Šta je novo?

ili ili za 3d max rendering, photoshop, autocad

archi

Cenjen
Učlanjen(a)
19.10.2013
Poena
155
Nisam siguran koji lap da kupim, dvoumim se izmedju dva modela:

HP Envy DV6-7398ca
Intel Core i7-3630QM (2.4 GHz, 6 MB L3 cache)
Intel HM77 Express 16 GB DDR3 (2 x 8 GB)
1 TB SATA (5400 rpm)
NVIDIA GeForce GT 635M (2 GB DDR3 dedicated)

i

Toshiba Satellite L50-A-10W
Intel® Core™ i7-3630QM
8GB (2x4GB) DDR3 RAM
Hard Disc--120GB SSD Kingston
NVIDIA® GeForce® GT 740M

Potreban mi je za rad u navedenim programima, u maxu i modelovanje i rendering. Samo me interesuje koliko je i da li je 740 bolja graficka od 635? Procesor je isti, razlika u hard disku i ram memoriji. A cena je gotovo ista.

Nema pomoci, jer samo malo ispod tvoje ima jos 2-3 takve teme, a u poslednjih 2 meseca bilo ih je pa 7-8, udri malo po pretrazi sajta.
...
Ja bi uzeo onaj sa vecim ekranom, razlika u grafi je nemam pojma, i jedna i druga su na ivici za neki 3D rad, pa koju god da imas, skoro ti je isto, gledaj druge kriterijume, kada si vec izbor suzio na ova 2 lapa.
HP mi ipak izgleda bolji, a jednoga dana, msm da se i grafa moze nadograditi, proveri to, to ne znam.
...
Sad vidim, oba su 15", pa neces se bas naraditi, ne znam sta da ti kazem. Oce se lap kaciti na monitor ili ne?
Ako ne, ja bi ganjao 17" po svaku cenu.

Poslednja izmena:
Onda uzmi HP, ima vise rama, a SSD se moze naknadno ubaciti, proveri i to, da li imas mesta za 2 HDDa
Koliko cesto ces ga nositi?
Nema sanse da uzmes desktop?

Jako cesto, zbog toga i planiram kupiti laptop.
Znam da je bolja investicija desktop, ali ne razumijem se ja toliko u cijene, nisam siguran da li je bolje da nabavim jak desktop+laptop slabijih karakteristika za malo vise novca, ili neki laptop kao ovi iz prvog posta. Mada opet ostaje pitanje sta raditi sa slabijim laptopom kada nisam u mogucnosti da radim kod kuce :)
Zato je izbor pao na ove gore, pa kada se zaradi dovoljno novca onda razmisljati i o desktopu.

Mislim da nema mjesta za 2 hdd, mada meni nije ssd neophodan, nego jednostavno takav je laptop u ponudi.

Poslednja izmena:
A da li je ovaj bolji od onog prvog HP-a

HP ProBook 450
i7 3632QM,
2x4GBB, 15,6",
SATA 750 GB
AMD Radeon HD 8750M

Da li uopste preporucijete da idem na radeon graficku?

Nazad
Vrh Dno