Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Kakav optimizam ovde na forumu :)

Naravno da će ukinuti HBO. Ostaju samo Start i Hit.
Zato je i napravljen ovaj prelazak 1. jula na SBB pakete.

A onda su ubacili promotivno sve kanale da malo zabune ljude i da ih navuku, a od septembra, oktobra će biti ćao.
Baš će da dozvole da neko ima HBO za npr. cirka 2700 din mesečno, a nema nikakvu ugovornu obavezu.
Gde će bilo koja kapitalistička firma da se odrekne dodatnog profita zarad sreće korisnika?
Pravo zboriš prijatelju :)

Da li je neko dobio dodatne D3 dekodere tj ova 3 koja daju "besplatno" ? Kakva je varijanta za 3+ i da li mora da se potpisuje UO sa SBB ili teramo bez UO ?

Da li je neko dobio dodatne D3 dekodere tj ova 3 koja daju "besplatno" ? Kakva je varijanta za 3+ i da li mora da se potpisuje UO sa SBB ili teramo bez UO ?
Dobio sam ja pisao sam do 3 je free, stvarno je besplatno, samo ces dobiti revers i nista ne placas.
Ja nisam potpisivao nikakvu UO a zadnja mi pre 5 godina istekla jos sa Ikomom.
Za dodatne sigurno placas tj +3 i verovatno ide UO.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

E hvala na informaciji :wave:

Interesuje me još jedna stvar da li neko ima isti problem kao i ja. Elem na Ikomu digitalna je radila normalno uglavnom... e sad kada su mi doneli D3 mini imam problem da kad god prebacim kanal pojavi se slika pa prekine na jednu sekundu i vrati se. Ovi prekidi na sekund se dešavaju sporadično jednom na pola sata, sat ...

Parametri sa dekodera:

S/N ratio 95
BER 0-3 šeta
Prekidi u prenosu 0 (kako da ne :D)
Jačina signala 57%
Kvalitet signala 62%

Nalazim se na Voždovcu blizu Jerkovića. SBB naravno ima priču da to je zato što ste na IKOMU ?! Kada potpišete ugovor sve će da proradi !? Ma važi dok ne napravite da radi ne potpisujem ništa.

Dobio sam ja pisao sam do 3 je free, stvarno je besplatno, samo ces dobiti revers i nista ne placas.
Ja nisam potpisivao nikakvu UO a zadnja mi pre 5 godina istekla jos sa Ikomom.
Za dodatne sigurno placas tj +3 i verovatno ide UO.

Таман кад се вратим са села да узмем и ја те бесплатне рисивере. Ја сам на Тел3 без уговора већ неколико година, тј. био је неки усмени уговор за 2950 дин.

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

Таман кад се вратим са села да узмем и ја те бесплатне рисивере. Ја сам на Тел3 без уговора већ неколико година, тј. био је неки усмени уговор за 2950 дин.

Ali ne mozes ti sam da odes i kazes dajte mi risivere, vec te oni zovu kad digitalizuju tvoju opstinu, mesto u BG, ne moze tako ako te nisu zvali.
Ako jesi, samo napred.

A i to smo prihvatili njihovu marketinšku nebuloznu laž. Ne radi se ni o kakvoj digitalizaciji nego o deanalogizaciji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovo je akcija ukidanja nelegalno zakačenih korisnika i onih koji plaćaju "malo" ako se bolje razmisli.

Juče sam bio do njihovog štanda u TC Delta City i pitam ja tipa oko ovih dekodera 3 kom. U čemu je problem zašto samo 3, pa kaže više od 3 nebi moglo da radi zbog lošeg signala. OK dobro, znači ako hoćemo 5 dekodera moraju dve pretplate. Da, kaže on. OK znači ja se sada prijavim kao novi korisnik i vi meni u kuću dovučete novi kabl sa bandere i prikačite. Pa ne neće vući novi kabl, vi u kući već imate razvučenu instalaciju prikačiće na nju !

Pa dobro zar malopre nisi rekao da više od 3 ne može zbog lošeg signala i da mora dve pretplate zbog ... bla bla.

To vređanje inteligencije s njihove strane najviše boli.

falcon haahhahahahahah koji lopoviiiii!!!! e zato, bas zato sto moze a kao ne moze cim mi ukinunsigmal na ostalim tv sa gasenjem analogne cao sbb iz principa!!! sljam jedan koji reklamira kuca paket i na svim uredjajima u kuci signal a to je samo 3 zapravo.... sljam lopovski

Ali ne mozes ti sam da odes i kazes dajte mi risivere, vec te oni zovu kad digitalizuju tvoju opstinu, mesto u BG, ne moze tako ako te nisu zvali.
Ako jesi, samo napred.

Звали, али сам тренутно ван Србије Србије.

Ovo je akcija ukidanja nelegalno zakačenih korisnika i onih koji plaćaju "malo" ako se bolje razmisli.

Juče sam bio do njihovog štanda u TC Delta City i pitam ja tipa oko ovih dekodera 3 kom. U čemu je problem zašto samo 3, pa kaže više od 3 nebi moglo da radi zbog lošeg signala. OK dobro, znači ako hoćemo 5 dekodera moraju dve pretplate. Da, kaže on. OK znači ja se sada prijavim kao novi korisnik i vi meni u kuću dovučete novi kabl sa bandere i prikačite. Pa ne neće vući novi kabl, vi u kući već imate razvučenu instalaciju prikačiće na nju !

Pa dobro zar malopre nisi rekao da više od 3 ne može zbog lošeg signala i da mora dve pretplate zbog ... bla bla.

Notorna glupost, i neobavestenost prodavca.
Imas pravo do 3 risivera/kartice, a to sa signalom nema veze. Uostalom ja na 2 tv-a imam D3, a na trecem imam karticu plus modem. Sa signalom sve ok.
Cak i da imas problem sa signalom, oni su duzni da vide da li svi u zgradi primaju ok signal, i da "napumpaju" malo vise, ako se ispostavi da zaista nemas signal.
Sve ovo u jednoj pretplati, doduse ja sam stari korisnik TEL5 paketa.

Ma oko signala je samo izgovor da bi uzeli dodatnu lovu. Evo i napismeno od tehničke podrške SBB.a :

"SBB garantuje kvalitet signala po jednom korisničkom Ugovoru za 3 TV aparata i u skladu sa navedenim za četvrti TV aparat i četvrti D3 uređaj potrebno je potpisati još jedan Ugovora za mesečno održavanje. "

U prevodu ako imaš 4 televizora u kući trebaš da plaćaš 2700 din. mesečno samo da bi gledao TV.

Da li bi dali jedan risiver koji ima vraćanje unazad? Trenutno imam samo jedan cam modul i karticu a najavili su se za sledeću nedelju da dolaze da me digitalizuju.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Da li bi dali jedan risiver koji ima vraćanje unazad? Trenutno imam samo jedan cam modul i karticu a najavili su se za sledeću nedelju da dolaze da me digitalizuju.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
To sam i ja naglasio kada su me zvali ali nema ih vec mesec dana da ponovo zovu

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Reci da hoces D3, mada iako imas D3 moras da imas SBB-ov ugovor da bi imao tu mogucnost. Ako si stari IKOM korisnik, to nece raditi.

Čekao sam mesecima i u junu iskoristio “akciju” koju su imali za ikom korisnike da ako predjem sa Flat 3 na trio umanjenje pretplate 390 ceo ugovor (ta akcija vidim trajala je samo sedam dana ) Kada su me nazvali da dogovorimo
Ubedjivali me za sve moguće opcije pristao na ono sto sam sebi zacrtao a to je ne preko 3000 mesečno ! Dobio 3928s + 2100 + dva D3 mini net onaj iz silver trio paketa , promo bilo sve otvoreno mesec dana tačno u sat , realno HBO mi ne fali
a tv sam još pre toga ekstremno prestao da gledam realno sve ima na net sto mene zanima.
Net radi super 60/4 modem / Router koji su dali meni je samo prolaz imam ok ruter svoj ,onaj 2100 spor no podnošljivo laguje kod promena zaglupi.
Neka kina unutra šta očekivati . Sve u svemu cilj da sam dobio <3000 DIN na dve godine net koji radi ( od početka juna do sad stabilno ) slika svih kanala veoma dobra , telefon radi iako ja bas nisam neko ko to mnogo troši .
Dok se ne pojavi nešto bolje meni je ova kombinacija izašla dobro , ne mogu da pljujem . Tačno ono “ I am not robot “ me nervira .
Eto moje malo korisničko zapažanje od početka juna do danas sa njima .

Jedno pitanje.
Ako TV ima
DVB-T2/C
CI Slot
Da li to znaci da mogu da trazim od SBB-a karticu da se ne zezam sa njihovim D3 mini?

Jedno pitanje.
Ako TV ima
DVB-T2/C
CI Slot
Da li to znaci da mogu da trazim od SBB-a karticu da se ne zezam sa njihovim D3 mini?

Da oni ti nude cam modul i karticu ili d3 mini to je sada stvar tvog odabira opreme .

Čekao sam mesecima i u junu iskoristio “akciju” koju su imali za ikom korisnike da ako predjem sa Flat 3 na trio umanjenje pretplate 390 ceo ugovor (ta akcija vidim trajala je samo sedam dana )

Nisam video da je bila takva akcija nekad. Je l' to bilo zvanicno ili si ih cimao?
Mada i nije neka ponuda, to je skoro kao ova stalna akcija za postojece korisnike (Za prelazak sa flat 3 na trio silver se u junu placalo 2750 rsd prvih 12 meseci, a 3389 rsd poslednjih 12 meseci - sto u proseku iznosi 3069 rsd. Dakle samo 69 dinara razlike u odnosu na akciju koju si spomenuo).

Nisam video da je bila takva akcija nekad. Je l' to bilo zvanicno ili si ih cimao?

Mada i nije neka ponuda, to je skoro kao ova stalna akcija za postojece korisnike (Za prelazak sa flat 3 na trio silver se u junu placalo 2750 rsd prvih 12 meseci, a 3389 rsd poslednjih 12 meseci - sto u proseku iznosi 3069 rsd. Dakle samo 69 dinara razlike u odnosu na akciju koju si spomenuo).

Bilo zvanicno https://sbb.rs/Binary/10594/sbb_standardni_akcijski_cenovnik_05_2018.pdf

A trajalo do 12.06. kada je izasao novi koji nema tu stavku za telefon , volim te akcije koje traju zvanicno mesec dana ali se kraj meseca racuna
do objave sledeceg cenovnika koji ukida ovaj (12 dana ) , ma sve je to u sustini slicno kod vecine .

Kao sto rekoh meni je to ispalo OK , a i oni su bili korektni oko svega , tako da za sada kazem nemam sta da im zamerim ... no videcemo :)

Meni su mogli da uzimaju 8-9k mesečno da su bili pametni i dali neku normalnu akciju. Umesto toga su nudili da plaćam istu cenu šest meseci, da nemam kanale koje plaćam (jer je integracija završena nakon devet meseci) i pri tome su tu integraciju uradili u vreme dok sam bio u inostranstvu kada mi je baš trebao VPN koji je prestao sa radi danom integracije (CG-NAT). Mesec dana sam bio napolju bez VPN-a, a čim sam se vratio uzeo Internet kod drugog provajdera. Kada završi ovo free gledanje svih kanala, odoh na osnovni paket od 1400 dinara, a i to samo zbog SK.

ako moze malo pomoci
treba da zamenim analognu tv digitalnom kod majke, bez interneta, telefona, silvera, golda... samo digitalna sa dodatkom tv unazad. decko koji je dosao, rekao je da to ne moze sa risiverom koji je doneo i da zovemo ponovo da zakazemo, ne spominjuci nikakva dodatna placanja. posle toga mi u poslovnici kazu da moram da platim risiver 5000din, ocigledno najskuplju varijantu iz cenovnika.
znate li da li stvarno moram toliko da platim risiver samo da bi dobili tv unazad?
ikomov korisnik naravno

Ikomovim korisnicima ne sleduje motanje unazad ni sa mnogo jačim paketom. Jedino da se potpiše ugovor sa sbb samo za tv, ali i za to pitaj njih za svaki slučaj.

ne mislim da mi sleduje bilo sta. to je usluga koja se placa 110 din mesecno. pitam samo da li je jos neko ko ima samo tv dobio zahtev za tolikim placanjem risivera.

ne mislim da mi sleduje bilo sta. to je usluga koja se placa 110 din mesecno. pitam samo da li je jos neko ko ima samo tv dobio zahtev za tolikim placanjem risivera.
Pa meni je logicno ako neće da uzima internet, to znaci daće pds3121 koji ima modem u sebi i samo mu rf kabl treba za tv unazad. On se naplaćuje 5k.

Nazad
Vrh Dno