Šta je novo?

Ikom klasicna prevara/obmana/laganje korisnika

Duke Nukem

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
649
Elem, prebacio sam se sa odlicnog telekom adsl-a na ikom kablovski internet. Jedini uslov koji sam pre mesec dana trazio od ikoma je bio da mi se pri resetu modema menja ip adresa.

Podneo sam zahtev, posle 1 dana kontaktirali me i tada sam trazio to za ip adresu. Sledeceg dana me zove lik sa kojim trebam da potpisem ugovor i saopstava mi da je to OK, i da se prilikom reseta modema menja ip adresa. Trazim mu da proveri da li je to 100% tacno sa tehnickom podrskom i sa instalaterom. Svi potvrdjuju.
Potpisem ugovor. Posle mesec dana dodje instalater, namesti sve, ja dodjem sa posla i prc, resetom modema ostaje ista adresa.

Zovem tehnicku podrsku, kazu menja se ip adresa, ali na 2 do 3 meseca.

E sad, posto su me ocigledno zeznuli, rekose da sutra nazovem kada svi budu tu pa da vide sta mogu da urade...

Pisem ovo iz cistog revolta, jer ne mogu da verujem da me je petoro ljudi lagalo, kao da cu im milione ostaviti.

Takodje me zanima je li moguce nekako promeniti ip adresu preko nekog programa?

Kod SBB postoji program IP changer.. ne znam da li radi na IKOM-u

ovde na benchu smo bas dosta pisali o ikom-u i da se vec duze vreme (4-6 meseca unazad) pri resetu modema ne menja dinamicka IP adresa, mada moguce je da su mogli za tebe da nameste nesto posebno.

ako ne uspeju uopste da ti to nameste ili to ne urade bas u skorije vreme, ima resenje. na ikom-u je preslikavanje 1 MAC adresa = 1 IP adresa, tako da ako promenis MAC adresu mrezne kartice na tvom kompu i resetujes modem - dobices drugu IP adresu. u odnosu na ono kako si ti opisao da samo resetujes modem, u ovom slucaju bi morao pre toga da uradis i taj dodatni korak da promenis MAC adresu na kompu. To mozes rucno da uradis u Properties-u mrezne kartice, a ima cak i dosta programa na netu koji to rade automatski, kliknes na Generate ili Random, on izmisli neku MAC adresu i primeni je na tvoju mreznu i onda resetujes modem. pa ako ti je ovo prihvatljivo, javi rezultate, verovatno ti treba za rapidshare ili nesto slicno :)

Usput, koji si modem dobio?

[EDIT:] Ustvari, evo kao sto je waikiki rekao, sve to vec ima gotovo i primenjuje se na SBB-u :)
http://rapidshare-free-users-download.blogspot.com/2008/05/usdownloader-sbb-ip-change.html

u arhivi sa rapidshare link-a ce macshift da ti promeni MAC adresu, a modemReset.bat ce da se nakaci na web GUI tvog modema i resetuje ga (kao kad kliknes na dugme Restart Cable Modem na Configuration strani; verovatno radi za Motorola i WebStar, mozda i Thomson modeme).

Poslednja izmena:
Zar se kablovski internet ne vezuje za MAC adresu modema koji vam izdaju..

I mac adresa modema se da promeniti, tako su mi barem rekli tehnicari jednog provajdera...

Vezuje se paket za MAC adresu modema ali se ip menja sa promenom MAC adrese mrezne kartice.

Bices zadovoljan.
Duke mogao sam i ja da ti kazem da se IP ne menja, sto nisi pitao? :) Pusti to sto pricaju tetkite po hodnicima i likovi koji donose ugovore na noge, oni nemaju pojma o tome.

Kad sam vec tu da priupitam, poshto sam shaban za mac adrese..Ako istaknem iz desktopa, utaknem u laptop (druga mrezna), resetujem, opet vratim u desktop i resetujem, dobijam drugu ip adresu? :) Banuju me na kanteru dusmani :)

Bices zadovoljan.
Duke mogao sam i ja da ti kazem da se IP ne menja, sto nisi pitao? :) Pusti to sto pricaju tetkite po hodnicima i likovi koji donose ugovore na noge, oni nemaju pojma o tome.

Imao sam ja ikom ranije, kada je cela mrezaa bila iza NAT-a. Posto su prevazisli NAT, mislio sam da se menja ip adresa nakon reseta modema.

Ipak sam pitao vise puta, vise ljudi iz IKOM-a svi su me uveravali da se menja, od tetkice do sefa internet podrske, preko potpisivacke komisije... I evo danas ih zovem, neki nadr*ani tip me uverava da mi to niko nije mogao reci, da tehnicka podrska to zna i da ne moze dati tu informaciju... Kaze mogu da vam dam direktora pa sa njim resite
:banana: :laugh:

Yeah, right, on ce bas da mi pomogne.

Probacu veceras sa tim mac experimentom.

Dobio sam Motorola modem

Poslednja izmena:
A bio bi red da koristis prave servise za download a ne taj pilicarski RS :D :D :d

Nije RS u pitanju uopste :D :D :D

Treba mi za nesto drugo, malkice komplikovanije...

Iskreno, nakon ovako pompeznog naslova, ocekivao sam mnogo spektakularniji zaj*b :).

Sry za off.

pozd.

Vrh Dno