Šta je novo?

Ikom??

Kele

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2004
Poena
609
Imam par pitanja...
Od pre 3-4 dan sam korisnik Ikom-ovih usluga, i imam problem sa mejlom. Stvar je sledeca. Vec 2-3 god imam sajt na kome imam otvorenu poslovnu mejl adresu. Dok sam bio na dial-up konekciji ovaj mejl je radio savrseno, ali kada sam presao na ikom u mogucnosti sam samo da primam postu ne i da saljem. Posto sam laik ne znam da li je problem do mene ili do njih. Poslao sam im mejl ali nema odgovora...

Drugo pitanje je u vezi p2p programa. Shareza mi prijavljuje " Shareaza has detected that you are behind NAT router or firewall" i da to onemogucava konekcije sa interneta sto dovodi do loseg download-a. Ja ne koristim firewall a nemam ni ruter jerbo su mi dva kompa u kuci povezana direktno preko ethernet kartica. Jel moze to nekako da se podesi, posto vidim da drugi ikomovci "slobodno" download-uju? Ako ih je**** provajder ne spreci.
:smash:

P.S. Nadam se da nisam promasio sobu, doduse video sam dosta ikom korisnika i pozeleo da sam ranije procitao njihove postove. U tom slucaju nikada nebih potpisao ugovor sa Ikomom (promotivni od 2000 din) i obavezao se da koristim njihove usluge 12 meseci, u suprotnom placam punu cenu uvodjenja internet usluga od 6000 din... :wall:
Hvala svima unapred...

Poštu možeš da šalješ samo preko njihovog web mail-a.
http://www.ikomline.net/mail/src/login.php
Sa download-om preko P2P ne bi trebalo da imaš problema. To što nemaš fiksnu IP adresu već si iza NAT-a neće praviti nikakv problem kod programa Soulseek, Ares ili Overnet koje sam sve probao i radili su bez problema. Moja preporuka za p2p je Soulseek. Inače da znaš ako kreneš da downloaduješ po ceo dan ima da ti saseku bandwidth na minimum jer oni taj flat internet kreativno tumače.

Mejl sam uspeo da namestim, sada moze i da salje i da prima. Samo sam morao da upisem ikomov SMTP u mail accountu. Probao sam i eMule i kaze TCP connection faild... Sacu da skinem taj sto preporucujes...Poz..

Pitao bih IKOMovce sa Bench-a... da li ste danas imali prekid interneta u trajanju od par sati (ne znam tacno koliko, spavao sam) oko 19h, nesto pre i nesto posle?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. ...ili je to slucaj bio samo kod mene :mad:

Bogme kod mene, u to vreme se downloadovalo sve u šesnes'. Trenutno 120.4 Kbps

14.8 K bytes/sec

Kod mene trenutno 127 kbps (ali imam flat 64).
Inace, danas je neko vreme net radio bas zvalavo, par puta je pucala veza, ali uvece redovno puste duplo brze.

Hmmm... bice da malo mene zezaju. A evo, u pravu ste... posle 21h sam pokrenuo i gledam transfere u toku sat vremena: 21-22h/68.9MB (nisam ceo sat dload-ovao), 22-23h/95.9MB, 23-0h/92.9MB, a paket mi je 128k

Ok je sada :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. I kako sad covek da ih zove i da im se zali za prekide, kad nocu umesto 128k, puste preko 200k :crash:

Meni je isto nestajalo interneta. Pravo da vam kazem vec su poceli da mi idu na k****. 7 dana sam korisnik i svaki dan ima neki prekid....
Nego jel neko zna kako da namestim p2p za ne staticku IP... I soulseek se buni. Trenutno ljudi mogu da skidaju sa mog kompa a ja nista!!!!! :smash: :wall: :crash:

Neka se buni Soulseek. Njegovo je pravo da se buni ali radi punim bandwidthom koji ti je na raspolaganju, provereno. Bez ikakvog port-forwarding-a. Verovatno si na čekanju za download. Pokušaj da skidaš ono što je boldovano u listi. Ti useri su, kada su boldovani, dostupni za download.

I meni radi Soulseek bez (vetjih)problema.Download je oko 7-15kbp/s,u zavisnosti od suprotne strane.Mogu samo da pohvalim IKOM,izgleda da su nashe zalbe stigle na pravo mesto.Stvarno,kako sada da se bunimo kada su nam udvostuchili protok...

To je zbog Sinfonike, novog wireless probajdera koji nudi 128Kbs za 900 din. i 256 Kbs za 1600 din. Konkurencija je prava stvar. Inače dvostruko brži net od plaćenog IkOM pušta u večernjim satima. Mislim da što se tiče kilavog rada i povremenih prekida, da ta stvar nije na globalnom nivou nego da se to događa kada administratori vide da neko mnogo skida pa ga u narednom periodu ograniče. To je neka moja pretpostavka. Pre jedno mesec dana žalio sam se na česte prekide i usporenja i administrator mi je rekao da je to zato što sam, po nekim njihovim kriterijumima, previše skidao. To je bilo nekih 300 MB dnevno, nekad malo više. Sada sam malo smanjio ali ne iz obzira prema njima, nego zato što nemam nekih potreba za većim skidanjem (od 150-250MB). Nisam primetio da me usporavaju na po ceo dan kao ranije. Zadnjih mesec dana stvarno dobro radi.

Gagast, Stormbringer, kakva je situacija danas i juce, tj. ovih dana, kod vas sa IKOMom? Kako vam radi? Meni ocajno... uzas zivi. Evo, sad sam pokrenuo neki download sa ftp-a... dok je izmedju 400 i 800, onda jos nekako i ide, ali kad padne ispod 100, na nekih 50-ak, onda sve stane... da, govorim o bajtima :mad: Za DC++ i da ne govorim. Vec smo dovoljno obogaljeni sto nemamo javni IP, pa sad i limitiranje :wall: Sajt jedan, na kome radim, izloguje me posle nekog vremena, jer nisam "odradio" to sto trebam za vreme koje mi je dato, a nisam odradio jer nisam uspeo da IKOMom ucitam stranicu do kraja. Mislim, to vec nema veze sa download-om, ako ja moram da cekam desetak minuta da mi ucita jednu stranicu sa 30-ak fotografija raznih profila (da ne ulazim u detalje oko toga sta radim). Ja ne znam kakva im je to politika. Cek malo... "previse" skidam?!?! Preveliki transfer imam? Kakav je to odgovor? Ja sa protokom od 128k, koji mi je prodat, mogu teortski dnevno da provucem 1350MB u jednom smeru. Ako sam ja tehnicki onemogucen da to dobijem (da dobijem to sto sam platio) onda bih rekao da sam ja... pokraden! Pa ja da nisam hteo da up/download-ujem, ne bih ni uzimao flat paket, nego neki limitiran. Za koju ciljnu grupu su onda namenili flat?

IKOMu "neko" treba da dodje na vrata. Pa da IKOM onda njima objasni clan 2. svog ugovora:

Na osnovu ovog ugovora IKOM se obavezuje da pruzi Korisniku uslugu kablovskog interneta 24 casa dnevno (on-line) pristupne brzine prema odabranom paketu usluga, a po aktuelnom cenovniku koji cini sastavni deo ovog ugovora.

Jedino na sto bi mogli da se vade je objasnjenje na njihovom sajtu - "Za flat pakete je data maksimalna brzina protoka". Ali da li im to onda daje za pravo i znaci da ta brizna koja je data, NIKADA ne mora da se dostigne i da vecinom moze da bude 5, 4, 3, 2 pa i ispod 1kb/sec?

A bas je lepo islo s vremena na vreme (cak i do 100MB/h). Naravno, mangupski su (da ne kazem "dorcolski" :D posto samo na Dorcolu i rade) hteli time da se izvuku za ****** koja redovno prave, pa onda... kao, ne mogu da se zalim jer mi, paz' boga ti, daju i vise od brzine koju sam platio. Ne treba meni vise. Daj ti meni tih 128 i sve ok. Ako hoces da me castis i nesto poklonis, OK. Ali nemoj da mi taj "poklon" presedne.

Ne znam vise zbog cega sve ovo pisem... mozda nekome i pomogne. U svakom slucaju ne moze da skodi, a ako ne skodi, onda sigurno pomaze :bottle:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

@Kiza - kod mene net radi zakucan malo na 64k, malo na 128k. Nije mi jasno po kom vremenskom principu menjaju brzinu, ali mi se cini da je uglavnom uvece 128k. Uglavnom radi dobro, ali u poslednje vreme ne provodim nesto vreme na netu, tako da ne znam sta se konkretno desava.
Po mom misljenju tebi ce net da radi lose jos par dana, pa ce da ti daju 128k, a meni ce da roknu 1kb/s, isto tako par dana, pa onda nekom trecem :D izgleda da su podelili korisnike u nekoliko grupa, pa maltretiraju 2 grupe, pa onda im puste net kako treba, a nekim drugim grupama srozaju net, i tako u krug.
Smaranje.

Nije ništa novo to njihovo kreativno tumačenje flat paketa. To su prvo smislili provajderi satelitskog interneta još u vreme kada ni kablovski ni ADSL internet nije postojao. Ljudi su pokupovali flat pakete a posle mesec dana su svim korisnicima objasnili da će ih ograničavati u download-u usporenim protokom jer su tobož sigurni da se skidaju nelegalni softver i filmovi. Bilo je toga i u inostranstvu. Konkretno, čuo sam da se nešto slično dešavalo i u Torontu ali su se brzo pojavili provajderi koji su garantovali bandwidth tako da je konkurencija učinila svoje. Ovo njihovo udvostručenje protoka u večernjim satima je upravo posledica konkurencije a ne nikako njihove brige prema korisnicima. Ja sam se već žalio na lošu uslugu, još u junu mesecu i rekao sam im da ću preći na ADSL čim budem dobio digitalnu centralu. Obećanje ću ispuniti jer od 12. septembra dobijam digitalni broj. Nema šanse da se preganjam sa njima i objašnjavam šta to znači flat paket, makar me i budući adsl provajder ograničavao.
Što se tiče protoka on je ovih dana dosta loš a juče sam jedno vreme bio bez ikakvog protoka i to više nema veze sa količinom download-a.

Nazad
Vrh Dno