Šta je novo?

Ima li spasa za nVidia 5800NU???

• Začetnik teme Začetnik teme stereo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

stereo

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
630
Drug ima karticu MSI 5800NU 128MB memorije i ima sledeci problem.

Kad god se upali komjutier odmah mu daje artifakte (na post screenu). Memorija na kartici se greje nenormalno. Kuler preko memorije je vreo posle samo 3 minuta rada kompjutera. Inace kuler je originalni koji je dosao sa kartom i pokriva i gpu i memoriju sa gornje a memoriju i sa donje strane.

Karicu smo izvadili, ocistili kuler, skinuli ga sa karte, ocistili kontakte i stavili novu pastu i ponovo montirali sve - ali opet je sve isto - artifakti, artifakti i opet artifakti. :wall:

Inace kartica u Windowsu ocitava 42 - 43 stepena zagrejanosti (ocitavano preko drajvera).

Kartu smo probali i u drugom racunaru i ponasa se identicno. 😡

Promenili smo i napajanje jer smo mislili da je mozda i do toga ali nista - opet isto. :crash:

Da li joj ima spasa???

Nadji ovde na forumu cika peru (sve pohvale za coveka i njegovo umece) ako on ne moze da ti pomogne onda je verovatno kartica otisla na dobos :smash:

Stereo i ja smo probali da je ozivimo ali bez uspeha. Karticu smo isto tako zajedno nabavili 2004. godine ovde na benchu od, ne secam se vise koga, nasem drugaru za tada smesnih 120e.
Zaista sam tuzan kad pogledam tu karticu, pa to je uslovno receno raritet a i radila je na klokovima ultre. Evo mi je na stolu i ne znam sta da radim sa njom.

Pa zato je i otisla sto je radila na klokovima ultre.

Da niste mozda menjali bios? Jeste glupo pitanje ali...

Ma baci je na djubre. I kupi novu.

dok je napisao(la):

Radila je normalno klokovana ali mogla je da radi i na klokovima od ultre covek se pogresno odrazio.

ExR je napisao(la):
Da niste mozda menjali bios? Jeste glupo pitanje ali...

Naravno da smo menjali Bios ali ni to nije pomoglo.

Hvala na savetima videcemo sa cika perom pa sta bude bude.

P.S. A ako se neko seti slucajno jos necega neka se javi...

P.S.S
alex303 je napisao(la):
Da je ortaku tako lako da izdvoji 150e za 6600gt AGP kao jedinu opravdanu kupovinu u ovo vreme (eventualno moze da uzme 9550 za 60e ali to nije resenje, sve drugo ne vredi ulozenih para), mi nebi pokusavali da popravljamo ovu vec bi je odmah bacili na staro gvozdje...

stereo je napisao(la):
Radila je normalno klokovana ali mogla je da radi i na klokovima od ultre covek se pogresno odrazio.

Nisam se pogresno "odrazio" karticu sam ja njemu namestio da radi na 500/900 i tako je uvek radila. A testirana je i na 500/1000 i tako je radila tri dana bez prestanka 2004. na LAN Party_u sto ce reci da je bez problema mogao biti uflesovan bios od Ultre. Samo smo vratili memoriju na 900MHz jer nije postignut neki veliki skok performansi.

Uzgred, srecan ti rodjendan.

dok je napisao(la):

Da li si ti ikada video ovu kartu pa tako nesto da kazes. Memorija i GPU su istovetni kao i na Ultra modelu a hladjenje je izvanredno. Po defaultu NU model radi na 400/800 a U radi na 500/1000. GPU je radio na 500MHz i nije se grejao sto svedoce idle i load temperature koje su bile prilicno niske 45/70 a kako i jedna i druga karta imaju 1.8ns DDR2 memoriju koja je deklarisana na 1111MHz nikakav overklok nije doveo u pitanje zivot ove karte.

alex303 je napisao(la):

Tvoja mudrost nema granice. Hvala na savetu.

Misko78 je napisao(la):
Nisam se pogresno "odrazio" karticu sam ja njemu namestio da radi na 500/900 i tako je uvek radila. A testirana je i na 500/1000 i tako je radila tri dana bez prestanka 2004. na LAN Party_u sto ce reci da je bez problema mogao biti uflesovan bios od Ultre. Samo smo vratili memoriju na 900MHz jer nije postignut neki veliki skok performansi.

Uzgred, srecan ti rodjendan.

Da li si ti ikada video ovu kartu pa tako nesto da kazes. Memorija i GPU su istovetni kao i na Ultra modelu a hladjenje je izvanredno. Po defaultu NU model radi na 400/800 a U radi na 500/1000. GPU je radio na 500MHz i nije se grejao sto svedoce idle i load temperature koje su bile prilicno niske 45/70 a kako i jedna i druga karta imaju 1.8ns DDR2 memoriju koja je deklarisana na 1111MHz nikakav overklok nije doveo u pitanje zivot ove karte.

Tvoja mudrost nema granice. Hvala na savetu.

Na kraju ce te je svakako zameniti za drugu. Nova ili polovna nema veze.

javi sta je uradio cika pera
i ja imam jedu isto se ponasa, doduse ne greje se toliko,
moja karta je 6600gt AGP vrisnula 4, da da CETIR,I dana po isteku garancije

Poslednja izmena:
Odnesena danas kod Cika Pere pa cu javiti sta je bilo

i sta je bilo
sta je rekao cika pera kada si mu je ondeo ima li spasa

KIBLA`s je napisao(la):
i sta je bilo
sta je rekao cika pera kada si mu je ondeo ima li spasa

Ispitivao je neko vreme pa je ustanovio da memorija mora da se prelemi jer reaguje na dodir i mrdanje, a to moze da bude rizicno posto su BGA cipovi ali sam mu rekao da pokusa, pa cu vas izvestiti o ishodu.

Nazad
Vrh Dno