Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

pa dug do USA, ali brze vraca upit tako da se svede na isto :) samo sto nikad ne moze puci kad ikomu pukne verovanto googl-u pukne jednom u 10 godina:) i brze se osvezuje dns:) kod nasih provajdera do 36 sati google dns na 6 radi valjda..

Ovaj ikom stvarno nema nameru da poveca UP za FLAT3...8/384 sto je malo, malo je...Paket ispod ima 256 a iznad 1024, trebalo bi da bude bar 512 ako ne i 768...

Upload je stvarno bedan, ovih dana cu da vidim kako sve radi kad mi dodju ovi sto montiraju....

Имају убедљиво најбољу понуду и без убрзања, а ако ми download оде на 20Mb/s, онда ће бити стварно без конкуренције. Једино што се за који месец селим, а тамо SBB влада... Кад сам видео њихов ценовник, 10х сам проверавао је л' ја нешто пропуштам, или је стварно онолико скупље.

nije bilo..

malopre sam i ja video racun, 15 + 5 mbps x]

Sve je to lepo, ali meni treba veci up, igram ARMA 2 online i ovaj up mi nije dovoljan. DL je dobar takav kakav jeste, dok se cene HDD-ova ne vrate na staro(ako se ikada vrate) povecanje DL mi nista ne znaci...

Pa zar nisu uveli onu doplatu samo za upload, ako ti već treba veći?

cuo sam da flat 2 ide na 6mbps

koliko se ja secam flat 2 je skoro povecan na 5Mbps. Verovatno ce u neko skorije vreme da povecaju flat 3 na 10

Ma ne treba 10 nego da mi daju bar 512 up, ne daje mi se dodatnih 500 din za up booster...

Meni vec pustili 20mbit/s. Upload ostao isti.

1971946682.png

Prilozi

• 1971946682.png
    1971946682.png
    32.5 KB · Pregleda: 81
Aaaa, lepo lepo :)

Pise u obavestenju, ako imate noviji modem doticna brzina je odmah dostupna.

1972445347.png

posle reseta modema, 20 mbps x]

Prilozi

• 1972445347.png
    1972445347.png
    32.7 KB · Pregleda: 61
Ja imam Motorolu sb5101 DoCSIS 2.0. Je l' mora DoCSIS 3.0 za 20mbps?

P.S Nisam kuci da probam reset :p

P.S 2 Pise u specifikaciji da moze do 30mbps.

Poslednja izmena:
chek.
ja imam flat 5 i imam isti upload kao vi sa flat-om 4?

mogli bi nama da dignu na barem 1.5 :D

Evo ja sad potpisao ugovor, uplatnicu uplatio, pa cemo da vidimo koliko se ceka dana na ikom uvodjenje interneta.. :)

To zavisi od mesta do mesta i od radnika do radnika... Ja sam recimo cekao 5 radnih dana od dana kad sam potpisao uplatnicu i uplatio, zvali, dosli, povezali i to je to ;)

Nego vama sto su stigli racuni za Ikom i obavestenje za Flat 4 da li pise nesto za Flat 5 :D

ma neka ochepe odma na 100mega, pa da se ne smaraju sa stalnim povecanjima po malo :D
ovih 50 je nishta, treba mu chak par minuta da skine par giga :D

Je l' ima neko sa Motorolom sb5101 da je dobio 20mbps?

Poslednja izmena:
I ja imam beli Thompson, onaj što daju uz VOIP fon.

Mislim da može da izgura 50 mbit/s

Inače flat 5 bi trebao da ima 1.5 mbit/s upload zar ne?

Flat 5 ima 1 Mbit upload... osim ako nisu nešto promenili nedavno.

edit:
Jok, nisu ništa menjali. Čak trenutno ide malo kilavo u odnosu na deklarisane maksimalne brzine.

Poslednja izmena:
Inače flat 5 bi trebao da ima 1.5 mbit/s upload zar ne?

Flat 5 je oduvek imao 1mbit upload ;) (na nasu zalost :( )

Mada koliko sam cuo i pricao sa momcima iz Ikoma, mnogo im je i isplativije i trazenije sto veci Dl da bude nego up... Ja licno bih voleo da je veci upload, ali ako nece i ne zele da mi/nam dizu up, onda bar neka dizu DL, ko sto Demios rece do nekih 100Mbps i onda cu biti zadovoljan :d

Aha nisam znao, bio sam ubedjen da je up na 5-ci 1.5mbit/s.

I meni je potreban veci upload, ali kao sto je receno, provajderima se ne ispalti.

Je l' ima neko sa Motorolom sb5101 da je dobio 20mbps?

ja imam sb5101 i flat 4.
posle restarta, download je i dalje 15, iako i ja vidim u specifikacijama da može da izgura oko 30.
piše u obaveštenju da je potrebna zamena modema ukoliko to nije urađeno ranije, a ako jeste, nova brzina je već omogućena.

Nazad
Vrh Dno