Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Pa ok, nisam video da od oktobra imaju novi cenovnik, ali taj novi cenovnik ide samo u prikog IKOMa.
Poredio sam SBB internet FLATHOME pakete jer nisam bio siguran da li je u duo pakete ukljuceno i mesecno odrzavanje. Pretpostavimo da jeste, evo onda racunice za duo pakete SBB-a vs novog cenovnika IKOMa:

SBB: 30/2 ~ 2700 dinara
IKOM: 50/2 ~2600 dinara
-------------------------------
Ovaj segment je jasan ko dan

SBB: 50/3 ~3000 dinara
IKOM 100/3 ~3200 dinara
-----------------------------
U ovom segmentu je ocigledno da IKOM ima bolju internet ponudu

SBB: 70/4 ~ 3700 dinara
IKOM: 75/2 ~2900 dinara
IKOM: 100/3 ~3200 dinara
IKOM: 125/3 ~3500 dinara (TEL4 paket)
IKOM: 100/4 ~4100 dinara (upload booster na drugi IKOM paket u ovoj listi)
---------------
Osim u slucaju da vam taj 1 mbps uploada u ovim paketima ne znaci mnogo, rekao bih da je i ovde IKOMova ponuda znatno bolja.
Poseduju tri paketa koji su jeftiniji nego ovi kod SBB-a, a koji imaju vece download brzine (u poslednjem slucaju skoro duplo vecom).

SBB: 100/5 ~5100 dinara
IKOM: 150/4 ~4300 dinara
IKOM: 150/5 ~5200 dinara (booster)
IKOM: 200/4 ~4600 dinara (TEL5)
IKOM: 200/5 ~5500 dinara (TEL5 + booster)
----------------------------
I ovde je pobednik ocigledan.

Moj zakljucak je da sto se tice internet ponude IKOM ima prilicno bolje pakete od SBB-a.
Da napomenem, ja sam ovde poredio samo internet ponudu, jer je ovo internet podforum, a i diskusiju je zapocela vest o SBB-ovom povecanju internet brzina.
Ti si pomenuo SBB uslugu 72h unazad koja se odnosi na tv i tu apsolutno nemam pojma kakvi su paketi ni kod IKOMa ni kod SBBa, jer tv gledam jednom u sto godina (obicno samo kad su bitne utakmice) i to mi nije ni vazno. Moje poredjenje se odnosi iskljucivo na internet (u skladu sa nazivom podforuma) i relevantna je za ljude koje zanimaju internet paketi. Onaj kome su bitni i tv paketi ce morati da odluku donese na osnovu drugih kriterijuma od ovih ovde prikazanih.

Poslednja izmena:
Pa ok, nisam video da od oktobra imaju novi cenovnik, ali taj novi cenovnik ide samo u prikog IKOMa.
Poredio sam SBB internet FLATHOME pakete jer nisam bio siguran da li je u duo pakete ukljuceno i mesecno odrzavanje. Pretpostavimo da jeste, evo onda racunice za duo pakete SBB-a vs novog cenovnika IKOMa:

IKOM 100/3 ~3200 dinara

---------------
Osim u slucaju da vam taj 1 mbps uploada u ovim paketima ne znaci mnogo, rekao bih da je i ovde IKOMova ponuda znatno bolja.
Poseduju tri paketa koji su jeftiniji nego ovi kod SBB-a, a koji imaju vece download brzine (u poslednjem slucaju skoro duplo vecom).

Moj zakljucak je da sto se tice internet ponude IKOM ima prilicno bolje pakete od SBB-a.
Da napomenem, ja sam ovde poredio samo internet ponudu, jer je ovo internet podforum, a i diskusiju je zapocela vest o SBB-ovom povecanju internet brzina.
Ti si pomenuo SBB uslugu 72h unazad koja se odnosi na tv i tu apsolutno nemam pojma kakvi su paketi ni kod IKOMa ni kod SBBa, jer tv gledam jednom u sto godina (obicno samo kad su bitne utakmice) i to mi nije ni vazno. Moje poredjenje se odnosi iskljucivo na internet (u skladu sa nazivom podforuma) i relevantna je za ljude koje zanimaju internet paketi. Onaj kome su bitni i tv paketi ce morati da odluku donese na osnovu drugih kriterijuma od ovih ovde prikazanih.

Zahvaljujem na vrlo informativnom postu. Moze ovo u sticky ?

IKOM 100/3 ~3200 dinara

---------------

Nisam ni hteo da kažem da je sbb jeftiniji (jer nije) nego da te ispravim. Kako ikom net radi, ne znam jer imam ograničena iskustva kod roditelja na flat2 (10mbps) koji je njima dovoljan za pristup 5/7 dana u sedmici (i nemaju pojma da li ima prekida, problema itd jer im radi kad njima zatreba). Ja sam na sadašnjoj adresi kod mene imao ikom analognu tv koja je imala užas od slike u odnosu na sbb koji je ušao nešto kasnije u zgradu. Sad taj segment ponude za mene ne igra više ulogu (novi tv). U svakoj varijanti je paket tv+net najisplativija opcija pri čemu sam dao primer meni najvažnije a to je 72h unazad. Vidim da i Telekom od skoro ima takvu uslugu pa mislim da bi i ikom morao da razmisli o tome u 2015.godini. Da se reši gluposti zvane kanal +1 koji isto troši resurse za snimanje sadržaja.

Stabilnost internet konekcije kod IKOMa zavisi od lokacije do lokacije. Neki ljudi imaju problema, kod nekih radi super, kod trecih uglavnom radi ok ali se povremeno desavaju problemi itd. Manje vise kao kod svakog drugog kablovskog provajdera, najvise zavisi od samog cvorista gde se nalazis. Ja sam imao tu srecu da za ovih 8 godina koliko ih koristim nisam imao nijedan ozbiljan problem s njima. Desi se jednom u nekoliko meseci da nestane signal na par sati u nocnim satima kao posledica toga da skupljaci bakra preseku opticki kabl na potezu iza sajma i tako citavu Cukaricu ostave bez interneta. :D

Sto se tice te opcije 72h, kapiram da je veoma korisna ljudima koji dosta gledaju tv, ali koliko sam shvatio za tako nesto moras da imas neki uredjaj pored tv-a, tj. tu uslugu nije moguce ostvariti preko cam modula, a iskreno za mene je to deal breaker. Jedva sam cekao da se resim onog Kaon dekodera i da umesto dva daljinska upravljaca konacno koristim samo daljinski od tv-a :)

Zapravo Ikom izgleda koristi neku nebuloznu varijantu za snimanje programa za +1 kanale. Kako mi se čini na svim tim +1 kanalima svakih 15 minuta nestane slika na sekundu dve kao da snime 4 fajla po 15 minuta pa puštaju jedan za drugim. Ne smeta mi, samo zapažam.

Da, katastrofa su ti +1 kanali, duplo lošijeg kvaliteta nego standardni, sve polovično odrađeno.

Stabilnost internet konekcije kod IKOMa zavisi od lokacije do lokacije. Neki ljudi imaju problema, kod nekih radi super, kod trecih uglavnom radi ok ali se povremeno desavaju problemi itd. Manje vise kao kod svakog drugog kablovskog provajdera, najvise zavisi od samog cvorista gde se nalazis. Ja sam imao tu srecu da za ovih 8 godina koliko ih koristim nisam imao nijedan ozbiljan problem s njima. Desi se jednom u nekoliko meseci da nestane signal na par sati u nocnim satima kao posledica toga da skupljaci bakra preseku opticki kabl na potezu iza sajma i tako citavu Cukaricu ostave bez interneta. :D

Sto se tice te opcije 72h, kapiram da je veoma korisna ljudima koji dosta gledaju tv, ali koliko sam shvatio za tako nesto moras da imas neki uredjaj pored tv-a, tj. tu uslugu nije moguce ostvariti preko cam modula, a iskreno za mene je to deal breaker. Jedva sam cekao da se resim onog Kaon dekodera i da umesto dva daljinska upravljaca konacno koristim samo daljinski od tv-a :)
Ikom koristi Cisco 3208 kao internet modem i nema razloga da ne promene i model risivera koji bi imao naprednije funkcije. Da uzmu isto Cisco kao SBB i da ne osakate funkcije koje ta mašina ima... Multimedia player, usb snimanje, VOD, 72h... Jedino što treba uložiti pare u razvoj a oni su po tom pitanju još gori od SBB...
Jeste cam zgodno zbog praktičnosti ali većina naprednih usluga ipak može samo preko dodatnog uređaja.

Pretpostavljam da nisi korisnik IKOMa nego od lokalnih padobranaca koji vole samo da pljuju, stvarno vas ne razumem. Koristim i SBB i IKOM, ali ne idem na temu Telekoma/PTTkds da pljujem ponudu, koja je u oba slucaja po mom misljenju dno...

Za tvoju informaciju, IKOM daje Echolite STB koji ima sve sto ima i taj Cisco, nije u rangu sa Ciscom, ali poseduje player koji pusta sve moguce formate, poseduje dolby digital plus, poseduje usb snimanje koje radi odlicno, cak je i snimke moguce pustiti na racunaru, poseduje cak i nekoliko mini igara. Nema VOD, a ni odlozeno gledanje jer to IKOM nije omogucio.

Vidim da i Telekom od skoro ima takvu uslugu pa mislim da bi i ikom morao da razmisli o tome u 2015.godini.

A i na ovaj tvoj komentar sam ti vec odgovorio: http://forum.benchmark.rs/showthrea...lna-rasprava&p=4260714&viewfull=1#post4260714
A zatim pogledaj i ovaj komentar http://forum.benchmark.rs/showthread.php?177820-IKOM-generalna-rasprava&p=4275943#post4275943

Ako su ti usluge SBBa odlicne (meni jesu), sta te tera da uopste ulazis u temu IKOMa koji je dno? Idi troluj negde drugde, npr na temu PTTkds, ili Radijus vektora.

Poslednja izmena:
Pozdrav,

Zivim u centru Beograda, i imam velikih problema sa Telekomovim VDSL-om. Razmisljam o raskidu ugovora, posto nisu sposobni vec 2 meseca da mi osposobe uslugu.
Nazalost, nemam mnogo izbora osim da predjem na ikom. Vidim na predhodnim postovima da daju brzine do 200 mbps. Mene zanima sledece:

1. Koliko je stabilan internet? (koliko cesto puca)
2. Koliki su gubitci kada je veliko opterecenje?
3. Da li daju priblizne brzine koje reklamiraju (primera zakupim 50 mbps, dobijem realno up/down?!)
4. Koliki je prosecni ping, da li njihov DNS sluzi svrsi (kao i Telekomov XD )
5. Koliko je osoblje azurno da otkloni kvar ako nastane?
6. Modem ima wifi?!

Od svega ovoga najvaznije mi je prvo pitanje, tj veliki uptime njihovih servisa.

Pozdrav i hvala unapred na odgovorima.

P.S verujem da ima ogorcenih ljudi koji su korisnici ikoma, molim za objektivne odgovore!

P.S.S

Naknadno se setih, posto sam zainteresovan za najskuplji paket, a vidim da to ukljucuje hd tv i telefon.
Kakva su vam tu iskustva, kakav je kvalitet slike, i koliko se isplati koristiti njihov telefon u odnosu na telekomov.

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da nisi korisnik IKOMa nego od lokalnih padobranaca koji vole samo da pljuju, stvarno vas ne razumem. Koristim i SBB i IKOM, ali ne idem na temu Telekoma/PTTkds da pljujem ponudu, koja je u oba slucaja po mom misljenju dno...

Za tvoju informaciju, IKOM daje Echolite STB koji ima sve sto ima i taj Cisco, nije u rangu sa Ciscom, ali poseduje player koji pusta sve moguce formate, poseduje dolby digital plus, poseduje usb snimanje koje radi odlicno, cak je i snimke moguce pustiti na racunaru, poseduje cak i nekoliko mini igara. Nema VOD, a ni odlozeno gledanje jer to IKOM nije omogucio.

Vidim da i Telekom od skoro ima takvu uslugu pa mislim da bi i ikom morao da razmisli o tome u 2015.godini.
A i na ovaj tvoj komentar sam ti vec odgovorio: http://forum.benchmark.rs/showthread...=1#post4260714
A zatim pogledaj i ovaj komentar http://forum.benchmark.rs/showthread...43#post4275943

Ako su ti usluge SBBa odlicne (meni jesu), sta te tera da uopste ulazis u temu IKOMa koji je dno? Idi troluj negde drugde, npr na temu PTTkds, ili Radijus vektora.

Tebi dobro? Ne čitaš baš pažljivo šta drugi pišu? Kažem da sam bio korisnik ikoma i da imam oređena iskustva kod roditelja. Šta ti tu nije jasno?

To za echolite nisam znao, ovde se pominje neki "bangavi" kaon i od pre ~godinu dana cam modul.

To što je ikom "samo" beogradski provajder (verovatno imaju više korisnika nego većina drugih neSBB/neIPTV provajdera) nije smetnja da ulažu u nove usluge. Ili je cilj da lupaju DL brzine po 3-5 eur manje od SBB? Pa šta je tu poenta? Ne mogu oni po tome da se mere jer je sbb onoliko veći a još su prestali da se ustručavaju od ulaska na tuđu teritoriju kao do pre par godina. Ako budu nove usluge uvodili sporo kao što im je trebalo npr za HD, poješće ih iptv i sbb (u najboljem slučaju će ovi prvi da ih kupe ako reše).
A svima nam je cilj da imamo što više jačih konkurenata. Setimo se kako se uskomešalo tržište kad je targo krenuo da ulazi sa svojom ponudom fibera. Da su opstali, danas bi i sbb i TS imali fiber na više od laboratorijskog uzorka.

Nego, od kad je zabranjeno da se piše po temama provajdera čiji nisi korisnik? Da ne govorim o tome što se uvek nađe neki samozvani da određuje ko će o čemu i gde da ostavlja postove.

Poslednja izmena:
Pozdrav,

Zivim u centru Beograda, i imam velikih problema sa Telekomovim VDSL-om. Razmisljam o raskidu ugovora, posto nisu sposobni vec 2 meseca da mi osposobe uslugu.
Nazalost, nemam mnogo izbora osim da predjem na ikom. Vidim na predhodnim postovima da daju brzine do 200 mbps. Mene zanima sledece:

3. Da li daju priblizne brzine koje reklamiraju (primera zakupim 50 mbps, dobijem realno up/down?!)
6. Modem ima wifi?!

Od svega ovoga najvaznije mi je prvo pitanje, tj veliki uptime njihovih servisa.

Pozdrav i hvala unapred na odgovorima.

P.S verujem da ima ogorcenih ljudi koji su korisnici ikoma, molim za objektivne odgovore!

P.S.S

Naknadno se setih, posto sam zainteresovan za najskuplji paket, a vidim da to ukljucuje hd tv i telefon.
Kakva su vam tu iskustva, kakav je kvalitet slike, i koliko se isplati koristiti njihov telefon u odnosu na telekomov.

Zivim u starom gradu i za ovih 4-5 godina je pukao 2 puta (da je bilo do njih) i dosli su za dva dana otp ( ne racunam subotu i nedelju).

Ja koristim flat 2 paket brzina mi je 9.75Mbit/0.99Mbit ping mi je 12ms.
Modem koji sam dobio nema wifi.

Tebi dobro? Ne čitaš baš pažljivo šta drugi pišu? Kažem da sam bio korisnik ikoma i da imam oređena iskustva kod roditelja. Šta ti tu nije jasno?

To za echolite nisam znao, ovde se pominje neki "bangavi" kaon i od pre ~godinu dana cam modul.

To što je ikom "samo" beogradski provajder (verovatno imaju više korisnika nego većina drugih neSBB/neIPTV provajdera) nije smetnja da ulažu u nove usluge. Ili je cilj da lupaju DL brzine po 3-5 eur manje od SBB? Pa šta je tu poenta? Ne mogu oni po tome da se mere jer je sbb onoliko veći a još su prestali da se ustručavaju od ulaska na tuđu teritoriju kao do pre par godina. Ako budu nove usluge uvodili sporo kao što im je trebalo npr za HD, poješće ih iptv i sbb (u najboljem slučaju će ovi prvi da ih kupe ako reše).
A svima nam je cilj da imamo što više jačih konkurenata. Setimo se kako se uskomešalo tržište kad je targo krenuo da ulazi sa svojom ponudom fibera. Da su opstali, danas bi i sbb i TS imali fiber na više od laboratorijskog uzorka.

Nego, od kad je zabranjeno da se piše po temama provajdera čiji nisi korisnik? Da ne govorim o tome što se uvek nađe neki samozvani da određuje ko će o čemu i gde da ostavlja postove.

Whatever...

Tebi izgleda nije dobro ili ne znas da citas. Ja sam procitao sta si napisao i uputio te gde sam ti vec jednom odgovorio, to sto ti volis da ides po temama i da trolujes to je drugo. A nisi jedini, sto na ovoj temi, sto na ostalim temama u vezi ISP. Smaras i ti i ostali padobranci.
IKOM je bio mali provajder i ostace, kao i PTTkds, kao i Radijus vektor, kao i exe-net, itd. Ti ako hoces da imas vrh ponudu, imas da biras, ako ti se svidja SBB, sto se onda ovde uopste i pojavljujes? Koja je poenta? Da promenis misljenje, biznis model IKOMu?
Nece IKOM, a ni ostale pojesti SBB i Telekom, oni ce uvek opstajati i praviti profit. Pogotovo u BG, gde svaki operator ima svoje teritorije. Sta se to desilo kada je usao TARGO? Nista se nije desilo i niko nista nije uradio, SBB je i tada imao svoju optiku, kao i Orion telekom.

Pozdrav,

6. Modem ima wifi?!

1. Pukao mi je samo kada je bilo radova na mrezi
2. Nema gubitaka, ali to zavisi od cvorista do cvorista, poseban problem su mikrolokacije, koliko sam video Dorcol, kao i Banovo Brdo/Zarkovo uvek neki problemi.
3. Okreni par strana ili poseti http://forum.benchmark.rs/showthread.php?118258-SpeedTest-net-merenje-brzine-Internet-konekcije tu ima dosta Speedtestova, uglavnom daju priblizne brzine
4. Prosecan ping do kog servera? Njihov DNS je uglavnom OK, bilo je par problema prosle godine kada sam morao da prebacim na Google DNS
5. U mom slucaju veoma azurno, zavisi od toga da li je neki praznik.
6. Modem nema wifi

Slika na digitalnoj je sasvim ok, kao i na HD kanalima. Sto se tice telefona, ja mislim da se isplati, pogotovo za one koji ne koriste fiksni uopste. Ja sam bas zato presao na njihov TEL3 paket, i veoma sam zadovoljan. Nikakvih problema nema. Osim sto ako su radovi na mrezi, ili nestane internet, telefon ti ne radi.

Poslednja izmena:
2. Nema gubitaka, ali to zavisi od cvorista do cvorista, poseban problem su mikrolokacije, koliko sam video Dorcol, kao i Banovo Brdo/Zarkovo uvek neki problemi.

Zivim na Dorcolu zato i pitam :)

Da otvorim sve karte: Bio sam ikomov korisnik u 2 navrata.

Prvi put kada je ikom pravio bazu na Dorcolu, tada su bile aktuelne brzine do 256kbps i 750mb paketi. Bio sam zadovoljan godinu dana, onda sam primetio da paket "curi" iako je modem iskljucen ( u to vreme motorolini modemi su mogli da se iskljuce).

Problem je i bio sto takodje motorolini modemi kada se iskljuce i upale na dugme tesko mogu da dodele adresu, te sam naisao na nerazumevanje osoblja. Kada su se moji pokacili sa njima, prvi covek je dosao i video da modem ne dobija adresu kako valja, te sam dobio drugi modem. Malo posle toga, ukinuli su funkciju iskljucivanja/iskljucivanja na dugme svim modemima.

Takodje sam primetio da brzina opada kada je opterecenje (negde kada se narod vraca sa posla, oko 20h). Presao sam docnije na adsl.

Drugi navrat je kada sam uzeo njihovu digitalnu, imao sam ogromne gubitke signala aka pikselizacija na skoro svakom kanalu (iptv jos nije bio u planu, pa sam morao kod ikoma), istrpeo sam 2 godine i tu sam ih opet otkacio.

Evo sad, treca sreca da bude. 4+ godine sam kod telekoma, od toga 4 godine sam imao zaista stabilan internet, iako su brzine bile male (za 4 godine ako je net pukao 5 puta), medjutim pred kraj zadnjeg pocelo je da stuca, i sad prelaz na nov ugovor 2 godine i vdsl katastrofalan zajedno sa iptv.

Zato pitam kako gde i sta kod ikoma, nemam opcija za treci isp.

Da se raspitas po komsiluku? Ja sam na Zvezdari, tako da ti ne mogu pomoci, osim nekakvih opstih informacija. Mozda se neko sa Dorcola ukljuci uskoro :)

Da se raspitas po komsiluku? Ja sam na Zvezdari, tako da ti ne mogu pomoci, osim nekakvih opstih informacija. Mozda se neko sa Dorcola ukljuci uskoro :)

Verovao ti meni ili ne, meni je vrata DO ikomova baza. Optickih kablova na izvol'te stan pored mene. Da poludim jedan dan i da izlomim te kablove ode vama svima net XD. Pitao ja cak i njih sta su uradili do sad, vele ubrzali internet, i nista vise :D Eto, toliko se sveo razgovor oko toga, nista ne pominju, cuvaju radna mesta. Ko bi lud rekao da imaju problema na odredjenim mestima.

Sve u svemu, raspitao sam se kod mog druga, on ima jos uvek net 10 mbps (covek oskudnijeg budzeta, to mu je sto mu je). Kaze isto opada brzina net-a navece. O padovima kaze oko jutra zna da padne. Nije tehnicki potkovan da mi objasni detalje, te ga ne umaram mnogo.

Opet da napomenem, dao bih pare za zadnji paket u ponudi, tj najjaci, ali se plasim da se ne opecem kad budem vadio lovu iz dzepa!!!

Whatever...

Tebi izgleda nije dobro ili ne znas da citas. Ja sam procitao sta si napisao i uputio te gde sam ti vec jednom odgovorio, to sto ti volis da ides po temama i da trolujes to je drugo. A nisi jedini, sto na ovoj temi, sto na ostalim temama u vezi ISP. Smaras i ti i ostali padobranci.
IKOM je bio mali provajder i ostace, kao i PTTkds, kao i Radijus vektor, kao i exe-net, itd. Ti ako hoces da imas vrh ponudu, imas da biras, ako ti se svidja SBB, sto se onda ovde uopste i pojavljujes? Koja je poenta? Da promenis misljenje, biznis model IKOMu?
Nece IKOM, a ni ostale pojesti SBB i Telekom, oni ce uvek opstajati i praviti profit. Pogotovo u BG, gde svaki operator ima svoje teritorije. Sta se to desilo kada je usao TARGO? Nista se nije desilo i niko nista nije uradio, SBB je i tada imao svoju optiku, kao i Orion telekom.

Šta, ti pratiš gde ja pišem? Jesi ti poludeo?
Ako te smaram, ignoriši me i batali raspravu. Nije ti ovo tvoja kuća da mi ti određuješ gde i kada ću da pišem.

Ne pratim, ali kladim se da spamujes i druge teme sa raznim glupostima, a sad ko je tu lud, to se vidi iz tvojih poruka... Ne smaras mene, vec smaras sve, a od sada si na mojoj block listi. Dao sam ti sansu, ali sa ludim trolovima nema rasprave.

Poslednja izmena:
Hteo da uzmem jaci paket (sa flat2 na flat3), otiso 2. septembra u ikom, kaze, ako podnesete zahtev do 15.9. povecanje brzine ide od 1.10., ne moze pre. Ne znam koja je to fora, zar je toliko tesko to povecati odmah i onda prostom matematikom izracunati koliko treba da se plati?

To je neka njihova politika godinama, tako da naviknes se na to :)

Ima li ko da koristi ili zna pruza li ikom usluge neta u Miljakovcu, ili Rakovici generalno? Takodje na koliko se potpisuje inicijalni ugovor?

Hteo da uzmem jaci paket (sa flat2 na flat3), otiso 2. septembra u ikom, kaze, ako podnesete zahtev do 15.9. povecanje brzine ide od 1.10., ne moze pre. Ne znam koja je to fora, zar je toliko tesko to povecati odmah i onda prostom matematikom izracunati koliko treba da se plati?
Vidi, ima i gore od toga: ako tražiš 16. septembra onda ti povećanje sledi tek od 1. novembra :smash:
Ako si na flat2, postoji mogućnost da moraju da ti menjaju modem. Ranije je bilo: ti podneseš zahtev npr. 10. u mesecu, oni dođu 20-tog, podignu ti brzinu od toga dana, a ti plaćaš tek od prvog. Usput, donesu i Kaon (u to vreme) i puste ti sve kanale na digitalnoj par dana.

Ima li neko problema sa konekcijom večeras? Konkretno Banovo Brdo net radi loše, veliki gubitci paketa.

Ma katastrofa već dva dana, večeras se jedva vukao dok maločas konačno g****o nije puklo totalno. Trošarina je u pitanju

Na Dorcolu se radi apsolutno savrseno:

Poslednja izmena:
Na Dorcolu se radi apsolutno savrseno:

Ako nije problem uradi speed test oko 20h. Bas me zanima koliko je tad opetrecenje za brzinu i ping.

Sve u svemu hvala na svim informacijama za ikom, sa kukulelekomom ne mogu raskinuti ugovor narednih 2 godine posto nije do njih, nego do moje infrastrukture,
sto znaci da moram unajmim elektricara da mi izvede nov telefonski kabl.

I ja sam na Dorcolu, sa netom sam potpuno zadovoljan. Uradio sam speed test u 20h.

Poslednja izmena:
Takodje Dorcol, speedtest uradio pre dva minuta:

4653115375.png

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ma IKOM je odličan. Po neki ispad tu i tamo je samo posledica zastarele infrastrukture.
U mojoj zgradi su istakli obaveštenje da se do kraja meseca skidaju svi nadzemni kablovi. Verovatno ide optika...

Nazad
Vrh Dno