Šta je novo?

Ikonica total comandera se menja sama od sebe

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Da kao sto pise u naslovu povremeno mi se ikonica total comendera menja sama od sebe,pre neki dan je dobila ikonicu photo shopa a danas outlook expressa.
Problem resavam tako sto odem u properties izaberem change ikon i nadjem onu od total komandera koja je prva i podesena po defaultu,naravno dalje na apply pa ok.
Ali mene interesuje zasto se to desava,plasime da druge ikonice pocnu da se menjaju

Operativni sistem je Windows XP S.P.1

Pa vrlo je verovatno da ce i drugi programi poceti da menjaju ikonice... Ovo zasigurno nije do Total CMD-a, vec do Windowsa... Nadam se da se radi o ikonici koja precica, a ne o ikoni EXE fajla???
mogo bi da vratis System Restore za neki dan unazad, verujem da bi pomoglo, jer je "pukla" neka Win. fajla (sistemska), i ako Restore ne pomogne onda pomaze samo Reinstall...
Verovatno postoji jos neko resenje, ali tesko da ces ga pronaci...
Znaci probaj Sys Restore, pa ako nece onde teraj dok mozes da izdrziz...

Poz.

i nemoj da postavljas istu temu u dve razlicite sobe, bas si me zbunio 😕

vudu_dva je napisao(la):
tweak ui - repair - rebuild icons

Ovo ce samo vratiti ikonice trenutno, kao da ti ides na properties,... Inace sa ovim neces iskoreniti ovaj problem...

Ljudi nisam znao dal da stavim kao temu u vezi operativnog sistema-da li je problem u windowsu,ili aplikativni softver-problem u samom total commanderu

Da problem je u ikonici samog shortcut-a
Planiram da reinstaliram windows u februaru(posle ispitnog roka)

P.S. Na koliko se prosecno vremena reinstalira sistem

na to pitanje ces dobiti razlicite odgovore od clanova foruma, ali generalno zavisi sta radis na racunaru. ako instaliras i deinstalis mnogo program (download manijak :eye: ) onda cesce. ako samo koristis ga kao kancelarijsku masinu type; gde ti majstor instalira programe i vise niko nista ne dira onda vrlo retko.

pod pojmom cesto mislim na period manji od 3 meseca, a pod retko na vise od godinu dana.

sreca tvoja ako koristis win2k ili winxp, pa ce ti cesto pomoci samo reinstall, jer ti obicno pobrljave neke sistemske biblioteke (dll fajlovi), tj. neki programi instaliraju starije verzije preko sistemskih.

ovaj problem bi trebalo da resi xp jer cuva vise verzija istog fajla tako da rade svi programi ali to ne radi kako bi trebalo uvek.

sto se tice win9x tu ti pomaze jedino nova instalacija.

naravno mozes da koristis i ghost.

inace posle reinstala preporucujem ti da uradis repair vecih paketa kao sto su office, corel i sl.

o svemu ovom je raspravljano vec nebrojeno puta tako da ti preporucujem da pogledas starije topike.

nadam se da ovim nisam izazvao lavinu komentara koji os je bolji i slicno[/b]

To se meni dogodilo pre par nedelja ali su ikonice menjali faljovi.
Posle reinstalacije Windowsa se resio problem.

Poz.

Pa to je definitivno problem sistemske prirode, tako da ce reinstall sigurno pomoci, ali ovako moze samo da se uradi system restore na neki datum i da tako radi...

A na koliko se reintalira win. pa reinstalira se kad se sjebe, e sad sto vise cackas pre ces ga pokvariti... Kod mene u proseku 7-8 puta godisnje... 🙂

Nazad
Vrh Dno