Šta je novo?

Ima li bilo koji da valjaju nasi programi?

mdbozic

Slavan
Učlanjen(a)
22.03.2007
Poena
301
Milion modela, a sve SD slike lose:( Nadje li neko nesto da valja?

Na LG PQ2000, po meni, SD kanali izgledaju sasvim pristojno ("digitalna" kablovska). Verujem da je na skupljim plazmama jos bolja. Kako god, LCD za nase kanale nikad ne bih uzeo.

Ja imam SBB D3, na LG 32LH2000. Meni su SD kanali sa udaljenosti od ~3m-4m skoro kao HD, mada signal mi je super i naravno ja sam radio kabliranje po stanu (sto znaci nema krljavih spojeva i td). Iskreno ne vidim kako bi mogli biti bolji osim da su HD (sto nazalost na mom TVu ne bih mogao videti).

Na mom proglogodišnjem B650 modelu slika sasvim pristojna, možda i više od reči pristojna

Najjeftinija plasma ce imati 3x bolju sliku sa slikom standardne rezolucije...

Jel to reply ma moj post ili inicijalni?
Ako se odnosi na mene necu da kazem da ti ne verujem vec kapiram na osnovu slike da ne znam sta moze da bude 3x bolje, boje, manja 'zamrljanost' ili sta vec.
Mozda je tako, ali u tom slucaju meni je svejedno jer stvarno nemam zamerki i na ovo sto vidim, e sad kada bih video sliku 3x bolju mozda bih se i odlucio za plazmu, ono sto sam ja imao prilike da vidim je manje vise isto kao i na lcd-u, tj. bez drasticnih razlika.

Najjeftinija plasma ce imati 3x bolju sliku sa slikom standardne rezolucije...

To nije sasvim tacno a i objasnicu zasto. LCD za proslu i ovu godinu imaju jako dobre procesore slike. Najbolji primer je samsung sa svojim scaling chipom vrednim milijardu dolara koje je stavljao u B seriju i ovogodisnju C seriju naravno, i ima najboji prikaz SD materijala od svih proizvodjaca.

Samsungova LCD FullHD serija B je brisala pod sa Panasonicovom FullHD plasma ponudom u to vreme sto se tice prikaza SD materijala, a za seriju C ove godine nisam siguran, panasonic se verovatno popravio. Mislim mora da se popravio jer im je SD prikaz prosle godine bila jedna od vecih mana.

Sto se tice HDready plasma vs FullHD lcd prikaz slike sa obicne kablovske, hdready plasma odnosi pobedu zbog toga sto:

1. plasma se bolje ponasa sa slikom koja ima snega i smetnji na sebi, a nijedan kablovski operater to ne moze da eliminise ( osim u slucaju D3, Ikomove digitalne televizije, IPTV-a, itd)
2. plasma daje generalno meksu SD sliku nego LCD, a ta prednost ostrine kod lcd-a kada se gleda snezni SD nikako ne moze da bude koristan jelte.

Slucaj HDready plasma vs HDready lcd sa prikazom SD slike zavisi od proizvodjaca i modela, ali posto su HDready lcd televizori zapravo entry level i imaju lose performanse, i mogu reci losiji po bukvalno svemu od HDready plasme, u 99% slucaja HDready plasma odnosi pobedu.

HDready plasma vs FullHD lcd sa prikazom SD kod D3, Ikomove digitalne televizije, IPTV-a, itd:

Posto su ovde radi o FullHD televizorima koji idu od Mid range do High-end kategorije situacija se znatno menja, kada se porede sa entry level "najjeftinijim" plasmama. Performanse ce pratiti cenu jelte.

Ti dovodis SD sliku bez smetnji i snega sa ovim izvorima,tako da jedna prednost plasme otpada. Sledeca prednost plasme sto se tice mekse slike sada postaje mana sa ovim izvorima. Ovde sada LCD stupa na snagu jer daje ostriju sliku sto je povoljno naravno jer nema smetnji i snega i izjednacava se sa prikazom HDready plasme. Toplinu boja i prirodnost slike necu da uzimam u jednacinu jer se to prikazalo kao subjektivna osobina obe tehnologije.

Dakle HDready plasma vs FullHD lcd daje priblizno istu- u nekim slucajevima bolju SD sliku kod FullHD lcd.

FullHD plasma vs FullHD lcd necu da komentarisem previse. Mogu da se uhvatim jedino za to da je Samsung Full HD LCD imao malo bolju SD sliku od Panasonicovih plasmi. Za ostale ne znam jer nisam pratio.

Ja imam SBB D3, na LG 32LH2000. Meni su SD kanali sa udaljenosti od ~3m-4m skoro kao HD, mada signal mi je super i naravno ja sam radio kabliranje po stanu (sto znaci nema krljavih spojeva i td). Iskreno ne vidim kako bi mogli biti bolji osim da su HD (sto nazalost na mom TVu ne bih mogao videti).

Ma udalji se malo, to je preblizu za 32" :D

Nazad
Vrh Dno