Šta je novo?

IKOM public IP & ubrzanje

Digitalna nece jos, po recima devojke iz call centra, nece biti digitalne pre nove godine. Imaju tehnickih problema.

ljudi koji su se zalili na net, jel vam se to sredilo? Meni evo vec neko vreme uvece puca veza, uz prethodno ubrzano smanjivanje protoka, i pomaze samo reset modema. zvao tehnicku par puta, u principu uljudno mi covek reko u cemu sve moze da bude problem, al je sve ostalo na tome da ako se nastavi problem, zovem ponovo.

Inace mi net pre ovoga sljako ko leptir. I jedini bezobrazluk koji sam od njih doziveo je pri razgovoru sa njihovim radnikom na terenu jer mu, jelte ne nije odgovaralo sto ga pitam jel mogu ja da obezbedim kabal za postavljanje (20din/m), ili mora da se koristi njihov (50 din/m). Sve od njih mora da se uzme, a svakim pitanjem koje sam postavljao, odgovarao mi je kao da sam ga ubadao u oko :S:

Meni se sredilo sve. Problema nekih je ocigledno bilo par dana medjutim sad je sve ok!

ne može da kupi zbog zakona ove zemlje koji sprečava monopol, tako nesto sam razumeo razlog kad sam se interesovao o tome...
kad bi sbb kupio sve male, kablovski operater bi bio samo jedan = monopol

tesko da bi ga ikomov broj korisnika ucinio monopolistom, ako to vec nije.. a jeste (ili je bar #1 kandidat da postane) -

RATEL je napisao(la):
SBB drži 54 odsto tržišta kablovskih operatora što je oko 498 hiljada korisnika.

ali - ja se ni protiv monopola ne bih bunio, da ne moram da jurim matorce po zgradi (sto je stvar zakona, i sto ce morati da se sredi) tj. da dobijem operatera koji ne kaska za konkurencijom (a, videcemo koliko ce vasem, al i, na zalos' i mom ikomu trebati da uopste predje na docsis 3)

na stranu nemogucnost promene + konstantno kaskanje za SBBom, postoji i nesto sto se zove poverenje, a to je, u mom slucaju - trajno izgubljeno - upravo zbog ikoma (i dugotrajnog nedostatka neta na lokaciji na kojoj sam/vracar) sam uvodio novu liniju (pritom - u podstanarski stan, sto zesce nema smisla raditi + u vreme u kojem je takva 'usluga' kostala 500e, dodatka), a to uopste nije bilo tako davno..

Je l' će možda ubaciti i ostale Arena kanale?

убациће, али та 2 остала арена канала иду одмах у >pay< пакет. Цена ће бити око 350-450 на почетку...

Ja kad god prebacim na Arena Sport 1, uvek bude neki fudbal, pa se smorim, jer fudbal non-stop pichi na jos 10 drugih kanala :d Srecom imaju bar NFL.
Dvojka mi se chini dosta bolja jer imaju basket, NFL, tenis... :)

Zvali su ih ljudi da pitaju, i kazu da imaju tehnicke probleme (valjda u pojedinim delovima grada), pa zbog toga nece moci da puste do nove godine (dok ne otklone te probleme valjda).

Pa lepo sam napisao iznad

Digitalna nece jos, po recima devojke iz call centra, nece biti digitalne pre nove godine. Imaju tehnickih problema.

jel se desaava nesto? evo par noci za redom nemam net posle 12, a malopre prilikom ukljucivanja racunara nije bilo neta.. pa proradio.. Zemun u pitanju.
jel ima nekog šuškanja?

Nece biti ubrzanja pre sledece godine, to je sigurno.

Zvali su ih ljudi da pitaju, i kazu da imaju tehnicke probleme (valjda u pojedinim delovima grada), pa zbog toga nece moci da puste do nove godine (dok ne otklone te probleme valjda).

Nemoguce da sam samo ja dobio digitalni dekoder?:D

danas nije radila kablovska ceo dan i sada kada je proradila u diagnostici na modemu vidim da mi je promenjena modulacija za upload na 16 qam.

Odem na pingtest i sada napokon imam uvek ocenu A, nizak jitter i ok ping, a od 01.01. prelazim na 4 mbps

Који си део града ?
код мене (Жарково - Мондо) радило цео дан без проблема

stari cerak, nije bilo ni tv-a, prepodne..

jos uvek sve ok, 16 qam return path, nema packet lossa i odlican ping

Na Motorolinom modemu ne mozemo da vidimo te detaljnije informacije? :) Verovatno imas Thomson ili Webstar modem?

Zar im nije efikasnije da koriste 256QAM? Valjda bi bolje iskoristili CMTS kanal (za vise korisnika po jednom kanalu ili vece brzine)...

EDIT: ah, sad sam skontao da se prica o upload-u (return path-u) :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno