Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Takodje mi nije najjasnije da li je wan port 100 ili 1000 mbps. Pise da je lan 1000 mbps, ali na netu nalazim informacije da je wan ogranicen na 100 mbps. E sad nisam siguran da se to odnosi tacno na ovaj model, posto uz njega ne postoji nikakva jedinstvena oznaka.

Uglavnom je sigurnije izbegavati [emoji3] a ikom ne daje uslužni WiFi modem ruter šta god?

Povećali,ali malo je slabije od očekivanog. Čukarica.

4688723807.png

@magic, meri ka Vip/Telenor serveru, SBB zeza. Ili povuci nesto vece pa proveri da li ide 5.8-5.9MB/s.

@zemun, pa HD kanali su zakljucani, tj. potrebna je kartica. Znaci jedini nacin je da ako imas Echolite da sprovedes HDMI do monitora (koji treba da ima audio input, ako nema onda ima kutijica koje odvajaju audio output na 3.5mm) ili ako nemas HDMI na monitoru, da uzmes video capture karticu u koju ces ubosti HDMI.
Ako nemas Echolite STB, onda moras da uzmes HD STB.

Da su ti bitni samo kanali koji su otkljucani njih bi mogao da gledas veoma lako, na aliexpress imas Geniatech T230 i onaj NONAME beli tuner oba idu za oko 18-19E.

@magic, meri ka Vip/Telenor serveru, SBB zeza. Ili povuci nesto vece pa proveri da li ide 5.8-5.9MB/s.
Preko njih i merim.
Promenio sam sa Slovenije na Australiju,tako mi reče iz teh.podrške,kao da su tu svi kanali otvoreni,tako nešto.
Ne mislim na IKOM podršku,jer oni ne žele da bilo šta kažu u vezi rutera.Zabole ih lakat...
Ruter mi je star preko tri godine,pa mi kaže da hoće da oslabi WiFi posle toliko vremena,pa sam uzeo TP Link 841N.

Poslednja izmena:
Preko njih i merim.
Promenio sam sa Slovenije na Australiju,tako mi reče iz teh.podrške,kao da su tu svi kanali otvoreni,tako nešto.
Ne mislim na IKOM podršku,jer oni ne žele da bilo šta kažu u vezi rutera.Zabole ih lakat...
Ruter mi je star preko tri godine,pa mi kaže da hoće da oslabi WiFi posle toliko vremena,pa sam uzeo TP Link 841N.

Hm, nisi nista puno time dobio, mozda ali to ne mogu da potvrdim [treba pregledati zakone svih EU drzava i Australije pa uporediti] da si dobio malo vecu dozvoljenu snagu promenom zemlje. Inace i EU drzave i Australija koriste iste kanale, tj. isti kanali su otkljucani, od 1-13. Dok je u US otkljucano od 1-11, a u Japanu je otkljucan i 14 kanal. Secam se da sam pre neku godinu pokusao da teram moj ruter na ch13 pa dosta mobilnih uredjaja uopste nije ni videlo mrezu.

@zemun, nema na cemu!

Ima li ko ideju gde da kupim daljinski za risiver, Echolite. Ovaj koji sam dobio uz risiver je pokojni (polomljen) ...

Oni naplacuju 400din. ostecen/izgubljen daljinski, ali valjda bi trebalo da imaju u stock-u i rezervne, okreni pa pitaj. Ne verujem da ces ovde naci isti model najbolje je da uzmes univerzalni.

Sta im se desava sa brzinom, tel3 sam, a vec peti put merim i nema sanse preko 53mbps da predje.. ?

Edit: Merio direktno preko modema

Jel moguce da ruter nece da propusta vise od 50mbps, imam neki asusov star je 2,3 godine ?

Poslednja izmena:
I meni isto, izgleda da me ruter ogranicava na 50mbps. Imam asus rt-n10, da li ima neko slican i kakva su mu podesavanja ?

I meni isto, izgleda da me ruter ogranicava na 50mbps. Imam asus rt-n10, da li ima neko slican i kakva su mu podesavanja ?

Da, ruter ti je usko grlo, ja imam isti Tel3 i zato sam po preporuci ostalih forumaša(mozes pročitati moje postove ne prethodnim stranicama), prešao na AC standard i 5ghz. Mislim da je u tvom slučaju frekvencija od 2.4Ghz najveći problem pa dolazi do zagušenja. Ja na mom ruteru imam full brzinu na wireless-u tj. 75mbps

Da li će ruter praviti problem i sa LAN priključcima, tj. da li će ih ograničavati ili ne?

@djukasrbin Koji si model kupio ?

Na wifi samo pola brzine dobijam nekih 35mbps.. Na racunaru preko rutera nekad izvuce 50, nekada izmeri 73.. Kapiram da je do rutera, igrao sam se malo sa kanalima i kao se poboljsalo al uglavnom nije puna brzina i vidim da mi je ping veci, nego kad direktno zakacim modem na racunar.

Je l neko pogledao ozbiljnije onaj mini xiaomi mini WiFi, ja se nesto ne razumem u to, vidim ima taj Ac standard, ali ako bi neko od vas znalaca proverio, za prvu pomoć, 20e nije mnogo?

^np

Je l neko pogledao ozbiljnije onaj mini xiaomi mini WiFi, ja se nesto ne razumem u to, vidim ima taj Ac standard, ali ako bi neko od vas znalaca proverio, za prvu pomoć, 20e nije mnogo?

Evo ja sam sad pogledao, nema lazi nema prevare ako je to original na aliexpress. U pitanju je 5GHz AC standard, i ova mini verzija poseduje 1xWAN 10/100, 2xLAN 10/100, i USB 2.0. 2.4/5GHz kanali su podrzani i u EU. Sve to izgleda ok, osim WAN/LAN koji su samo 100Mb/s. Zvanicna cena je 129yuan sto je 18eur.

Evo i zvanicnih stranica sa svim specifikacijama i informacijama:

http://www.mi.com/miwifimini/
http://www.mi.com/miwifimini/param/

^
Kacio je pera987 link ka uredjaju koji ima 1gbps lan, ali problem je sto u specifikacijama ne pise nista za wan port. A na netu sam negde nasao da je wan 100 mbps (mada je tesko potvrditi da se govori o istom uredjaju posto nikakve jedinstvene oznake nemaju).

edit: sad videh kad sam preveo ovaj sajt na engleski da je zabuna verovatno u tome sto se mesaju "mini" i "normalan" ruter od istog proizvodjaca.U sustini ovaj mini nije losa varijanta da se preguraju naredne dve godine s obzirom na cenu.

Poslednja izmena:
Osim ruter moda da li mozda podrzava repeater ili neki slican mod ?

Na wifi samo pola brzine dobijam nekih 35mbps.. Na racunaru preko rutera nekad izvuce 50, nekada izmeri 73.. Kapiram da je do rutera, igrao sam se malo sa kanalima i kao se poboljsalo al uglavnom nije puna brzina i vidim da mi je ping veci, nego kad direktno zakacim modem na racunar.

I meni pravi problem na Flat 3 paketu,ali TP Link 841N.
Kad ga direktno povežem sa laptopom izvlači 48/2,ali kad ide WiFi samo prepolovi se brzina,ne znam šta je problem,moraću da zovem Netiks da ih pitam sutra.

Kupio sam TpLink Archer C2, AC standard i gigabitni switch, kod nas ga nema pa sam ga narucio preko dobro poznatog prodavca sa KP(odakle kupuje pola foruma), platio sam ga 50eur, internet mi je prodisao ;)

Kupio sam TpLink Archer C2, AC standard i gigabitni switch, kod nas ga nema pa sam ga narucio preko dobro poznatog prodavca sa KP(odakle kupuje pola foruma), platio sam ga 50eur, internet mi je prodisao ;)

Koliko ti taj ruter izvlaci bezicno na 5ghz i na kojoj daljini?

Moze na PM link do prodavca?

Poslednja izmena:
Ako me pitaš za prenos velikih fajlova preko wireless-a nemam pojma, nisam testirao, a što se tiče jačine signala to je malo problematično, već u sobi pored nemam pun signal na 5Ghz,dok na 2.4ghz svuda u stanu je signal pun. A za prodavca idi na KP i nadji "fantasterrific"

Vrh Dno