Šta je novo?

ima li nacina za file share kroz proxy???

• Začetnik teme Začetnik teme veljco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

veljco

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2005
Poena
309
Imam flat home sbb koji radi samo kroz proxy i naravno ne radi mi ni jedan p2p... Probao sam nesto malo sa dc++ ali ni on ne radi. postoji li uopste neki proxy file share? HELP! :wall:

Pa ako ti daju SOCKS 4 ili 5 proxy, onda je velika verovatnoca da ce ti proraditi. Zovi podrsku i pitaj ih da li imaju SOCKS proxy.

limewire se hvali da radi kroz proksi...
nisam proveravao, posto nisam morao da ga provlacim kroz proksi, pa probaj sam.
za pro varijantu programa ces morati sam da se snadjes... 🙂
http://www.limewire.com/

dusans je napisao(la):
limewire se hvali da radi kroz proksi...
nisam proveravao, posto nisam morao da ga provlacim kroz proksi, pa probaj sam.
za pro varijantu programa ces morati sam da se snadjes... 🙂
http://www.limewire.com/

jer mora pro varijanta, valjda moze da radi i sa Basic (free)...

ma ne radi mi ni limewire
tuga ...

zar stvarno ochekujete da platjate manje i da za te pare imate iste uslove ko i ljudi koji daju vishe para?

no da dam odgovor: ne mozhe da rade p2p programi preko proxya ako su svi portovi zatvoreni (sem standardnog 8080 i eventualno 21 za FTP transfer)

probajte da se konektujete na neki FTP server, mada sumnjam da tje vam i to raditi...

eventualno da pokushate sa nekim HTTP Tunneler-om.... mada ako vas uhvate, good luck sa objashnjenjem shta ste radili...

sada sam saznao da je FTP port otvoren... probajte eventualno da podesite P2P programe da vam saobratjaj ide tuda... mada to mi nikada nije uspelo na akadmeskoj...

IzNoGooD je napisao(la):
sada sam saznao da je FTP port otvoren... probajte eventualno da podesite P2P programe da vam saobratjaj ide tuda... mada to mi nikada nije uspelo na akadmeskoj...
Nema sanse 🙂

nIce Cream je napisao(la):
Nema sanse 🙂
ma znam i ja... ali chisto da im dam malo nade...
kad oni netje da daju malo vishe para...

Za taj novac, FlatLight je odlichan.
Jedino paceri nisu podesili da proxy 'propushta' IRC...Tuga

jel vama radi FlashGet preko flat home-a???

Septimus je napisao(la):
Za taj novac, FlatLight je odlichan.
Jedino paceri nisu podesili da proxy 'propushta' IRC...Tuga

Sta hoces da kazes? Da na kablovskom ne radi MIRC ???????

Papss je napisao(la):
Sta hoces da kazes? Da na kablovskom ne radi MIRC ???????

Prvo: ne na 'kablovskom' vec na paketu koji nosi naziv : FlatLight
Drugo: Mirc savrseno radi bez obzira na paket 😉 . Druga je stvar sto ne moze da se konektuje na IRC server :eyebrows:

.

Poslednja izmena:
versus je napisao(la):
jel vama radi FlashGet preko flat home-a???
radi... podesi eventualno da ide preko proxy.sbb.co.yu

Septimus je napisao(la):
Druga je stvar sto ne moze da se konektuje na IRC server :eyebrows:

Ok, da li je to LITE nesto kao kod dial-up-a kada su provajderu davali LITE varijantu kada se trosi duplo manje vremena i moze samo mail da se skida i ide po domacim sajtovima i tada nije moglo da se konektuje na irc server, odnosno moglo je ali samo na domace servere?

Konkretnije, da li mogu da se konektujem na irc server ukoliko imam kablovski (a imacu ga uskoro, cim ga "ugrade") ili jos konretnije, postoji li nesto sto sam modemom mogao da radim a da necu moci kablovskim?

Ja sam uzeo RV kablovski, ali nema veze. 🙂 Na njihovom sajtu ne pise nista o tome. Sta znaci uopste to sto ide kroz proxy?

I ajde jos nesto da ne otvaram novi topic... na sajtu RV-a za moj paket pise da sledi 1 IP adresa iz privatnog opsega (ja sam pitao i lik kaze da je to dinamicka), e sada mene interesuje koja je razlika izmedju staticke i dinamicke i prednosti i razlike kao i da li to ima mnogo uticaja na mene kao najobicnijeg prosecnog korisnika (web, download, mozda igranje on-line) ? Nisam najbolje pohvatao, otprilike sam shvatio da je jedna dobra zbog nekakve sigurnosti, a druga ne...

Papss je napisao(la):
Ja sam uzeo RV kablovski, ali nema veze. 🙂 Na njihovom sajtu ne pise nista o tome. Sta znaci uopste to sto ide kroz proxy?

I ajde jos nesto da ne otvaram novi topic... na sajtu RV-a za moj paket pise da sledi 1 IP adresa iz privatnog opsega (ja sam pitao i lik kaze da je to dinamicka), e sada mene interesuje koja je razlika izmedju staticke i dinamicke i prednosti i razlike kao i da li to ima mnogo uticaja na mene kao najobicnijeg prosecnog korisnika (web, download, mozda igranje on-line) ? Nisam najbolje pohvatao, otprilike sam shvatio da je jedna dobra zbog nekakve sigurnosti, a druga ne...
proxy znachi da ceo saobratjaj interneta ide preko jedne mashine. ti klinkesh na neki link, to ode do proxya i ako ta stranica ima tamo odmah ti se uchitava, ako nema ~ proxy je dovlachi sa neta kod sebe i shalje tebi.

staticka adresa ~ non-stop aktivna (presudno ako drzhish svoj internet sajt)

dinamicka adresa ~ menja se, mozhe biti realna (isto ko statichka samo shto sve promeni svaki put kada resetujesh modem ili komp) ili iz privatnog opsega NAT (izlazish ok na net, ali ti se teshko pristupa sa neta + sporije ti rade P2P programi)

probajte da se navikavate da kablovski net ima drugachiji pristup netu od dial-up modema... ali za obichnog korisnika nema razlike, tako da proxy, LITE, P2P su stvari koje vam netje trebati za obichan rad.

eh da, pokushajte cheshtje da koristite search na forumu ili google za neke upite...

pazi iznogude, ako te mrzi da odgovaras niko te ne tera...ja da sam hteo na google, znam adresu, al bas sam odlucio da ovde pitam,a ti ako si nervozan nista ne brini, ima lekara za svaku boljku... Pozdrav. Nego evo mala pomoc ako imate light - da bi se konektovali na mirc skinite hopster program i nema problema radi mirc samo strika! inace nista od fileshare programa, ali razmislite treba li vam to u sred piratske srbije???? ja sam razmislio i sta ce mi! mp3 poizboru ima da se nadje za 70 din!!! ma batali fileshare i p2p... flatlight je zakon!!! dzaba zabava nonstop!!!

Septimus je napisao(la):
Preko Flat Lighta shljaka odlichno...

meni ne radi FlashGet i ocu da poludim, jel moze neko da objasni eventualno neka podesavanja oko njega bas mi treba....
ajde hvala i pozdrav

Veljo, ako možeš okači "screenshot" kako da podesim (fg2.jpg) ili export-uj podešavanja (fg.jpg).

Prilozi

• fg2.webp
    fg2.webp
    18 KB · Pregleda: 70
  • fg.webp
    fg.webp
    19.8 KB · Pregleda: 68
IzNoGooD je napisao(la):
dinamicka adresa ~ menja se, mozhe biti realna (isto ko statichka samo shto sve promeni svaki put kada resetujesh modem ili komp) ili iz privatnog opsega NAT (izlazish ok na net, ali ti se teshko pristupa sa neta + sporije ti rade P2P programi)

Sto znaci da cu privatnom IP adresom biti zasticeniji od upada sa net-a? Sta se pod tim podrazumeva?

I sta znaci sporije ce mi raditi P2P programi, koliko sporije?

Papss je napisao(la):
Sto znaci da cu privatnom IP adresom biti zasticeniji od upada sa net-a? Sta se pod tim podrazumeva?

I sta znaci sporije ce mi raditi P2P programi, koliko sporije?

podrazumeva se da u svakom sluchaju morash da instalirash neki Firewall program (tipa ZoneAlarm) koji tje se postaviti izmedju tvog kompa i internet konekcije i sprechavati nekog da ti "updane" u rachunar... ako ti je fixna IP adresa neko to mozhe da ti radi svaki put... a sa dinamichkom samo izvuchesh struju iz modema i vratish ~ dobio si novu IP adresu....

a za P2P... paa...recimo da ti skoro netje ni raditi... eventualno za neke manje prohteve, tipa muzika, ali vetje stvari... pa imash da chekash i da chekash i da chekash i da chekash ..... :wall:

veljco je napisao(la):
pazi iznogude, ako te mrzi da odgovaras niko te ne tera...ja da sam hteo na google, znam adresu, al bas sam odlucio da ovde pitam,a ti ako si nervozan nista ne brini, ima lekara za svaku boljku... Pozdrav

nisam nervozan, vetj sam odgovarao, chak sam na skoro isto pitanje odgovorio i na josh jednom topicu na ovom istom forumu, pa sam samo napomenuo da nije loshe da se koriste search opcije foruma, jer moderatori mogu da procene da topic sa istom temom postoji i da obrishu, recimo, ovaj. a kako su pitanja bila skroz pochetnichka, zato sam se i potrudio da odgovorim...

i reci mi gde si ti iz moga posta zakljucio da sam ja nervozan... nemam velika slova ni znak uzvika, rechenice nemaju greshke u kucanju, koristim tachku i zarez...

no dobro... uzhivaj u svojoj
flat-lighte zabavi
iliti na piratskom srpskom:flat-svetlosnoj zabavi :bottle: :bottle: :cigar: :banana:

versus je napisao(la):
ok a sta da upisem, koji port, server...

upisujesh PROXY: proxy.sbb.co.yu i PORT: 8080
i podesish da ti sav protok ide preko tog proxya ... tako shto shtiklirash one tri kutjice za njega (a najbitnije HTTP kutjicu!)

ok sa ovim podesavanjima flashget sljaka ko blesav, hvala Iznogood-e...

Nazad
Vrh Dno