Šta je novo?

Ima li korisnika AntiVir Personal Edition?

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Kakva su iskustva sa ovim antivirusom?
Naime, posle dugo vremena uz AVG (naravno, free), cuo sam da ovaj moze da se resi trojanaca na bolji nacin i da ga cesce update-uju.
Instalirao sam ga i stvarno, na jednoj masini je uspeo da obrise neki kalvitx32.exe, trojanac preko koga je AVG presao kao da je najobicniji bezazleni fajl (a nije :eyebrows: ).
E sad, ne znam za dalje, da li da ga ostavim ili da vratim AVG... Nista drugo ne bih prihvatao, pa molim one koji su neko vreme proveli sa ovim programom za komentar.

Koristim ga ja na jednom od racunara, i radi odlicno. mnogo bolje nego AVG (koji je isto free, i malo ljepsi za oko, ali ima problema i sa updateom - ne radi vec 10ak dana, a i na Win98 pravi probleme).
Jedini problem kod ovog AV Personal Edition je sto svaki update definicija povlaci za sobom oko 1,9 Mb skidanja sa neta - jer nema incremental update kao sto imaju ostali. Znaci skida cijelu bazu sa neta svaki put. Ako imas dial-up, zna da nervira. Da spomenem i to, da kad skida update samog programa, skida opet sve, znaci cijeli program, ne samo dio (update), tako da skidas negdje oko 4,5 Mb.
Meni ne koci, radi kao sat. ni ne znam da je tu a miran sam sto se tice napasti. ali da treba stalno skidati velike fajlove za njega, treba. Pa imaj to na umu.

meni radi bez problema. fakat je da su mu veliki apdejti.

ZoNi je napisao(la):
@ Panos: i? nesto se cudis? :D :p
A meni bilo cudno kako si mogao da imas probleme sa AVP-om :D , mislim ...ima Zoni mnogo desktop shminke + MY Ie + Maxthon+ ... desava se

e, pa znas sta... smorili ste me sa tom "desktop sminkom" - pogledaj malo DESKTOPS thread, pa onda pogledaj moj desktop > pa, ja promenim samo wallpaper i visual themu, cak ni ikonice ne diram! Zbog takvih komentara sam i stavio onaj link u potpis!

ne znam da li si shvatio, ali ja NIKADA nisam na svoj komp instalirao AVP! Jesam imao AntiVir, ali on nema nikakve veze sa AVPom!

ajd...

ajde Zoni cooliraj malo...;)
Hteo sam da kazem (ako me nisi razumeo) - da si koristio kav onda ne bi imao problema!
OK?

Punkass je napisao(la):
fakat je da su mu veliki apdejti.
Od današnje verzije je zvanično uveden inkrementalni update baze virusa, tako da skida svega oko 40KB po turi.

Ja ga koristim i zadovoljan sam......vrlo malo gusi kompjuter......i kod mene odlicno radi, nikad nisam imao problema. Smara to skidanje 3 mb svakog dana, a ovo sto kaze ZorMi jos nisam video ali je odlicno ako je tacno!!! Nemam zelju da ga menjam.

vrlo malo gusi kompjuter
... nikad ne znam da li je aktivan dok ne pogledam u services, uz to 'hvata' šta propuste Norton ili KAV, ne zadire previše u sistem, a ima i odličnu heuristiku za razne trojance.

Koristim takođe već dugo (par godina) AntiVir Personal Edition, i jako sam zadovoljan :smoke:

Ne oseća se na sistemu, dobar lovac na trojance, i mislim da ne propušta ništa. Pre izvesnog vremena sam ga za nekih par nedelja izbacio sa sistema, i testirao malo Kaspersky. Kaspersky malo guši sistem dok radi scan, nekih drugih razlika nisam primetio. Kaspersky inače nije ništa našao na sistemu, što znači da je AntiVir dobro obavljao posao. Posle sam izbacio Kaspersky i vratio se ponovo na AntiVir.

Upravo sam ga skinuo i probao... Zaista je dobar, odmah je našao jednog trojanca kojeg prethodno instalirani AVG nije primećivao. Problem: neće da napravi update...

Kod besplatne verzije često je gužva na serveru, valjda će sada ovaj inkrementalni update da rastereti. Pretplatnici imaju poseban prioritetan server. Probaj u neko drugo vreme i daj mu nekoliko minuta fore. Ako si iza nekog gatewaya treba valjda da se setuje proxy...

Nazad
Vrh Dno