Šta je novo?

ima li razlike izmedju napajanja GT-800W i GE-S800A-D1 Odin serije Gigabyte-a

domana

Slavan
Učlanjen(a)
09.05.2008
Poena
301
kao sto kaze naslov - ima li razlike izmedju ta dva napajanja?

vidjao sam sajtove na kojima je druga oznaka u zagradi posle prve, dakle kao da su ista samo se (ko zna zasto) oznacavaju razlicito

cak me moj snabdevac danas ubedjuje da ima razlike i u ceni, a meni se sve cini da se radi o istom napajanju

GE-S800A-D1 (Odin GT) ima software za kontrolu nekih parametara napajanja (RPM venta), a GE-M800A-D1 (Odin Pro) nema.To je i jedina razlika.:)

znaci Odin GT-800W i Odin GE-S800A-D1 su jedno te isto napajanje...

to sam samo hteo da utvrdim (ako je to tacno)

Identicna, fizicki se razlikuju sto ovaj ima na njemu mesta da se ubodu senzori za toplotu.
I uz njega ( GT ) dobijes software i USB preko koga ga povezes na plocu.
A uz Pro, nemas software, to je to.
Unutra su ista.

re

Sve najbolje u vezi napajanja, imam ga u kompu (pro) preporuka!!!
Koliko sam ja primetio kod GT modela nepostoji prekidac za led plavo svetlo nego svaki put kad upalis komp softverski moras da ga iskljucujes.
@ domana, a koji je to snabdevac koji ima GT verziju ja ga nigde nisam naso u prodaji?

Poslednja izmena:
@ domana, a koji je to snabdevac koji ima GT verziju ja ga nigde nisam naso u prodaji?

I ja cekam GT verziju, a snabdevac je Grappolo, valda sto se kaze "jedini ovlasceni", mada bi sada, u ovim novim vremenima, to trebala da vise ne vazi ... ili mozda saam proizvodjac ima prodajnu politiku da snabdeva samo jednog, "svog" dilera, za odredjeni region/zemlju.

Moram ipak da ponovim (izvinjenje), jer mi se cini da i dalje vlada zabuna oko oznaka modela: na proizvodjacevom sajtu lepo stoji "ODIN GT 800W(GE-S800A-D1)", dakle kao da jedan ISTI model ima dve oznake: onu prvu pre zagrade i onu drugu u zagradi, sto je izgleda zbunilo i mog licnog snabdevaca da tvrdi da ima onaj model u zagradi a da ceka onaj model ispred zagrade :) ... a inace mi nije poznato zasto postoje dve oznake...

Ista je situacija i kod modela ODIN Pro 800W(GE-M800A-D1) ... ali jos jednom da rascistimo: GT i Pro su za mene razliciti modeli (zbog softvera, zbog temperaturnih sondi), iako su oni unutra, sto se tice recimo samog funkcionalnog hardvera isti, ili makar toliko slicni da imaju iste izlazne karatkteristike mereno W-atima.

GT i Pro su kao shto sam rekao 100% identicni ako se zanemari software. Znaci GE-S800 je Odin GT, GE-M800 je Odin Pro.

Nazad
Vrh Dno