Evo da javim da je masina stigla pre nekoliko dana. Slike cu da postavim sutra, posto sam ovih dana i sredjivao sobu pa nisam stigao. Za sada mogu izneti samo prve utiske, o nekim detaljima cu kasnije. Ono sto me odmah odusevilo jeste taj cuveni IPS od 27". MBP-ov displej naspram ovog iMac-ovog deluje kao isprana krpa. Kontrast je fenomenalan, jacina boja taman... Ma neverovatno je iskustvo gledati nesto u 1080p. Mogu slobodno reci da je ovo mnogo bolje i od samsunogov led TV-a. Rezolucija je nenormalna. Trebalo mi je 4 dana da se priviknem na velicinu teksta i na to da ne moram da fullscreen-ujem safari, vec lagano rasporedim dva tri otvorena prozora safarija kao trakaste zavese. Inace u cilju proveravanja performansi instalirao sam windows 7 i za pocetak crysis 2. U onoj rezoluciji 1980 * 1050 (valjda) i u very high podesavanjima radi perfektno, evo malo sam se vratio 'PC' gejmingu ovih dana. Jedino mi se sad javio problem kad sam u win prikljucio logitechov mis. Instalirao mi neke update-ove i vise mi na windowsu ne rade apple keyboard i magic mouse, pa sam stavio tu i logitechovu tastaturu i mis za windows. To bi bilo to sto se tice prvih utisaka, sto se samog osx-a tice njega koristim vec godinu dana i sa njim sam se odusevljavao sve to vreme.