Šta je novo?

Ima li ko iskustva sa tweakerima za XP ?

Mexa

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Dakle pitanje za one koji su probali:
Koje ste probali ?
Koji su najbolji ?
Da li ste imali problema sa nekim tweakerom ?
I tako dalje !
Takodje me zanima da li je neko proba nekada Winboost ?
na adresi www.winboost.com , e to je najbolji tweaker koji sam ja ikada probao ali nema ga jos u verziji za XP ali radni na svim ostalim ranijim sistemima ! Ako je neko probao ovaj tweaker i zna o cemu pricam , da li poseduje neke informacije da li ce ga raditi za Windows XP ? i kada ?
Pozdrav

Pa probaj Powertoys for windows xp...imas ga na microsoftovom sajtu.Sa njim nisam imao problema a ima dosta opcija:p

Preporucujem ti TweakUI za XP, sa kojim sam podesio sve sto mi se nije svidjalo. Ipak ga je pisao MS, koji valjda zna kako treba menjati skrivene parametre OS-a...

Obavezno probaj TweakXP, mislim da je zadnja verzija 1.24. Skini ga sa sajta proizvodjaca - www.tweak-xp.de a za registraciju pichi na astalavistu il mi pishi na mail [email protected]
(dodushe ja koristim verziju 1.2 tako da ne znam da li crack radi i za ovu novu)

winboost je izuzetno interesantan ali sto se tice kozmetike inace nekog ubrzanja mashine i nema

TweakXP Pro , verzija 2.x ali nikada nisam voleo te single click tweakere. Nemam pojma da li je to stvarno uradio sto kaze. Generalno, najbolji je X-Setup, besplatan je i za sve OS-ove je a i moze se videti source kod svakog tweak-a.

Ja ti preporucujem da ne koristis ni jedan jer nista pametno ne rade cak stavise - prave budalastine po OSu...

Broz je napisao(la):
Ja ti preporucujem da ne koristis ni jedan jer nista pametno ne rade cak stavise - prave budalastine po OSu...

Kao sto rece Saruman :) u okviru powertoys-a imas tweakui. Ja sam pomocu njega podesio nekoliko stavrcica bez problema, on sam ne pravi nikakve budalastine (obicno ih prave korisnici racunara) :):)

Ono sto nisam uspeo je da promenim je path program files folder-a. Koji programcic to omogucava ?

Ja probavao nekoliko, winboost mi je bio savrsen za win9x. Posle prelaska na wXP (za koji tadasnji winboost nije imao podrsku), presao sam na Xteq. Meni je najzgodniji.

DS9 je napisao(la):
Ja probavao nekoliko, winboost mi je bio savrsen za win9x. Posle prelaska na wXP (za koji tadasnji winboost nije imao podrsku), presao sam na Xteq. Meni je najzgodniji.
Pojavila se verzija 4.2 WinBoost-a koja podrzava i w2k/XP, pa ako si nostalgican...

Broz je napisao(la):

Da, masina se najbolje ubrzava zamenom procesora/memorije/hdda, a ne nekim tweakerima :p

Preporucujem Tweak XP 2.xx !
Tweakeri ne brljaju nista po OS-u vec samo enable-ju opcije koje nisu lako dostupne ili ih "proizvodjac" iz nekog, smo njemu i $$$ razloga nisu poznate.
Sve sto se moze iz tweakera uraditi, moze i menjanjem kljuceva u registry bazi, samo je ovo elegantnije.
Pozdrav!

Marti Misterija je napisao(la):
Preporucujem Tweak XP 2.xx !
Tweakeri ne brljaju nista po OS-u vec samo enable-ju opcije koje nisu lako dostupne ili ih "proizvodjac" iz nekog, smo njemu i $$$ razloga nisu poznate.
Sve sto se moze iz tweakera uraditi, moze i menjanjem kljuceva u registry bazi, samo je ovo elegantnije.
Pozdrav!

Pa te opcije nisu dzaba tako "skrivene". Aktivna drndnja po registry-u mogu lako dovesti do potrebe za reinstalacijom OS-a.

Pozdrav

Po meni najbolji je Tweak XP, a poslednja verzija bi trebalo da bude
2.08. Kad skines javi se za registration key.

Ma skoro svi tweakeri su sarena laza. Gotovo da nijedan ne radi posao kako treba, a krajnji rezultat je uglavnom sporija masina. Svojevremeno sam isprobavao winboost i izvodim zakljucak da je krsina.
Takodje i PC accelerator. E to tek usporava makinu.
Sto se tice Tweak UI, imam ga i to je maltene jedini tweaker koji posteno uradi posao. Tj. Nema opcija "accelerate my computer: low, medium, high, higher, highest" vec lepo ima podesavanje samo par zgodnih parametara...
A tek sto je PowerTweak krsina! Lele... Pa to bih ja zabranio :D

Ma najjaca fora je bio onaj Win98Lite (mislim da ga ima josu uvek na mom sajtu). Kao dezintegrises explorer, drz ne daj, ovo ono...Izlece poruka posle reseta te ceka magija itd...Kad ono samo su ubrzali menije setovanjem menu delay opcije :) To moze i MS Tweak UI. To sam probao i na PI-75 @ 120 MHz (i tada sam overklokovao :) ) i nikakvih poboljsanja nije bilo ni tako slaboj masini. Posto je 16 MB RAM-a bilo malo za Win98 resio sam problem sporog rada primenom svoje metode - dokupio sam jos 16 MB RAM-a :D

Vrh Dno