Šta je novo?

Ima li zainteresovanih za Corsair?

Aca je napisao(la):
Ma za tebe ima da narucimo i EDO XMS samo reci oces od 256 ili 512Mb. :beat: :d:d

Cuo sam da i EDO RAM moze da se ubudzi u "Granite Bay" plocu samo se ceka 72-pin adapter iz "PowerLeap"-a :D :d

Alexandar je napisao(la):
Izgleda da cene DDR memorija naglo padaju, mozda nije pravi momenat za kupovinu:

http://www.theinquirer.net/?article=7390

Logicno je da padaju, ako misle da pokrenu prodaju novih ploca koje imaju dual memorijske kontrolere...Mada proizvodjaci memorije su prakticno organizovani kao karteli i sami odredjuju cene cesto i bez neke trzisne logike...
Pre otprilike mesec dana su najavili da ce se dici cenu SDRAM cipova da bi se smanjila razlika u ceni izmedju SDRAM i DDR modula i na taj nacin posredno povecali prodaju DDR memorije (ona fora: "Sto da kupujem SDRAM, kada je DDR tek malo skuplji?" Tako je bilo npr. kada su pocele masovno da se prave DDR ploce - da bi svi presli na DDR). Mada na pad cena DDR-a svakako ima uticaja i to sto vise nijedan proizvodjac ne forsira SDRAM kao low-cost varijantu. Intel je ugasio konacno Tualatin-e i u potpunosti presao na NetBurst koji se nigde ne uparuje sa SDRAM-om osim u oglasu Jugodata-e :p

Sa druge strane, DDR je vec pojeftinio i to ne malo. Sada je najjeftiniji DDR266 na nasem trzistu 50-tak €, a pre samo mesec dana bio je preko 65€...Nisam pratio cenu SDRAM memorija, pa i ne znam da li su poskupljivale, ali izgleda da ce se razlika u ceni opet istopiti...

Aca je napisao(la):
Ma za tebe ima da narucimo i EDO XMS samo reci oces od 256 ili 512Mb. :beat: :d:d

256 naravno :)
Ali ozbiljno ako moze da se naruci SDRAM, po nekoj 'normalnoj' ceni bilo bi super...

Vocko je napisao(la):
256 naravno :)
Ali ozbiljno ako moze da se naruci SDRAM, po nekoj 'normalnoj' ceni bilo bi super...

Ozbiljne filrme su tu skalameriju odavno izbacile iz proizvodnje. :beat:

student je napisao(la):
Kako ozbiljne firme izbacile iz proizvodnje, a NCP???:):)

A, da, zaboravio sam na tu legendarnu overklokersku firmu. Ona je tu u rangu sa OCZ-om, Geil-om i Corsairom. :beat: :d:d

Vrh Dno