Šta je novo?

ima li nade za ADSL na centrali Tosin Bunar?

Marvin

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2002
Poena
620
Zdravo svima,

ocajan sam, posto vec mesecima imam dial up...

Telefon mi je na centrali Tosin bunar, i tu nema slobodnih ADSL portova. Telekonj mi je ponudio da predjem na ISDN, ali ne mogu jer sam podstanar.

Kablovski operater je prokleti PTT-KDS, i tu opet mora gazda stana da potpise ugovor, a minimum je godinu dana (da ne pricam o cenama).

Wireless necu, jer sam podstanar i ne mogu da budzim po stanu.

I tako... ima li nade???

Ja sam u sličnoj situaciji kao ti i uzeo sam 3G kod Telenora. Ne znam kakav je kod mts-a ali ovo radi zadovoljavajuće.

Pa pazi...možeš da se dogovoriš sa gazdom da pređe na ISDN a da ti snosiš sve troškove...njemu ostaje isti broj telefona i sve cool...

Mada..moja koleginica je prešla na ISDN...pukla tih 6-7k dinara...i još čeka na ADSL (prošlo par nedeljak od uvođenja ISDNa) :D :D :D u prevodu, treba spaliti Telekom..

Ostacu u ovom stanu jos plafon 6-7 meseci, i onda sam dzabe pukao te pare. Jbm ti podstanarisanje :(

Ja sam na istoj centrali. Prebacili me na digitalnu liniju pre jedno 4-5 meseci, podneo sam zahtev za ADSL, besan zbog cena i inertnosti PTT-a (njihov kablovski internet koristim od prvih dana puštanja u rad). Pre nepunih mesec dana Telekom mi ponudio ISDN, besplatno, a onda može i ADSL.
Malo pre toga, PTT korigovao cene, i odlučio sam da ostanem na kablu.

Ne znam čemu bi mi koristio ISDN (osim kao prečica do ADSL-a), a ne bi me iznenadilo da cena pretplate ISDN-a počne značajno da raste. Uz to, ne pristajem na ugovornu obavezu od godinu dana za internet konekciju.

Radije plaćam 1800RSD za 1024/256 na kablu, nego da se upuštam u avanturu Telekomovog ADSL-a. Veća DL brzina mi ne treba, a jako mi znači 2x veći UL nego na ADSL-u.
Novina mi je da PTT insistira na 12 meseci ugovorne obaveze. Ako to ipak nije tako, mislim da ćeš, kao podstanar, jednostavnije potpisati ugovor za PTT-ov kabl.

Poslednja izmena:
Sa sajta PTT.rs
Ugovor o korišćenju neke od usluga kablovskog interneta koje se plaćaju putem računa KDS usluga može sklopiti isključivo nosilac Ugovora o korišćenju KDS usluga. Prilikom sklapanja ugovora za kablovski internet potrebno je doneti na uvid Ugovor o korišćenju KDS usluga i poslednji račun KDS usluga
Tako da, i dalje ne znam sta cu. Mislim da ce ova situacija oko interneta samo ubrzati moju selidbu...

u nedostatku boljih solucija, mislim da je mt:s studentski 3g net paket sasvim solidno resenje
pogotovu sa trenutno aktuelnom promocijom
naravno ako nisi student samo nadji nekoga ko jeste

Razmisljao sam aktivno o tome, ali opet, vidim da se ovde mnogi zale da im radi prakticno kao dial up, a to vec imam. Kad bih znao da ce mi raditi ok, onaj paket od 5 GB je sasvim pristojan...

Halo, sto se zalite, ja zivim na uglu Tosinog bunara i Treceg Bulevara, i u 21. veku imam dvojnika i analognu liniju :)

Srpski Telekom se ponasa onako, kaubojski, kakva je uostalom i drzava koja od njega krpi svoj bedni budzet.

Sa sajta PTT.rs
Ugovor o korišćenju neke od usluga kablovskog interneta koje se plaćaju putem računa KDS usluga može sklopiti isključivo nosilac Ugovora o korišćenju KDS usluga. Prilikom sklapanja ugovora za kablovski internet potrebno je doneti na uvid Ugovor o korišćenju KDS usluga i poslednji račun KDS usluga
Tako da, i dalje ne znam sta cu. Mislim da ce ova situacija oko interneta samo ubrzati moju selidbu...

Ovde nigde ne piše da mora 12 meseci, zar ne?
Ako imaš iole normalnog gazdu, zamoli ga da raskine ugovor za kablovsku televiziju, i istog dana potpiši ti (to može sigurno, ja nisam vlasnik ovog stana, ali sam nosilac ugovora za KDS). Onog momenta kada se iseliš, raskineš svoj ugovor za kablovsku televiziju, gazda ga uvek produži ako želi.
Onda pravolinijski potpisuješ ugovor sa PTT Net-om (druga firma!!!) za kablovski internet. Gazda sa tim ugovorom nema ništa, niti mogu da ga ganjaju.
Istina je da ti treba kablovski modem, to je investicija...

Poslednja izmena:
Poštovani,

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da su radovi na instalaciji ADL opreme na vašoj centrali završeni i da 4.5.2009. počinje realizacija zahteva za instaliranje Analogno Digitalne ezamPro Linije.

S obzirom da ste se u ranijim kontaktima odlučili da koristite ovu uslugu, ovim želimo da vas obavestimo da se vaš broj telefona nalazi na prvom nalogu za realizaciju koji je predat.

Po završetku instalacija, kontaktiraćemo vas i obavestiti da možete početi sa korišćenjem usluge.

Jooj srece i radosti... Jos sad samo da odaberem provajdera, posto ovde citam o raznim sejpinzima, i dalje sam u dilemi... Znam, citam ostale teme... :)

- Prijatelju, dok se ti odlucis nestace portova! ;)

Ni ja se ne bih zezao da sam na tvom mestu. Uzmi to sto mozes, a ako ne budes zadovoljan posle trazi migracioni kod. Bitno je da dobijes port odmah.

Poslusaj svu trojicu jer ti i ja predlazem isto jer je to jedino sigurno i ispravno.

Odmah sam pristao na Sezam, jer sam sa njima imao ok iskustva (vise od 5 god na dial upu).
Ne vezuju te ugovorom na neko vreme, pa ako mi se ne svidi - promenicu.
Sada cekam da se Sezamu jave iz Telekoma, i da idem da potpisem ugovor :banana:

U međuvremenu, i meni su ponudlil ADSL. Uzeo sam, Beotel-ov.
Raskinuo, posle mnogo godina, ugovor sa PTT-om za kabl, nisu se ni potrudili da pitaju zašto.
Uzeo sam Beotel, da iskoristim ovaj njihov tromesečni popust. Trebalo im dve nedelje da montiraju port, i puste signal.
Za sada sve lepo radi, videćemo kasnije.

Ajde i da ja napisem nesto. Pre par meseci, kada je sestra uzela komp (mart), prijavila se kod Telekoma za adsl i rekose joj da trenutno nema mogucnosti. U medjuvremenu je uzela kabl kod Ikoma. Pre par nedelja su je pozvali iz Telekoma i rekli da je sada moguc adsl i da ako bude htela da se prikljuci, moze to da uradi.

Da i autor rece koju. Uzeo sam na kraju Sezaov ADSL i vrlo sam zadovoljan. Nakon sto su me zvali i rekli da je upucen Telekomu nalog da se namontira sta vec treba na liniji, cekao sam oko 15 dana. Sada sve lepo radi, zadovoljan sam. Sezam nije najjeftiniji, ali brzina sasvim ok.

Nazad
Vrh Dno