim dovoljan kao racunar. Ima svakako vise portova nego MacBook, a za vise portova tu je Hagibis hub sa ssd slotom. On doda jos 2 usb2, 2 usb3, sd i micro sd slotove i ssd slot ispod.
 
Mini je najbolja kupovina za ulazak u Apple silicon pod uslovom da ne treba ulagati u monitor i pericerije (vec postoje).
iMac je odlican ako to ne postoji, realno dobija se odlican monitor, zvucnici, wifi, bt, periferije, odlicna iskoriscenost prostora e cinjenica je da meni bar na slikama nesto nisu privlacne one boje i beli bezel ali dobro.
ja sam ostao na macbook air m1 samo, za sad.
ne znam da li cekati mini m1x ili da bar uzmem neki od 16gb ram. Ali trneutno nemam adekvatan monitor pa ga kacim na TV a za to mi radi posao i air m1 (imam satechi 4k hub) pa mi je base verzija i bila visak. Nekako ne vidim sta dobijam minijem ili npr sa mbp m1 u odnosu na air. Nije sad problem u novcu ali ne bih da nesto placam sto necu iskoriscavati adekvatno.
mislim da je kombinacija mini i ipad dobra ali opet nekako ne vidim svrhu vise masina sa m1 nekako se previse preklapaju. Jedino ko zeli non stop dostupan desktop mini je odlicna kupovina, jos ako moze da posluzi za posao i zarad (meni to ne radi) onda je no brainer.
 
Da, s obzirom koliko je mala ploca i napajanje, mogli su da stave i zvucnike.
 
otkud vam to da nema zvucnike?
 
Ja se nadam da trolujete posto je glavni slogan bio best speakers in any mac, best mics in any mac, best cam in any mac 😬
cak i mac mini m1 ima built in speakere (doduse uzasne , po meni) 😅
 
Sto je najgore ne troluju :d

A zvucnici su bas lepo unapredjene :)
 
Aham...ja sam mislio da Mac Mini nema zvucnike...za njega sam pricao, znam da iMac 2021 ima odlicne... :)
Moja greska. :)
 
Nazad
Vrh Dno