Šta je novo?

IKOM konacno uvodi flat!

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle, informacija iz prve ruke: Od prvog sept se uvodi flat, 2000 din mesecno, 64 kbps. Promotivni period po njihivim recima traje jos nekoliko dana, za to vreme modem kosta oko 3500 din.
U odnosu na one cene ranije, ovo je odlican pomak, ali... I dalje su najskuplji. :(

Sada kada i SBB daje 128Mb za 1500din, 2000 za 64Kbps je smeshno...A Verat i WF da ne pominjemo...

Regulisace se to veoma brzo, konkurencija ce uchiniti svoje....chak i u Srbiji.

long live the day of competition...

hahahahahahahhahaha IKOM hahahahahahahahah

prosto neverovatno......pa oni imaju 0.000001% mreze pokriveno internetom.....

hahahahahahahahahahahah

dugo se nisam ovako smejao...........cus......2000 din.......64 kbps hahahahahaha

Skupo. Jedina varijanta za mene je da se umrežim sa burazerom i podelim trošak. Mislim da je i 20 EU cena koja je na ivici podnošljivosti za naše tržište. Sve preko toga je i za njih rizično. Mislio sam da su obaranjem cene modema i oslobađanjem od TV pretplate pretplate krenuli u širenje mreže korisnika ali mislim da će sa ovom cenom za flat udariti glavom u zid.

brate ja sam na ikomu :(

ikom je najveca tuga od svih kds operatera u gradu....nema raci koja bi mogla opisati te ljude koji se navodno bave KDS komunikacijama....

Plašim se da oni nemaju bandwidth da bi pustili flat. Verovatno idu na prikupljanje love od korisnika da bi naknadno dokupili bandwidth. Zamislite situaciju da 100 korisnika uzme flat i da u isto vreme krenu da skidaju Service pack 2 a oni izlaze na internet sa 2Mbs. Bili bi prinuđeni na još rigoroznije restrikcije nego Radijus koji zabranjuje download od 07-17h. A koliko su skupi njihovi paketi. ilustrovaću podatkom da je u Vankuveru kabl od 1Mbs flat, 40 kanadskih dolara, od kojih veći deo odlazi na pretplatu na kablovske TV kanale.

legend je napisao(la):
prosto neverovatno......pa oni imaju 0.000001% mreze pokriveno internetom.....

Tacno! Ja sam na Vracaru i, koliko znam, taj njihov tzv. Net sljaka samo na Dorcolu, zar ne? Koja je poenta uvodjenja flata na koliko, 10-20 ljudi? :trust: (nemam nameru da vredjam Dorcolce i njihov cyber kapacitet, vec ovo ***** od firme zvano IKOM)

Poslednja izmena:
U mom komsiluku su provukli kablove i pustili TV signal. Ljudi koji su izvodili radove kazu da kroz infrastrukturu koju postavljaju NET ni ne moze da se pusti (koaksijalni kablovi?) i da to sto nam Ikom obecava NET "za nekoliko meseci" mozemo odmah da zaboravimo....

Pa bre to nema nigde. Taj IKOM treba zakonom zabraniti. Piiiiida im materina, da ne psujem dalje da ne bih opet popio ban od cika moderatora. :mad:

Pa bre oni nemaju ni TV kanale na zadovoljavajucem nivou, a hoce da se bave netom. Kad bi takvi smeli da se pojave na zapadnom trzistu... zatvorili bi za 2 sata firmu. Pozeri bre jedni... ali ovo je zemlja Srbija, sva su cuda moguca... dobrodosli.

Koristim njihov kabl internet više od godinu dana. Samo u početku je bilo problema jednim delom zbog toga što mi je radio na 98-ci. Internet radi non-stop sada je brzina 256kbs, stabilan download preko 30KBs. Cena jeste visoka ali nije tačno da je usluga loša. Dakle radi dobro a cena jeste previsoka. Slika na TV-u je na preko 90% kanala, odličnog kvaliteta. To što oni daju od programa za manje od 3Eu mesečne pretplate, nećete naći nigde u svetu.

Pitam se da li iko od vas koji toliko kudite IKOM zaista koristi njihove usluge pa pisete iz licnog iskustva ???

I ja koristim njihov TV mozda dve godine a kabl net sada vec 5 meseci, realno ne mogu da se pozalim ni na sta osim naravno na cenu.

Pitam se naprimer da li ce vam neki kablovski provajder uvesti net za dva radna dana, koliko se "oteglo" kod IKOM-a od prvog informativnog telefonskog razgovora do pocetka redovnog koristenja.

Neki tehnicki problemi naravno postoje ali oni koliko vidim nisu karakteristika IKOM-a vec vecine domacih kablovskih provajdera. Na primer nemogucnost konfiguracije router-a i sl. (@gagast: da li ima resenja za problem ping-a ?)

Inace i dalje ne znam da li je informacija iz ovog thread-a ustvari tacna ili nije, 1 septembar je za par sati...

ja koristim TV kod njih. Pa ni onaj njihov interni kanal ne mogu da nameste da radi, sta dalje da pricamo. Mozda zavisi u kom si delu grada... kod mene svi se zale i imaju zelju da odu u centralu da im polupaju opremu (cak i matorci iz ulice)

Ljudi definitivno žele dobar kablovski internet, znaju njegove prednosti ali su isfrustrirani obećanjima operatera da će biti za mesec, za dva meseca i tako dalje. Nama koji imamo kabl je u interesu da se što više ljudi veže jer bi se na taj način i cene oborile. Dakle kao korisnik sa punom odgovornošću tvrdim da Ikom poštuje ugovor koji sam potpisao. Čak je prekršio ugovor na svoju štetu, udvostručavanjem bandwidth-a (sa 128 na 256 Kbs) i oslobađanjem od TV pretplate. Uvek su bili korektni u obračunavanju protoka. Non stop je dostupan on-line listing potrošenih kilobajta iz minuta u minut. Da zaključim, IKOM je pouzdan operater i ko ima priliku da se za njega veže neka to i učini, naravno ako može da podnese, za sada ipak visoke cene. Što se tiče pinga, nisam on-line igrač, pa sam samo jednom pingovao njihov server na molbu nekoga sa ovog foruma. Mislim da je sve bilo timed out. Ne znam kako je sada.
Što se tiče ljudi koji se bune zbog kvaliteta slike, pretpostavljam da tu ima svega. Od razmaženih korisnika koji traže DVD kvalitet 52 kanala za 195 din. do velikog broja neispravnih televizora i prepravljanih konektora, self-made splitera. Ima sigurno i propusta u konfigurisanju mreže ali ponavljam, ne može se za manje od 3 Eu zahtevati besprekoran kvalitet. Jedan rođak iz Londona mi je potvrdio da je njegova slika tek nešto malo bolja ali da to zadovoljstvo plaća 40 funti mesečno.

gagast je napisao(la):
Ljudi definitivno žele dobar kablovski internet, znaju njegove prednosti ali su isfrustrirani obećanjima operatera da će biti za mesec, za dva meseca i tako dalje.

Upravo tako. Stoga, ne da imam pravo da ih kudim, nego cu da ih pljujem na sve strane - imaju mrezu u 5-6 ako ne i vise opstina i od toga samo jedna jedina ima Net - Docol. Logicno je da je vama do jaja, ali ipak, u zescoj ste manjini.

Kablovska televizija ne kosta nesto manje od 3€ nego kosta 250 dinara - cekiraj informaciju na info kanalu - u fazonu uveli su neke nove kanale pa moraju da pokriju troskove - odgovorno tvrdim da meni nisu uveli NIJEDAN. Kao sto rekoh, zivim na Vracaru, u Pozarevackoj. Slika je takodje diskutabilna - meni se izgubi kad god je neko jace nevreme. Znaci nije da imam neki sum ili da trazim "DVD kvalitet" vec NEMAM NISTA - izgubi se skroz. Zasto? Pojma nemam, verovatno zbog kvaliteta njihovih kablova i nacina na koji su izveli celu mrezu. Poredjenje sa Londonom je bez veze - uporedi iKom sa recimo SBBom (Telefonijom) ili PTTom, cisto ono - procenat zadovoljnih korisnika pa ces videti koji provajder tu ispada bolji, bez obzira sto je cena (TV) pretplate tu negde. O Netu necu ni da pricam, tu je iKom dno dna.

Ovi sa SBB-a su tužbe pisali. Bilo je o tome priče na ovom forumu. Vaćarili su korisnike na neki saobraćaj kroz modem koji nije bio od strane korisnika pokretan. Bili su u pitanju neki kontrolni paketi kojih je dnevno moglo da se nakupi desetak i više MB. Takođe obračunavali su i upload. Za taj neželjeni saobraćaj su optuživali korisnike i navidno prisustvo blastera u računaru, međutim korisnici su prijavljivali neželjen download i dokazivali da im je računar bez virusa. Sve u svemu vaćarenje. Bile su česte pritužbe i na ispadanje iz mreže i naSBB-u i na PTT-u čak u trajanju od nekoliko dana.
To za povećanje TV pretplate sam propustio kao informaciju jer kao korisnik interneta ne plaćam pretplatu za TV kanale. Što se tiče procenata zadovoljnih korisnika upravo je to na strani IKOM-a. Ja nisam čuo ni jednog korisnika IKOM-a da se na nešto (osim naravno cene) žali. Evo pozivam sve koji su na IKOM netu da kažu da li je to dno dna kako ti koji nisi korisnik njihovog interneta tvrdiš.

ikom JESTE bulja.

Evo ni ja nemam njihov net pa cu da kazem da su dno dna. So what? Lepo ti je reko covek, ne mozes da ocekujes od 20-30 Docolaca koji jedini imaju net da pricaju lepe pricice o ikomu a da sve ostale koji nemaju net upravo zato sto je ikom bulja od firme koja ne moze ljudski ni da "pokrije" grad ucutkas time sto ces da kazes da nemaju net, pa eto kao - nemaju pojma koliko je taj net sjajan. procackaj malo elitesecurity i videces da ljudi koji se u polje kablovskih mreza razumeju vise nego ti i ja tvrde da je njihova mreza razvijena ocajno i da su mnoge stvari, ukljucujuci i upravo to sto ja uzimam kao glavni argument kada kazem da su bulja - ocajna pokrivenost te kablovske mreze Netom - posledica krajnje lose politike razvoja gde je osnovni cilj bio kako da se sto pre sprovedu kablovi, preko krovova i ostalih nestandardnih putanja, samo da bi se sto pre doslo do para - a korisnici, ko njih ****. ako hoce net, reci cemo im da ce biti za mesec, dva, tri, ali necemo reci koje godine. stoka! nazalost, nisu jedini - tu je radijus vektor i ostatak "ekipe"... valjda ce se svima njima jednog dana stati na put, zakonom, sudom, konkurencijom, i dont give a shit.

Ja sam na IKOM-u, evo vec 2 dana imam katastrofalan "sneg" na celom opsegu kanala (bez izuzetka). Zvao sam tehnicku, rekli su mi "doci ce ekipa"... naravno, nisu dosli (a non-stop je neko kod kuce).

Svakih 15 dana neki kanal otkaze (bilo kao 'pretplata' na satelitu - bilo da kvalitet slike pojedinog kanala opadne na nivo hvatanja shtap-antenom). Sto znaci sta? Nema garancije 24/168/365! Otprilike, kao kada bih i ja rekao: ovaj mesec cu platiti pretplatu, a sledeci hm... da vidim... necu (ali cu i dalje gledati CATV). HRT-2 koji su nedavno uveli (i zato podigli pretplatu za 20%) imamo sa katastrofalnim zvukom (neko krcanje, katastrofa ziva). HRT-1 necu ni da komentarisem, ta slika je toliko smesnog kvaliteta i veoma varira vec 8 meseci da je bolje da nam ga ukinu nego da se brukaju. FashionTV radi kao toplo-hladno. Nekada je slika da se "iseces" koliko je ostra, a vecinu vremena ga jedva hvatamo... Pink je tu i tamo: 20% fenomenalan, 80% vishi prosek (ali nikada nije konstantan). Kada grmi napolju ili ima dosta kishe, mnogi kanali "otkazu" (najcesce, satelitski - ali i domaci - koji kao opstaju). I da, imam ASUS TV karticu - imam i DScaler - i sve se oseti cak i kada signal opadne za samo 20%. O TV-aparatu ne zelim da komentarisem, novije je generacije - ali ni on nije chudotehnike koje moze savladati IKOM...

Ozbiljna infrastruktura?
Aha... komshinice na potkrovlju sushe vesh po optickim kablovima (razapetih izmedju solitera). :D

Poslednja izmena:
Ja samo želim da, kao korisnik njihovog interneta, ohrabrim ljude koji su u situaciji da uzmu njihove usluge, da to i učine. Ovde se stvorila lažna slika o njihovim uslugama i to od strane onih koji tu uslugu ne koriste. Po principu, nikada nisam seo u mercedes ali znam da je to krš od kola. Kritika za neširenje mreže stoji, lažna obećanja takođe nisu na mestu. Ali to ne znači da je usluga loša. Voleo bih da smo svi na njihovom kablu i da on bude 1000 din flat ali to se nikada neće desiti ako se ljudi lažno obaveštavaju da njihov internet ništa ne valja, da je to bulja i krš od firme.

A da ti gagast ne radis mozda za njih? :d

Sta nama znaci sto 30 ljudi u gradu imaju super iskustva, jer su verovatno centar grada "ispostovali" a nas okolo ko ****.. a nekako nemam poverenja u njihovu strucnost kad ni kablovsku ne mogu ili nece da nameste. Da se nadovezem na Andjelkoyu post: meni je onaj TV MOST (novosadski kanal) konstantno ocajan, trese slika, ma uzas nista ne mozes da vidis. A niko se ne zali sto nam ukidaju zacin c? :d Barem su ga sad vratili... cheers :D

Ne radim za Ikom. Pogledaj šta o Ikomu piše Drapin (iznad). Da li i on radi za njih?
Voleo bih da se javi još neki korisnik (ponavljam korisnik) i da prenese svoje utiske. Znam da nas je malo a jedan od razloga za to je i širenje neistina o njihovim uslugama.

Znas sta, iskreno ne znam zasto te uopste i udostojavam odgovora kad nisi u stanju da skapiras basic a to je da iKom jeste bulja, nevezano za to da li mi pripadamo grupi odabranih deset koji se kace na super-ulta-mega-giga dobar Net, ne lezi vraze, iKomov. Ustvari znam, naleteo sam na prvu dvojicu koja hvale iKom i prosto mi je neverovatno da postojite - ne bih da ne iskoristim priliku da procaskamo ;)

Moz' ti da se ponavljas kol'ko oces, cisto sumnjam da ce se jos neko javiti osim tebe i drapina, iKomovih zvezda. Nemoj pogresno da me skapiras, ja bih voleo da takvih kao sto ste vas dvojica ima vise od nas, dzibera koji pljujemo mercedes u koji nismo seli, ali cinjenica je da ste u manjini - pa samo prebroj ljude na ovom threadu i njihove utiske i skapiraj vec jednom da je Dorcol manji od Vozdovca+Cukarice+Vracara+Zemuna+Zvezdare+cega jos ne.

Nema sta ti da ohrabrujes ljude da uzmu njihove usluge, kad njihove (Net) usluge NE POSTOJE!!! Eh, "neistine", covece, face the reality - o kakvim bre ti iskustvima pricas? Ne mozes imati iskustva o necemu sto NE POSTOJI. Ako vec hoces hvalospev iKomu, otvori thread iKom na Dorcolu pa okupi lokalce iz kraja. Kada bi cuo iskljucivo glas onih koji koriste njihov Net, normalno je da bi cuo samo pozitivne utiske - ponuditi 64kbs desetorici na Dorcolu - to mogu i ja (ne bas bukvalno, ali valjda ces skapirati sta hocu da kazem). Ali 10 pozitivnih komentara naspram 1000 negativnih ce te dovesti do zakljucka da iKom jeste bulja. SVAKO ko se pojavio na ovom threadu KORISTI iKomove usluge (ni ne kapiram zasto ste ubacili to u pricu - kao, *****mo a nemamo pojma, smesno) - znaci SVAKO ima iskustva o (ne)kvalitetu njihovog TV signala a sto se Neta tice, pa ajde, ako ti nesto znaci, evo, i ja kazem, ko moze da pazari njihove Net usluge neka ih uzme odma' danas - i, koliko Vas ima, srecnih novopecenih iKom surfera? Zero? One? :trust:

Love Hunter, ako ti nesto znaci, ja TV MOST ni nemam. ;)

Ovaj mail dobijam vec 2gi put u razmaku od godinu dana :
"Nezna se kad ce biti pushten internet na karaburmi
VEljko IKOM Internet"
A shto se tiche kanala to je veliki krsh.70% su neki shpanski kanali sa tele shopom ...

gagast u postu #05 je napisao(la):
Skupo. Jedina varijanta za mene je da se umrežim sa burazerom i podelim trošak. Mislim da je i 20 EU cena koja je na ivici podnošljivosti za naše tržište. Sve preko toga je i za njih rizično. Mislio sam da su obaranjem cene modema i oslobađanjem od TV pretplate pretplate krenuli u širenje mreže korisnika ali mislim da će sa ovom cenom za flat udariti glavom u zid.

gagast u postu #12 je napisao(la):
Koristim njihov kabl internet više od godinu dana. Samo u početku je bilo problema jednim delom zbog toga što mi je radio na 98-ci. Internet radi non-stop sada je brzina 256kbs, stabilan download preko 30KBs. Cena jeste visoka ali nije tačno da je usluga loša...

Ne znam da li sam jedini koji je primetio kontradiktornosti u ovom tredu...
Znaci, gagast imas li ti 256k na poslu (firmi) ili kod kuce?

Meni je zaista mrsko sto uopste pisem u ovom topicu bilo sta, jer je o iKom-u bilo dosta price i na ovom i na drugim forumima i uvek se dodje do zakljucka da je on krsh. I uopste me ne interesuje sta misle ljudi o iKom-u (pogotovo misljenja ljudi koji ga kao hvale), meni je merodavno moje misljenje, a ono je zaista poprilicno lose (ne bih da psujem jer bih svasta imao da im kazem).

Korisnik sam TV-a jos dok nije ni postojao iKom (net nemam). U pocetku je to bio neki BNE Netkom, i oni su mi obecali uvodjenje TV signala nekih 10 dana pre nove godine 2003. Potpisali ljudi ugovore, budalama uzeli pare odmah, uveli kablove, a signala nema. Gnevni gradjani svaki dan zivkaju jer hoce kablovsku da imaju pre nove godine, a ovi pacovi obecaju signal dan pre novogodisnje noci. Naravno od toga nije bilo nista, prodje nova, telefon im se usijao od svakodnevnih zivkanja i pitanja "Kada ce ta famozna kablovska, to cudo tehnike?". Puste oni signal negde u junu 2003, nisam siguran da li su se spojili u iKom pre pustanja signala ili nesto kasnije, no nije ni bitno. Kome su uzeli lovu uzeli su, a ko nije platio odmah (kao ja) ugradnju su kao poklonili (nekih 3000din), a usustini nebih im ni platio jer su me kecali 6 meseci za signal.

Da me ne mrzi sad bih sarao od kanala do kanala i pisao sta mislim o signalu, ali cu ovako ukratko da se setim samo onih koji mi upadaju u oci.

-1,2,3 koliko toliko su dobri da ne budem cepidlaka.
-Turbo Folk imperija PINK je promenljivog kvaliteta, kako kad...
-BK, dovoljno je reci da sam ja imao bolji signal sa Logom5, teletekst je izbagovan, a slika je nekad i crno-bela.
-Moj omiljeni kanal Discovery, vise ga nema nego sto ga ima, dovoljno.
-Novo-uvedeni OBN, filmski kanal ima toliko shuma da ja ni necujem ton.
-Nac.Geo. su sad stabilizovali, a bilo je uzasno.
-BBC kanal cesto daje sliku, a ton nekog drugog kanala...
-CNN standardno dobar.
-MTV je cas solidan, a cas uzas.
-Fashion TV mi je OK.
-Gomila ovih spansko-nemackih i ko zna cijih kanala koje niko ne gleda su da kazemo zadovoljavajuci.
-ExTreme je dobar.

i to bi bilo otprilike to.

Da napomenem da je ovo za situaciju kada su napolju vremenski uslovi idealni. Cim malo dune vetar, neka oluja, sneg... desava se da prsnu i po 20 kanala. Imao sam cak i priliku da uzmem od ortaka Pinacle TV karticu da vidim kako ona sljaka u radu sa takozvanom "kablovskom", kvalitet signala je bio takav da sam odmah odustao od kupovine TV kartice i ostavio TV u sobi.

I jos nesto, ovo vazi za sve operatere "kablovske", nije mi jasno kako oni mogu da nazivaju kablovskom ovo sto oni distribuiraju kod nas, to nije nista drugo do grupnih antenskih sistema.

Mogu jos dodati da mi je zao (tacnije muda bih pojeo) sto sam "zapao" pod iKom mrezu, jer mi je prevashodni cilj bio net, a sad vidim da cu moci samo da ga sanjam, sto zbog cene (prosecna zarada u Srbiji 13500din, a oni traze za 64Kbps 2000din, naravno ako je vest tacna), a sto zbog ocajnih paketa koje nude. Pazi ti njih oni ce mene da ogranicavaju koliki cu ja protok da napravim, pa ce da mi naplacuju svaki MB koji prekoracim po paprenim cenama. To je isto, kao sto je vec neko rekao na forumu, da ti daju Ferari i da ti lupe blokadu na 15kmh, ili mozda preciznije, daju ti Ferari i kazu teraj sine nek se pushi i sipaju ti 3l goriva. Sve u svemu ponuda im je tragi-komicna kada bi se poredili sa konkurencijom, i da mi ponude da ih menjam ne bih se razmisljao ni sekundu.

Ja se tripujem na zakon... ono - ujedinjene kablovske mreze - mogucnost da menjas provajdera kad ti se cefne, a infrastruktura pripada kome vec - gradu, drzavi, svejedno. Ako tako nesto ikada zazivi u Srbiji(tm), sva ta ***** poput iKoma ce (i treba) da se pociste.

Poslednja izmena:
andjelkoyu je napisao(la):
Ne znam da li sam jedini koji je primetio kontradiktornosti u ovom tredu...
Znaci, gagast imas li ti 256k na poslu (firmi) ili kod kuce?
Internet koristim kod kuće. Nikakvih kontradiktornosti u mojim postovima nema. I u prvom i u drugom postu, evo i sada, tvrdim da je skupo. Onda je neko ustvrdio, iako ne koristi njihov net, da je to krš. Na to sam reagovao, kao korisnik i detaljno objasnio da je usluga potpuno korektna (osim cene na koju sam dobrovoljno pristao), da se drže svega iz ugovora i da su oslobađanjem od TV pretplate i udvostručavanjem bandwidht-a narušili ugovor na njihovu štetu a moje zadovoljstvo. Ponavljam kada neko kaže da je to krš podrazumeva se da misli na uslugu interneta. To bi moglo dovesti u zabludu ljude koji su us situaciji da koriste njihov internet. Postoje naravno potencijalni korisnici kojima ni 2000 din. nije veliki izdatak.

Svaka cast na odgovoru/postu "Keopst"! Potpuno si upravu i potpuno se slazem sa tobom! Istina da do sada nisam cuo prituzbe od strane korisnika IKOM-a na racun njihovih internet usluga (za razliku od SBB-a) ali te iste usluge su moguce samo u jednom jedinom delu grada... pritom, u tom delu grada vas ima 20-ak korisnika interneta a u ostalim delovima grada ima 20.000 korisnika "KDS-a"!?
Nisam korisnik IKOM-a ali moji baba&deda jesu... digli su cenu usluga "zbog uvodjenja novih programa" a ustvari su "uveli" 3 nova programa (HRT2, OBN i MEZZO) i "izveli" tj. prestali da reemituju 3. "stara" programa (DW;TRAVEL;i jos jedan-zaboravi koji)!? Kvalitet signala je dobar ali dzabe kada u toku dana bar tri kanala "nestanu" tj. izgubi im se signal... predpostavljam zbog "legalnosti" i "placenih" prava prenosa distributerima (zbog cega izmedju ostalog i postoji pretplata). Druga stvar, 24h mora da se sedi pored TV-a i "hvata" raspored kanala na frekfencijama jer se taj raspored menja bukvalno iz sata u sat. I treca, izbor kanala se takodje menja vrlo cesto i razlikuje se -negativno- u odnosu na ostale operatere u gradu. Dakle "KDS" usluge: ZERO! A zasto pod navodnicima "KDS"? Zato sto to i nije KDS jer nema mogucnosti za uvodjenje ostalih kablovskih servisa kao sto su FM RADIO signal, kablovski -brzi- internet, pay tv, VOD(video on demand), telenadzor, IP telefonija i jos mnooogo servisa. A sve te servise nudi jedino PTT. Svi operateri u gradu su te svoje zajednicke antenske sisteme poceli da nazivaju "KDS" odmah posto je to PTT uradio. Ali PTT je prvi i jedini KDS operater a ostali su za sada prevaranti!!! Jedino SBB ima perspektivu da postane KDS operater zato sto iz njih stoji EBRD(evropska banka za obnovu i razvoj) i kao akcionar (za sada 1% vlasnistva) i kao banka koja je odobrila kredit. Da li ti je sada jasnije koliko je IKOM daleko od te price? Inace ja prvi imam razlog da osujem drvlje i kamenje na PTT posto sam KDS kod njih uplatio jos 2002. godine ali ga jos uvek nisam dobio (ni TV ni RADIO ni INTERNET ni VIDEO NADZOR)!? Ali je cinjenica da su oni -ptt- jedini PRAVI KDS operateri i ta prava KDS mreza funkcionise jedino na Tosinom bunaru. Sledeca je trebala da bude Rakovica -gde i ja zivim- ali posto su oni ubedljivo najveci i najgori lopovi od svih operatera u gradu(ne po cenovniku usluga - tu su najjeftiniji! Po tome sto su "oteli" lovu za uvodjenje i nestali!) - taj posao je stao. Stao je u Rakovici ali se "nastavio" otkupljivanjem mreza TELEFONKABLA i ENERGOMONTAZE (verovatno sa tim otetim parama u Rakovici... inace kada se rekonstruisu (verovatno sa lovom namenjenom za Rakovicu) ove mreze bice istog kvaliteta kao "KDS Tosin bunar"... ali KADA!) zbog cega sam, izmedju ostalog, i ja ostao uskracen za taj davno uplaceni signal.

Poslednja izmena:
Vrh Dno