Šta je novo?

Ima li AVCOM korisnika?

Sirena

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2008
Poena
350
Da li ima korisnika AVCOM kablovskog prodajvdera?
Kako se instalira njihov modem ( mislim da je neki Tompson u pitanju )?
Da li je plug`n`play sistem ili ima nekih posebnih podesavanja?

Ja sam na avcomu :) Ja imam onaj Scientific Atlanta. :) Treba samo da bocnes preko etherneta i to je to :) A preko USBa imas disk pa instaliras drajvere i to je to. :)

Ja sam na avcomu :) Ja imam onaj Scientific Atlanta. :) Treba samo da bocnes preko etherneta i to je to :) A preko USBa imas disk pa instaliras drajvere i to je to. :)
Pitam jer kolega je totalni duduk a OGROMAN Problem mi je da idem do njega licno da namestam pa zato i pitam da li je samo plag n play ili mora nesto da se podesava.

ja sam zamenio telekom adsl za avcom pre godinu i kusur, dobio tad 4x vise protoka za iste pare i mnooooogo stabilniju konekciju.
ok su, nisam imao za sad problema, imam i 2 hostinga zakupljena kod njih i kablovsku.

Uzeo sam bio kod njih kablovski internet uz kablovsku televiziju. Potpun promasaj. Uzeo sam Flat Rate Business zbog 512 Upload-a (radim mnogo FTP upload-a i postavljanja slika za svoje websajtove) i nit je download radio maksimalno nit je upload radio kako treba. Cesto im je dolazilo do prekida saobracaja bez ikakvog razloga a tehnicka podrska im je blago receno katastrofalna. U svakom slucaju, nikako ne razmatrati ni za kakvu ozbiljniju upotrebu. Presao sam sa njih na 16/1 Orion ADSL i to mi mnogo bolje radi. Mislim da nemaju dovoljno dobar link i da im je infrastruktura do zla Boga losa. Sve u svemu - potpuni diletanti.

Pitam jer kolega je totalni duduk a OGROMAN Problem mi je da idem do njega licno da namestam pa zato i pitam da li je samo plag n play ili mora nesto da se podesava.

Mislim da su svi kablovski modemi samo pglu'n'play. Ako je njegova mrezna kartica podesena da automatski dobija IP adresu i DNS, samo nek ga poveze mreznim kablom, ukljuci RF kabl, i nek tera.

Ja sam takodje korisnik AVCOM-a, imao sam drugog provajdera,sto se tice pruzaoca kablovske televizije,koja nije imala kablovski internet i do tada,sam koristio adsl i onda je tu firmu kupio AVCOM i mogao sam samo od njih da uzmem i internet kada je u pitanju kablovski. Kod mene su dosla dvojica, i povezali su mi sa cisco modemom u ethernet.
Generalno sam zadovoljan internetom, ali po nekad hoce da prsne mreza. zato sto je komsija 3 kapije od mene prikljestio kablove kada je radio potkrovlje, pa se zbog njega sada nalazim u gornjoj granici decibela. Tj. na misice nam(meni i jos nekima) radi internet. I stalno mi pricaju kako treba da promene te kablove, jer uvode optiku. I nikako to da urade. Samo cekam da mi se jos jednom desi da pukne mreza i ima da ih jasem svaki dan. Sve dok se ne otele da urade to.
U ovoj nasoj zemlji jedino da je*** mater da bi dobio ono sto placas/trazis. A ako lepo i kulturno zamolis, kao da im nista nisi rekao.:wall:

Selim firmu u Takovsku ulicu u Beogradu i jedina opcija mi je AVCOM Home Ethernet. Kazu da imaju optiku u zgradi u kojoj iznajmljujem prostor pa me zanima kako to funkcionise. Prosto mi je neverovatno da 40/4 link mogu da dobijem za manje 4000 din. Do sada smo bili na SBB-u 16/1 za 5000+ din (FlatBussines).
Postoji i opcija SBB optike ali oni traze 140e za 8/2, sto mi je previse.

Dake.. ima li korisnika AVCOM-a, kako ste zadovoljni, da li neko ima Home Ethernet i kako to radi?

Samo mi jedna stvar zapala za oko a to je, da bi imao tu brzinu koju ti kazes 40/4 moras da potpises jednogodisnji ugovor, pa ni tada ne dobijas tu brzinu nego 40/2 a ako zelis tu brzinu 40/4 onda moras da doplatis jos 900 RSD na cenu paketa koja je 3612, sto onda sve ukupno iznosi 4512, e sad mi objasni kako ti za manje od 4000 RSD mozes da dobijes taj link?
A kako finkcionise pa lepo, dovuku do tvoje zgrade optiku i onda UTP-om ti dalje sire po zgradi do tvog stana, jednostavno zar ne?

U pravu si.. malo sam se prracunao.. jeste.. preko 4500 din. Moja greska.
Samo na pozive u call centar niko ne odgovara?

Znam kako se sprovodi instalacija.. Zanima me samo kako to dalje radi. Sta ce mi 40/4 do njihovog servera. Meni treba takva brzina i posle njihovog servera.

Uzeo sam bio kod njih kablovski internet uz kablovsku televiziju. Potpun promasaj. Uzeo sam Flat Rate Business zbog 512 Upload-a (radim mnogo FTP upload-a i postavljanja slika za svoje websajtove) i nit je download radio maksimalno nit je upload radio kako treba. Cesto im je dolazilo do prekida saobracaja bez ikakvog razloga a tehnicka podrska im je blago receno katastrofalna. U svakom slucaju, nikako ne razmatrati ni za kakvu ozbiljniju upotrebu. Presao sam sa njih na 16/1 Orion ADSL i to mi mnogo bolje radi. Mislim da nemaju dovoljno dobar link i da im je infrastruktura do zla Boga losa. Sve u svemu - potpuni diletanti.
Potpisujem sve sto si napisao samo sto ja koristim njihovu kablovsku televizuju.

Posto mi je AVCom jedina opcija na novoj lokaciji firme, danas su mi uveli optiku u prostorije firme. Uzeo sam 40/4 link za nesto preko 4500 din.. Ping je uvek 6ms. Sutra cu okaciti speedtest. Download sa microsoftovog sajta je isao ~3MB/sec.

Verovatno i ja prelazim na avcom optiku, pa samo da proverim da li je bilo nekih problema, jel nema prekida i nekih problema?

Ponekad mi se router zaglupi pa moram da ga resetujem (jednom u dve nedelje). Inace, sve radi odlicno. Torrenti idu do 4MB/sec... kad se zalete. :)

Ponekad mi se router zaglupi pa moram da ga resetujem (jednom u dve nedelje). Inace, sve radi odlicno. Torrenti idu do 4MB/sec... kad se zalete. :)
Mogu da zamislim koliko ti malo vremena treba da skidas nesto. Koliko vidim zadovoljan si njihovim home ethernet-om. Ja ga imam u zgradi ali sam i dalje skeptican zbog ispoljenog diletantizma kada je kablovska u pitanju. Inace sam se razmisljao da predjem na taj njihov internet dok ne bude i ako uopste bude dolazio kod mene Targotelekom (mada je nekih 3-4 m udaljen od ulaza zgrade njihov magistralni vod). Osim tog zaglupljivanja router-a(to se desava i kod mene a imam ADSL Eunet) da li ti je konstantan protok interneta tojest da li ti ne secka?

Poslednja izmena:
Nista ne secka.. Na vise racunara ide FullHD YT bez problema. Niko od zaposlenih se nije zalio da mu slabo radi net.

Hvala ti. Ja bi koristio za kucnu varijantu internet verovatno 16/1 to mi je sasvim dovoljno.

Isto sam zainteresovan za 16M paket, a ADSL i kablovski internet mi više nije aktuelan. Nisam nešto oduševljen njihovom kablovskom, no realno, optika mi je nekako future proof rešenje (više u odnosu na ove druge varijante).
A gde je to Targo vod?

Targo vod ide od ulice Starine Novaka i ulazi u Kraljice Marije pored Postanske stedionice i zavrsava se kod broja 7. Rekose u njihovom kol centru da je to magistralni vod. Ako oni lazu onda lazem i ja. Kablovska im je zivo s***e. Oni jos "pregovaraju" o uvodjenju HD kanala a Targo vec daje eksperimentalno 3D.

Poslednja izmena:
Ja bih voleo da se zakačim na Targo (dve ulica sam od te magistrale), ali svi moji pokušaje da saznam kada će doći do mene su bili neuspešni. Javiće vam se neko kad ako bude. Kako sam trenutno na ADSL-u, ne mogu više da se bakćem sa Orionom, i mnogo mi znači da pređem na optiku, makad i AVcom. TV jeste ******, i ja se nekako nadam da će ih neko kupiti u međuvremenu :)

Sto se mene tice bolje da AVcom kao kablovska propadnu. Kakvi su diletanti nista bolje nisu ni zasluzili.

Kakva su vam sada iskustva sa Home Ethernet paketima Avcom-a?
Trebalo bi uskoro da predjem sa koaksijalnog na Home ethernet pa rekoh da vidim kako se pokazalo vama koji koristite?

Vrh Dno