Zdravo, ako imas u vidu da radis bilo kakav rendering gde ce procesor biti opterecen 100% na duze od 15-20min onda zaboravi iMac, jedno ako nemas u sobi i klimu x) jer ono jeste lepa i "funkcionalna" sprava, ali za poslove gde je od vaznosti snaga cpu-a kao kod rendera ne bih ti to preporucio, a ako ga kupis ipak ces samo osetiti.
A sad mislim da ti je najbolje da kupis MacPro, imas ih ovde
Cak imas i garanciju, lik je proveren xD bolje kod njega nego kod nasih Apple preprodavaca tj zastupnika 
E sad druga solucija ti je ovo:
Gde ces moci metnes na primer 16gb ddr3 rama za male pare, i lepo mozes podignes uz macOS i win7/linux sto vec preko parallesa na primer i normalno radis nja njemu, za programe poput 3d maxa.
I jos za 3D je po meni must have 2 monitra xD ako radis iole kompleksniji projekat.
Mac Pro (polovane na onom linku noviji mode + garanciju imas) > Custom Mac tj. hackintosh > iMac
A posto zelis to za fax, zar tebi ne bi bila bolja solucija MBP 15' i7 + 24-27'' displej kuci .... + neko postolje tj hladjenje za MBP dok na njemu ide render... ?
Po meni za tvoje potrebe je MBP + Monitor najbolja solucija ako si vec hteo dati pare za taj high end iMac.
A sad mislim da ti je najbolje da kupis MacPro, imas ih ovde
Kod:
http://macoglasi.com/tagged/macpro
E sad druga solucija ti je ovo:
Kod:
http://tonymacx86.blogspot.com/2011/06/building-sandy-bridge-customac.html
Gde ces moci metnes na primer 16gb ddr3 rama za male pare, i lepo mozes podignes uz macOS i win7/linux sto vec preko parallesa na primer i normalno radis nja njemu, za programe poput 3d maxa.
I jos za 3D je po meni must have 2 monitra xD ako radis iole kompleksniji projekat.
Mac Pro (polovane na onom linku noviji mode + garanciju imas) > Custom Mac tj. hackintosh > iMac
A posto zelis to za fax, zar tebi ne bi bila bolja solucija MBP 15' i7 + 24-27'' displej kuci .... + neko postolje tj hladjenje za MBP dok na njemu ide render... ?
Po meni za tvoje potrebe je MBP + Monitor najbolja solucija ako si vec hteo dati pare za taj high end iMac.
Poslednja izmena: