Šta je novo?

Ikom Kablovski Internet U Rakovici

Evo IKOM se siri i na Zarkovo izgleda. U mojoj zgradi ponudili zainteresovanima da uvedu njihov net. Par ljudi je uzelo i sutra im pustaju signal. Kako radi njihov net u zadnje vreme? Jel se isplati uvoditi ako je jedina alternativa wireless? Thanks.

Evo IKOM se siri i na Zarkovo izgleda. U mojoj zgradi ponudili zainteresovanima da uvedu njihov net. Par ljudi je uzelo i sutra im pustaju signal. Kako radi njihov net u zadnje vreme? Jel se isplati uvoditi ako je jedina alternativa wireless? Thanks.

Ako ti je wireles jedina alternativa dajem glas Ikomu.
Poz

Ajd vi zarkolovci vidite pa da i mi brdjani probamo kako fercera ako se isplati mada na poslu imam losa iskustva i sa sbb i eunetovim adslom sve je to isto ne verujem ni da su oni izuzetak.

Sutra mi pustaju 512 flat u Zarkovu, pa javljam kako radi.
Jel skenirao neko nmap-om portove, ima li koji otvoren visecifreni, ne bi bil lose za emule?

Nego, imaju li neku mejl adresu da ih smaramo za lokal?

Što se lokala tiče,na to možemo da zaboravimo,jer je trebao da proradi u decembru prošle godine i do dan danas ništa,tako da ti ne bih preporučio da gubiš vrema šaljući im mejlove na koje ne odgovaraju.Ja sam slao par puta i ništa,a i telefonom kad sam pitao stalno su izmašljali razloge zbog kojih kasne,tako da sam odustao jer ne mogu da slušam njihove laži i potcenjivanje korisnika.Veoma su jadni...

Stiglo, i radi ocajno.
Ping nestabilan (varira od 50-300ms non stop, ka guglu), protok manji za 40% od placenog (380kbit umesto 512kbit). Nijedan otvoren port.

Pitanje za one sa Thomson modemom:
Koliki vam je signal (u dbmV valjda) na stranici http://192.168.100.1
Moze i SNR...

Poslednja izmena:
Meni je ka Guglu od 140 do 200 u proseku, neoptereceno. Malo je veci, pretpostavljam jer je preko USB-a. Ali ne treba mi brze (ne igram nista preko net-a) i ovako sam zadovoljan. Paket 512/256, download mi u proseku ide oko 55-60kB/s.

Moze i SNR...

SNR: oko 36 dB
Received Signal Strenght: -2.8 dBmV
Power Level: 37.5 dBmV

Što se lokala tiče,na to možemo da zaboravimo,jer je trebao da proradi u decembru prošle godine i do dan danas ništa...

"U januaru ste rekli lova u aprilu, od tog obecanja proslo godinu dana" :D

Ma ja vec zaboravio na lokal i ne ocekujem ga vise. Ali miiiisliiiim... nisu ni svesni koliko bi to samo rasteretilo njihov link "ka svetu".

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Stiglo, i radi ocajno.
Ping nestabilan (varira od 50-300ms non stop, ka guglu), protok manji za 40% od placenog (380kbit umesto 512kbit). Nijedan otvoren port.

Moze i SNR...

SNR 32 dB
RS Strength -11.3
Power level 43.3 dBmV

Na paketu 256 kbps kada skida sa normalnog servera uvek se zabode na 31 KB/s.
Ping ka googlu je izmedju 50 i 60 ms. Modem je povezan preko Asusovog wireless rutera.

Poslednja izmena:
I ovi u IKOM-u,će kao da dupliraju brzine,pa čak i cena će da padne,to mi sad reče operater i kaže da se strpimo do 10-og,i čak je sam rekao da će i lokal da počne tada,jer je direktor posle godinu dana naučio da piše,pa sad može da potpiše da lokal može početi sa radom.
Ako neko ima još neke ili slične informacije neka javi.:type:

Poslednja izmena:
Ja sam svoj IKOM paket dao bratu, a z sebe uzeo njegov ADSL (isti sprat u zgradi), jer njemu je svejedno, samo da ima za surf i skype.

Uglavnom, zovem danas IKOM da pitam kada ce dekoderi za PAYTV (posto placam FLAT4 paket 2 meseca full cenu a nista od dekodera), i da li ce biti povecanja brzina
i odgovor je bio krajem septembra za povecanje brzina, a dekoderi pocetkom meseca.
Za lokal nisam pitao, smesno je.

Poslednja izmena:
Ne ide to bas tako, za to je potreban load balance ruter... mozda moze i neka msina pod linuxom...

Poslednja izmena:
Srkiller, ti beshe na pcm-u ako se ne varam? Kako si se reshio prokletstva, posto smo na istoj centrali? :)

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh, uzeh od brata (on nema PCM na telefonu), na istom smo spratu.
A meni ce PCM da skinu cim postarima ugrade jet-packove. :D

Evo ja imam ikom 512 vec 3 meseca i mogu da kazem da mi bas super radi ono ~ 60 Kb/s konstantno. Samo mi se modem svako malo zaglupljuje ali to je do glupog napona u zgradi. A bas bi bilo mega kada bi i oni duplirali brzine po ovim cenam.

Prica se po forumima da ce ikom povecati brzine sledeci mesec, ja se nadam da ce biti nesto od toga. IKOM je bio skuplji od ADSL-a i pre ovog dupliranja downloada a sad da ne govorim.

Pa i nije bas za 2500 din dobijes 512/256 i gomilu placenih kanala vrednosti ~1000 din.

Delimicni offtopic :)
Uzeo bih neke PayTV kanale, ali kada saberem, bolje resenje mi je da uzmem NET i PayTV dobijem gratis. Ono sto me interesuje je, da li je moguce dekoder za PayTV postaviti ispred kucne isntalacije?
Posto zivim u kuci, IKOM je svoj signal dovukao do mog krova, a ja sam resavao ostatak. Sada bih ja pre tgo splitera na tavanu stavio dekoder da imam PayTV na 2 TVa u kuci.

Cini mi se da dekoder radi na AV kanalu povezan npr. scartom ili kompozitnim kablom sa tv-om (tj. preko njega saltujes kanale) te je razvodjenje na vise TV-a malo zeznutije. Najelegantnija varijanta bi bila kad
bi se sa jednim RF modulatorom taj signal razbacao po kucnoj coax instalaciji.

Poslednja izmena:
...da li je moguce dekoder za PayTV postaviti ispred kucne isntalacije?
Posto zivim u kuci, IKOM je svoj signal dovukao do mog krova, a ja sam resavao ostatak. Sada bih ja pre tgo splitera na tavanu stavio dekoder da imam PayTV na 2 TVa u kuci.

Cini mi se da dekoder radi na AV kanalu povezan npr. scartom ili kompozitnim kablom sa tv-om (tj. preko njega saltujes kanale) te je razvodjenje na vise TV-a malo zeznutije.

Da.

Vozim paket 512/256, a dekoder je povezan RF kablom (mislim da moze i preko skarta, chincheva, chegavec). Prakticno, ti mozes da ga vezes ispred sve instalacije, ali... taj dekoder je kao dodatni tjuner, sto znaci da programe (i pay, a mozes i obicne) gledas preko njega. To znaci da bi ti celokupna instalacija u kuci, tj. svi TV-i, gledali taj program koji odaberes na dekoderu. Iz ovoga je jasno da bi bilo neprakticno da ga postavis na tavan (jedino ako te ne bi mrzelo da se svaki cas penjes i menjas program po zelji :D). Mozes ti, recimo, ako imas samo jedan od programa koji te zanima iz pay ponude, da taj program podesis gore na tavanu na dekoderu (i da ti dekoder pusta samo taj jedan program), a da ostale obicne programe gledas normalno preko TV-a.

A inace, ako bude ubrzanje net-a, bice fantasticno. Samo se nadam da upload nece smanjiti... neka ostane kako jeste, u najgorem slucaju.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Skapirao sam to za menjanje programa cim sam postavio pitanje :)

Dobro, s druge strane jedan od pomenuta dva TV mi je ionako LCD sa externim tunerom, tako da bi ga receiver zamenio :d

Pa i nije bas za 2500 din dobijes 512/256 i gomilu placenih kanala vrednosti ~1000 din.

Ne, dobijem internet i nesto sto ne zelim tj. paytv ili jos gore cak ni ne dobijem paytv. Najnovije kod ikoma je da taj gratis paytv stoji samo u reklamama a vec mesecima ne dobijaju dekodere tako da samo i iskljucivo internet placam toliko.

Bas me interesuje sta bi se desilo da neko podnese zahtev samo za PayTV, bez NET-a :)

na koliko se menja ip na ikomu??? vec duze vreme imam isti ip a nisam platio da imam staticki???

Na ikomu imas uvek privatnu staticku adresu ili ti nece ti se nikada promeniti.

Evo ja imam ikom 512 vec 3 meseca i mogu da kazem da mi bas super radi ono ~ 60 Kb/s konstantno. Samo mi se modem svako malo zaglupljuje ali to je do glupog napona u zgradi. A bas bi bilo mega kada bi i oni duplirali brzine po ovim cenam.
Meni je službenica sa centrale rekla da dobijaju nove brzine,s tim što ostaju i 64KB/s i 128,s tim što 64 ostaje ista cena(SRAMOTA) a 128 biće 1300 din.Znači,ne dupliraju nam,nego uvode nove,a postojeće smanjuju,a neke ne.Koliko je za verovati njoj na centrali,a nadam se da nije upravu,jer ozbiljno razmišljam da promenim provajdera.Minimum je sad u Srbiji 256KB/s i sve prebacuju na veću brzinu,ali u IKOM-u je uvek naopako,pa tako da možemo svašta očekivati.
Da li je neko zvao njihov CC,da nam kaže šta su njemu rekli?:type:
P.S Kad zovete IKOM,tražite na centrali da Vas prebaci kod teh.podrške za internet,jer ove kvočke sa centale pojma nemaju.

Poslednja izmena:
Evo i ikom je objavio nove cene

FLAT 2 Neograničena 128 Kbps 1300 din
FLAT 3 Neograničena 256 Kbps 1700 din
FLAT 4 Neograničena 512 Kbps * 2200 din
FLAT 5 Neograničena 768 Kbps * 2800 din
FLAT 6 Neograničena 1024 Kbps * 3400 din
FLAT 7 Neograničena 2048 Kbps * 4500 din

Dobra vest je sto upload ostaje uplola manji o DL-a a losa vest je sto i dalje nema nista od javne IP adrese :/

Nazad
Vrh Dno