Šta je novo?

Ikom Kablovski Internet U Rakovici

Ma ja sam se zaleteo bolje da sam za 1200 din vise uzeo 256k flat na beotelu mesto ovih 64k na ikomu za 1100 sa kablovskom. *** vezao sam se ugovorom. Ajd da se skupimo pa da odemo svi tamo da trazimo da nam vrate pare i da prekinemo ugovore ili da nam daju duplu brzinu za iste pare. Ortak u Americi placa 30$ za 2 Mbita kablovskog flat neta i jos provajderi lome svakog meseca da predje kod njih. Ali recice te *** to je amerika...jeste vala.

Ja sam osudjen na ikom.... Cak ni u dial-upu nemam alternativu, *** imam PCM na telefonu :(
@ magic
cim budem zvao napisacu iskustva :)

Ljudi,sad sam se čuo sa ljudima iz IKOM-a,i rekli su mi vezano za brzinu posle 18h,da je to privremeno zbog nekih radova i da će to biti sredjeno za nekoliko dana.
A što se tiče lokalne mreže mi je rečeno "iskreno"da će i to biti do kraja meseca,a možda i pre toga,sad nam ostaje da vidimo šta će se desiti do 31.12,a mogli bi i Vi da zovete,pa da vidimo kome su šta rekli,moramo da se borimo da nam bude bolje,a ne da ćutimo pa kako nam bude.
Javljajte šta ste uradili...:smoke:

Poslednja izmena:
I ja sam zvao ... rekose jos par dana bez dupliranja posle 18. Momak rece da obavljaju neke radove na infrastrukturi i cim to bude zavrseno, sve se vraca na staro.

pozd.

Uh, dobro je onda, ako imaju nameru da vrate stari "2x" sistem. Bas sam im pisao mail, ali mi ne odgovorise.

2mbps za lokal? Wau! Jes da bi bilo cool, ali nekako mi je realnije da ako/kad dobijemo, to ce biti najvise 512. Mooozda... eveeentualno 1024. Al cisto sumnjam u njihovu dobrotu za 2 :(

Pozdrav!
MrBigJump.gif

cisto sumnjam u njihovu dobrotu
Imaju oni (IKOM) dobrotu, ali je pitanje u ciju korist. :D Dosla mi je danas ponuda putem maila za njihov net i pise Potrebno je da na nas racun uplatite iznos od 20.591,41 din za uvodjenje tacnije dovodjenje signala da Vas i potpisete ugovor. lepo od njih, ali cifra je malo niska. Sada cu da im odgovorim da mi je to jeftino i da sumnjam u kvalitet usluge po toj ceni. :d :bottle: Ah da imam njihovu TV uslugu.

Poslednja izmena:
Bedak je sto IKOM ima simbolican broj internet korisnika. Koliku god brzinu da vam daju lokal ce biti bedan obzirom da nema ko da se nakaci i da share-uje. :S:

Bedak je sto IKOM ima simbolican broj internet korisnika. Koliku god brzinu da vam daju lokal ce biti bedan obzirom da nema ko da se nakaci i da share-uje. :S:

Meni su rekli da imaju nesto preko 3500 korisnika, ako je to tacno neka samo 100 ljudi seruje kvalitetne fajlove i ja cu biti zadovoljan.

Potrebno je da na nas racun uplatite iznos od 20.591,41 din za uvodjenje tacnije dovodjenje signala da Vas i potpisete ugovor.

Auh :zgran:

Ja sam TV vec imao (koliko su moji platili uvodjenje, ne secam se). A prosle godine u maju su imali akciju modem+prikljucenje+2 meseca flat64k za 2000 din. tako da sam tada uzeo.

Meni su rekli da imaju nesto preko 3500 korisnika, ako je to tacno neka samo 100 ljudi seruje kvalitetne fajlove i ja cu biti zadovoljan.

Hehe ,) A meni rekose onda, kad su mi komercijalisti bili radi ponude, da to "ipak ne bi rekli" :D Al vala sto kazes - ako od tih 3500 bar 100 bude sherovalo dobre stvari (ili po narudzbini), generalno ce se promet ka "svetu" smanjiti... tj. - bolje svima :) Mozda i padnu cene :D

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Mojih 500 filmova ce sa izrazitim zadovoljstvom biti dostupni sirokim narodnim masama sa IKOM-a ... :D

pozd.

Nije dovoljno samo postaviti kvalitetne fajlove. Bitno je stici na red. Evo recimo, vidakm postavi svojih 500 filmova. Pa svih 100-150 korisnika ima da nagrnu kod njega, neka pusti petoricu da skidaju ostali ce cekati nedeljama na red. A i ova petorica ce skidati nekim bednim brzinama tako da nije to to. Da ne kazem da ce barem 50 biti klasicni leecheri, narokaju neki nerazvrstan mp3 a hoce da skidaju sve sto valja. Ja sam na SBB-ovom lokalu od 1000 korisnika imao mozda 10ak-20ak koji su imali ok stvari i kod kojih je moglo da se dodje na red. I uglavnom je islo 5-10kb/s (skidaju i ostali, nisam ja najpametniji ;) ). Ovo ostalo...ili su leecheri ili su korisnici kod kojih nema leba da se stigne na red. Pa skines listu i blenes kao kuce u izlog mesare. :d
Nije losa stvar lokal ali net je net. :)

Mudro zboris, Salko ... ali ni tih realnih 5-10kb/s nije za bacanje kad prebacis I-jev dnevni "limit", pa krene net da krepava ...

pozd.

ali ni tih realnih 5-10kb/s nije za bacanje kad prebacis I-jev dnevni "limit", pa krene net da krepava ...

Ehhh...to je sad vec druga prica sto vas IKOM zeza sa tim ogranicenjima i sto ce vecina korisnika da se usere od srece kada uhvati nekog slobodnog pa kad u lokalu zapici jedno 50kb/s. ;)

Mada mozete vi lepo da se organizujete u lokalu. DC hub, chat, pa muzicke zelje - ko sta ima na policama a nema u share-u pa da postavi...mada neko od vas ce morati da zrtvuje svoju masinu i svoj protok i da postavi hub, kao sto radi onaj decko na SBB-u. :)

Sve u svemu zelim vam brzo uvodjenje lokala! :)

Moze i tako ali daleko od toga da je lako napraviti dobar torrent tracker. Da bi tracker uspeo neophodan je veliki broj clanova. A na IKOM-ovom lokalu tesko da ce ih biti. Gledam bas ove regularne domace torrent trackere...postoji jedan i po koji radi kako valja. Svi ostali su smesni, malo korisnika, skines nesto malom brzinom, odes u minus sa ratiom i posle nemas kome da prosledis. :S:

Lokal bi bio OK koliko god malo usera bilo.... Mislim svakako bi bilo ljudi koji su extra za shareovanje... Sa njima se dogovoris pa pocupas nesto od njih i ti njima nesto das... Recimo ja imam na DVDu dosta DivX-a skidanog sa originalnih DVD-a (*** komforniji mi je za gledanje na kompu), dogovorim se i recimo pljas evo ti extra skinuta trilogij....

Vidim zvali ste, ja nisam stigao u frci sam ovih dana sa skolom :) Dobro je sto ce vratiti x2 od 18h to me raduje....

nema ništa od kabloskog neta u rakovici što se tiče neta,svaki put kad ih nazovem izapušavam ih :) nevodno je trebalo da bude još prpšle godine u septembru a sad je već... ihahaj... zato sam se ja lepo nakačio na adsl 512k 2400din i radi extra

I cena ti je EXTRA :laugh: ,samo nam reci preko kog provajdera ideš?

nema ništa od kabloskog neta u rakovici što se tiče neta,svaki put kad ih nazovem izapušavam ih :) nevodno je trebalo da bude još prpšle godine u septembru a sad je već... ihahaj... zato sam se ja lepo nakačio na adsl 512k 2400din i radi extra

Ah, evo ga napokon na topicu jedan komsija. :)

Ma naravno, 'bes njihov internet, i ja sam uzeo ADSL na vreme. :)

Bogami tih nekoliko dana popravki traje vec dobre tri nedelje ako se ne varam ... a da ... o tom lokalu mozemo samo da mastamo jer od toga nema nista ... provereno.

pozd.

To je vise ona varijanta a guy who knows a guy who knows a guy ... ali i mnogo puta ranije su od tog lika stizale tacne vesti, tako da nemam razloga da sumnjam u verodostojnost njegovih informacija :D.

pozd.

Bogami tih nekoliko dana popravki traje vec dobre tri nedelje ako se ne varam ... a da ... o tom lokalu mozemo samo da mastamo jer od toga nema nista ... provereno.

pozd.

Pa dobro nije bas tri nedelje ali :trust: ...2x je prestao negde 30.11 u toku veceri ako se dobro secam i ako dobro interpretiram moje logove protoka...znaci evo 12 dana. :mad:

Poslednja izmena:
Heh, tu sam i ja, malo gore kod parkica. :)

Nego reci ti meni komso, posto sam relativno nov u kraju, kada je ovaj nesrecni IKOM dosao u Rakovicu? Koliko sam cuo prvo je kablovsku uveo neki divca operater krajem 2003. pa ih je onda otkupio IKOM. Stvarno tuga obzirom da nam je SBB na 50ak metara. Oni nam nisu nudili kablovsku?

Ja sam ih nešto juče zvao i rekoše da će x2 proraditi od ponedeljka,a za lokal možemo da proverimo oko 25-og,jer su rekli da će do kraja godine i to uvesti,tako da nam preostaje da zovemo i da ih pritiskamo,pa ćemo videti ko laže.

E, Magic... ali primeti da je to 512. Koliko li bi kod nas kostao 512 flat :( Ne smem ni da pomislim kad vidim 2700 (-300 za TV) za 256 :wall:

Ajd dobro, nek' samo puste 2x posle 18h i local i to ce biti dovoljno.

Pozdrav!
MrBigJump.gif
Kizo druže,uopšte ne smem da mislim o većoj brzini,jer se odmah iznerviram,jer znam da su cene
ihaaaaaa... :crash: bolje da ne mislim.

Heh, tu sam i ja, malo gore kod parkica. :)

Nego reci ti meni komso, posto sam relativno nov u kraju, kada je ovaj nesrecni IKOM dosao u Rakovicu? Koliko sam cuo prvo je kablovsku uveo neki divca operater krajem 2003. pa ih je onda otkupio IKOM. Stvarno tuga obzirom da nam je SBB na 50ak metara. Oni nam nisu nudili kablovsku?

pa ima jedno godinu dana

Vrh Dno