Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Nisam mislio konkretno na tebe nego sam vise uopsteno pricao. Cak sam i TV kanale nasumice izabrao cisto da ukazem na "problem" u smislu da ce HRT iz navedenih razloga da bude problem a Balkanika nece iako ce na ovom drugom kanalu da tresti muzika stalno. Ajde sad i da se razume sve oko HRT, njih su zatamnili i prosle godine dok je bila zalost u vreme poplava ali su uredno svi muzicki kanali isli... Na to sam ciljao.

Jasno se zna sta se moze na dan zalosti tj uredjeno je emitovanje programa. Poenta je da se sve to odnosi na emitere tj one koji proizvode program, oni trebaju da postupe po preporukama Ratela, Distributeri nemaju veze sa time i nema sta tamo neko da procenjuje sta je podobno a sta nije.

Apsolutno se slazem sa tobom za relaciju Emiter /Distributer ..vise sam reagovao na druge postove

opa, sad su pocele i kvalikfikacije, licni stavovi ...bezvz sam i pitao, sad mi zao :rupa:
Nisam kvalifikovao nikoga ovde jer se nadam da takvih nema na ovom forumu.
Da ih ima, bez problema bi ih kvalifikovao na isti način jer ljudi koji će tokom dana žalosti, pogotovo ovako velikog. Odvrnuti grand paradu ili drugu vrstu neprimerene muzike, ili organizovati slavlja tokom dana žalosti bez osvrtanja na stradale i sasećanje sa njihovim porodicama, zaslužuju javnu osudu i gnušanje.

Poslednja izmena:
Srecom te tema nije IKOM, sta bi bilo da jeste :).

juce su mi instalirali ikom net 80mb dobio sam neku mac adresu na papiru,jel to statik ip ili nesto trece i oce li mi trebati kad nakacim taj modem na ruter?
odnosno dal da kloniram tu mac adresu na ruter?

hvala :)

Poslednja izmena:
Ja zvao da pitam za telefon...nisam ni znao da sam taj telefon dobio na poklon pa ga stoga ne mogu zameniti jer telefon više nije njihov :lupko: :smack:

ALI pošto sam kao njihov "verni" korisnik više godina izaći će mi u susret pa će mi zameniti telefon.

Proslediće podatke njihovom internet "timu" koji je za to zadužen pa će me oni kontaktirati....

Od tog "prosleđivanja" prođoše 2 dana a niko se još ne javlja....

Mene zvali za neki tel 2 ponudu kao 2270 posle prvih 6m bi placao, sad sam na flat 2....kao popust od 300 kinti jer sam dugogodishnji korisnik.
Buni me samo taj card slot, nzm jel ima mmoj tv 46r470a jer kao MORAM da imam da bi imao 200 hd kanala...i koliko je upload ?

ajde vrati se i procitaj jos jednom,nema vise od 15-ak hd kanala

Kako izgleda sk1,2 i 3 sa tom karticom koja ide u tv na tel 2 paketu, koja je rezolucija, kakva je slika ?

Poslednja izmena:
Slika je pristojna, SD signal. Ja uživam u Premier ligi.

E dete mu proklinjem...ja sam trenutno na sk valjda 540, mrzi me da palim, znachi nije ni 720p ?

Nije 720p, 576p je (ubi me sad ako sam pogodio u brojku).

ne vidim poentu onda te kartice, samo "odskrembluju" na postojeci kabl shta su voljni od digitalnih kanala da daju i to je to.
Pre nego shto su ukinuli npr. CI on je bio 576p...koji likovi...UZAS!

Kako ne vidiš poentu? Pa upravo je to poenta kartice, da otključa zaključane kanale. U suprotnom šta, platiš osnovnu pretplatu i sve treba sa ti bude otključano? To da li je kanal SD ili HD veze sa karticom nema.

Loše znaš, nijedan kanal nije 1080p kod SBB. I to opet, veze sa karticom nema. Ikom generalno sada ima super ponudu ako se poredi sa ostalim operaterima...

Danas sam potpisao za prelazak na tel3, do sada sam bio flat3.
Zanima me samo, posto ovaj njihov telefon koji su mi dali jos pre koristim kao fiksni, da li trebam odmah da ga povezem sa modemom ili da sacekam tih 8 radnih dana dok ne prebace broj iz telekoma kod njh ?

Na modem ako zakačiš sada tu je njihov neki privremeni broj, dok ne prebace ovaj iz telekoma. Tako da dok ne stigne poruka da je prebačen broj ne diraj ništa.

zvao i pitao reko "jel ponuda vazi za tih 6m koje bi placao kao postojeci flat 2 samo umesto vase promocije tel 2 da sve bude isto ali da uzmem flat 3" i shta mislite koji je odgovor ?

Zasto da pogadjamo? Nadam se da si dobio nekakav glupavi odgovor (jer tako to ide na glupava pitanja)... Idi na Kalenic pa se pogadjaj. Imaju svoju ponudu, imaju svoj cenovnik kao i posebne ponude. Ne samo IKOM nego bilo koja firma. Idi do mcdonalds pa ih pitaj da li je moguce da sto imaju onu ponudu 1+1, burger+pomfrit, da ti ne dobijes pomfrit vec da dobijes 2 burgera za istu cenu...

Na ostala pitanja koja si postavio, tvoj TV poseduje CI slot, sigurno ti nisu rekli da moras da ga imas da bi gledao 200HD kanala, jer cak i da nemas dobijas HD risiver. A sto se tice 200 HD kanala, pa takva ponuda nema nigde u EU, ima u USA.

upravo na sbb na d3 svi kanali su 720p na 50hz, toliko o sd na sbb...

Mislim da za domaće kanale to nije native već interpolirana rezolucija.

Nazad
Vrh Dno