Šta je novo?

ima li sanse pokrenuti nepodrzan cpu?

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
ploca je msi FM2-A55M-E33, a cpu je athlon x4 760k. na sajtu vidim da je zadnji podrzan 750k, a ovaj da nije. probao sam da pokrenem komp, ali nece da se butuje sa njim..... ima li ikako sanse da se to pokrene?
hvala

Plus što ćeš morati da pozajmiš (najbolje neki Trinity) CPU da bi ga uflešovao.

Podrazumeva se da, pre i tokom flesovanja biosa, mora na ploci da bude procesor koji je sada podrzan, kako bi inace dobio sliku na monitoru :).

Poslednja izmena:
Obavezno za Richland modele koristiti najnoviji BIOS proizvodjaca...

Nekada se desi da ti uspe baciti sliku i porcesor koji nije podrzan .. Ja sma na formulu 4 stavio 8350 i radi :) , ali kazem desi se .

Baš kao što Kissme1 kaže, ukoliko su razlike u procesorima male (a mislim da se kod 750 i 760 modela samo takt razlikuje) ploča uspe da boot-uje i dozvoli normalno rukovanje. Eventualno na POST ekranu procesor ne biva pravilno prepoznat.

Glupo pitanje, da li si resetovao BIOS pre instalacije novog procesora (Clr CMOS)? Neki put to upali.

Moguće je da na ploči nemaš ni BIOS pre tog poslednjeg.

zamenio sam je sa gigabyte istim chipset plocom, i sve OK sada :)

Kako ti se cuje kuler za X4-oku kada skoci CPU usage/temp? Da li imas stock/box ili neki dodatni?

box kuler.... kaze drugar kod koga je sad taj komp da kad pokrene neke jace igre, da kuler nenormalno urla....

Nazad
Vrh Dno