Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ikom paketi nemaju sk hd kanale. Neki su prijavili da su uspeli da ih dobiju ali to nije deo redovne sbb politike. Videćemo od 1. jula da li će to da se promeni.

Netačno. Pogledaj na sajtu zvanicni dokument.

Sent from my iPhone using Tapatalk

I dalje je nejasno šta će biti sa HBO paketom. Nikakvih informacija o tome nema u zvaničnim dokumentima. Npr. Flat 3 Extra je imao uključen HBO paket i po ovome bi bilo fer da ostane i dalje.
U suprotnom, Flat 3 Standard i Flat 3 Extra će nuditi isto, ali po različitim cenama.

Poslednja izmena:
Moze li neko da okači taj dokument, ne mogu da ga pronadjem?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

I dalje je nejasno šta će biti sa HBO paketom. Nikakvih informacija o tome nema u zvaničnim dokumentima. Npr. Flat 3 Extra je imao uključen HBO paket i po ovome bi bilo fer da ostane i dalje.
U suprotnom, Flat 3 Standard i Flat 3 Extra će nuditi isto, ali po različitim cenama.

И флет 3 стандард има ХБО. Изгубићемо и једни и други по ономе што пише. (биће промотивно ваљда неко време и онда ћао нема ;-) )
Можеш рецимо да пређеш на неки СББ пакет и ако си на Теленор мобилној - спојиш телефон и добијеш ХБО. Погледај опис под Суперсет на сајту.

Kolika je cena sada za ljude koji si nekada koristili Flat 3 pakete?

Пар страна назад је неко окачио линк за ценовник, али мислим да неће бити за све исто сходно ономе шта сам читао на њиховом сајту.
Дакле зависи од подручја где си и пар других ствари,
а не бих да губим живце са подршком где један прича једно други друго, а све супротно од званичних докумената :smash::trust:,)
ја сам решио да једноставно сачекам рачун за јул и видим после шта и како даље.

Moze li neko da okači taj dokument, ne mogu da ga pronadjem?

@Cisko, Sick, kovle

Зависно од тога који је пакет у питању од 1.7.2018. Иком корисници ће имати неколико СК ХД канала (1,2,3,4, golf).

У сваком случају све ће то бити неисплативо у поређењу са СББ пакетима,
терају те да пређеш на њихову понуду, полако али сигурно.
Ја чекам рачун за јул, па да видим шта ћу после.

Poslednja izmena:
Zamenili su mi CAM karticu, sad imam i SK HD, pre nije radilo. Reče mi lik da je počela digitalizacija i da se za svaki TV dobija kartica ili risiver, naravno sa osnovnim paketom. Možda sam se zeznuo što nisam tražio zamenu za risiver da imam i 72h unazad. Mogu li kad donesu te ostale risivere/kartice da trazim zamenu?

Zamenili su mi CAM karticu, sad imam i SK HD, pre nije radilo. Reče mi lik da je počela digitalizacija i da se za svaki TV dobija kartica ili risiver, naravno sa osnovnim paketom. Možda sam se zeznuo što nisam tražio zamenu za risiver da imam i 72h unazad. Mogu li kad donesu te ostale risivere/kartice da trazim zamenu?
-------------------------------------

Деле d3mini који нема ту функцију као што има pds2100.

Е сад, да ли је могуће добити још два који имају ту функцију, а не плаћати - лично сумњам, али нека ме исправи ко сигурно зна.
Пошто имам 3 тва желео бих управо то 3 пдс како би сви тв функционисали исто. Дакле вратио бих иком CAM картицу.
Искрено ако не може без плаћања, а останем на СББ тв, узећу 3 д3мини, чисто да све ради исто, битније ми је то него 24h и видео клуб...

IMG_0056.jpgIMG_0057.jpg

Zvanicno se pozdravljamo od IKOM-a. Ikom vise ne koristi nasu zgradu kao baznu stanicu, te su poskidali antene i kablove.

-------------------------------------

Деле d3mini који нема ту функцију као што има pds2100.

Е сад, да ли је могуће добити још два који имају ту функцију, а не плаћати - лично сумњам, али нека ме исправи ко сигурно зна.
Пошто имам 3 тва желео бих управо то 3 пдс како би сви тв функционисали исто. Дакле вратио бих иком CAM картицу.
Искрено ако не може без плаћања, а останем на СББ тв, узећу 3 д3мини, чисто да све ради исто, битније ми је то него 24h и видео клуб...
Meni je on rekao da na jednom tvu imas pravo 72h a za ostale tvove osnovni paket bez dodatnih usluga tipa 72h i video klub. Pa valjda bi za taj jedan trebalo da daju pds a za ostale cam/d3mini.

Cenovnik od 3.5. ne pominje ikom pakete. Mislim na ovaj fajl: Ponuda sa cenovnikom za digitalizovana područja od 03.05.2018.
https://sbb.rs/Binary/10593/sbb_ponuda_sa_cenovnikom_za_dig_teritorije_20180503.pdf
Nije preterano bitno šta je bilo jer svakako su od 1.7. najavili ujednačavanje ponude pa ćemo da vidimo šta to znači. Za tel3/flat3 je pretpostavka da ćemo dobiti Hit paket koji uključuje sk hd kanale, a izgubiti hbo. Mudro su stavili Hit, a ne Silver/Gold jer će za to možda tražiti potpis na dve godine. Tako da možda gubimo još neke od kanala koji se vode pod promocijom za duo/trio pakete (cinestar recimo).
Kao što su drugi rekli, čekam 1.7. pa onda menjam paket ako bude trebalo. Net sam već uzeo od Oriona (10 puta veći upload, nema cg nat, vpn radi kao sat) i do sada mi se nije isplatilo da prelazim na duo tel paket jer bi me duo tel gold sa hbo i d3 kuća koštali slično kao ikom tel3 sa dve cam kartice koje imam sada.
U svakom slučaju, biće malo jasnije za par dana. Ako budu baš bezobrazni, uzimam i tv od oriona. A imali su priliku da uzimaju preko 6000 mesečno od mene, samo da su bili pametni.

Koliko vidim lepo se to krčka... još manje od 24 h zaprži će nam čorbu...

Poslednja izmena:
Uveliko prošla ponoć famoznog 01.07. a (npr.) HBO & Cinestar kanali još uvek šljakaju na "starom" IKOM TEL 3 paketu :) Aj' videćemo stanje ujutro...

Uveliko prošla ponoć famoznog 01.07. a (npr.) HBO & Cinestar kanali još uvek šljakaju na "starom" IKOM TEL 3 paketu :) Aj' videćemo stanje ujutro...

Radni dan za svakog operatera pocinje iskljucivo od ponedeljka ....

gledam na aplikaciji, racun za ju 2175 din, za flat2, nista nije promenjeno.. sto se tice kanala, pojma nemam, retko gledam tv..

Koliko sam primetio (barem za TEL 3) - prebačeni smo na D3 START paket, sa tim što su nam ostali dodatni paketi koje smo imali kod Ikoma: HBO, Pink, 18+
Od kanala iz SBB-ovog HIT paketa smo zadržali samo one koje smo inače imali kod Ikoma, ali nismo dobili ostale: SK 4-10, NatGeo HD, History HD, Discovery Science HD, MTV Rocks, Hits, Dance... Iako je u onoj vesti na sajtu pisalo da "paketi Digitalna i Digitalna+ postaju D3 Start paket, dok kombinacija paketa Digitalna, Digitalna+ i 18+ postaju D3 Hit paket"

Ne znam zašto, idu uz D3 START paket. Nisam ih ni ja imao do juče, a i dalje u CI modulu imam onu staru Ikom karticu. Bilo bi dobro da se po pitanju ovog novog rasporeda TV kanala oglasi i neko sa npr. bivšeg Ikom TEL 3 paketa, ko je u međuvremenu zamenio karticu SBB-ovom.

Ja dobio na starom tel3 nove HD kanale. Sad proverio, radi npr nat geo wild HD, AMC HD, koji su mi pre bili nedostupni. Kartica u tv je stara Ikom.

Sent from my P00C using Tapatalk

Isto, tel 3 ali sa starom ikomovom karticom.
Glatko su me iskulirali za zamenu kad sam zvao..
Edit: Radi SK HD 1-3 sad sam proverio.. Do skoro nije radilo :D
Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Haha kakvi diletanti. Ja imam njihove nove kartice, inače bivši tel3, i ladno mi ne radi NatG Wild, AMC HD i sl.
Edit: još gore, amc HD proradio, NG Wild nije.

Poslednja izmena:
Čudno mi da smo dobili skoro sve SBB kanale, pa se setih da sam negde nešto već pročitao o tome...

Meni danas rekose iz call centra da Ikom-ovci ne moraju da prelaze na nove pakete, ali da ce im cena od sledeceg meseca biti uvecana za 95 din (pomenuto poskupljenje odrzavanja) + 100 din popusta koji smo do sada imali kao Ikom korisnici.
Konkretno, ja bih umesto 2.525 din placao 2.720 din.
Takodje, za prelazenje na SBB pakete su odlucili da period "po ceni starog paketa" produze na 12 meseci, umesto do sada pominjanih 6 meseci.
I sledeca 4 meseca ce svim Ikom-ovcima besplatno pustiti sve SBB kanale, "da se upoznaju sa ponudom".

Ovo poslednje mi je simptomaticno, definitivno su razmisljali o tome kako da Ikomovce prevuku na SBB pakete, ali da li ce uslovi biti bolji na jesen nego sad - lutrija...

TEL 3
stari cam modul
Radi vise HD kanala, ne svi. Rade sk 4,5.... Npr. interesanto je da ne radi russia today i par nekih pink sto primecujem za sada. Samo SK i gledam tako da mi ova SK HD opcija odgovara, ostalo mi i nije bitno.
Jedino primecujem da prebacivanje na te 'nove' kanale traje duze, a inace mi je prebacivanje jako sporo (5 sekundi) od integracije u januaru, pa sad bude 6s. :mad:

Vrh Dno