Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ne može. Pisao sam već na prethodnoj strani.

Video sam da si pisao ali uloguješ se na moj SBB.rs. Račun pri dnu imaš pošalji na email i uneseš email i tako dobije detalje računa , ja sam tako uradio jutros ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Video sam da si pisao ali uloguješ se na moj SBB.rs. Račun pri dnu imaš pošalji na email i uneseš email i tako dobije detalje računa , ja sam tako uradio jutros ;)

IMG_1696.JPG

Kad ja moram da crtam

Ja te opcije nemam

7fmpf1N.png

Qo3Ku8B.png

Ja sad pokusao da se registrujem ne bih li pronasao racun, ali mi ne stize uopste verifikacioni mail.. izgleda da su u totalnom haosu

Само да кажем да је мени данас стигао рачун(Врачар, флет 3 стандард) - рок плаћања 15.11.2017.
Е сад мени није проблем да за тај један дан који су ми оставили одем и платим, али морам да се запитам шта је са онима који то не буду у могућности или им рецимо још није стигао рачун... Сви телевизори наравно променили канале, нета није било једно пар сати, сада ради. Н1 на позицији 1 толико нервира да сам моментално све што гледам, а не гледам пуно ТВ, скупио у "омиљене" (а и даље ме нервира). Наравно знам да променим позиције канала, али не бих да првом следећом променом опет губим живце, рачунам боље овако.

Девојци која је поставила питање у вези нета не бих одговарао, пошто претпостављам да је у међувремену прорадио, ако није нека зове оба корисничка сервиса иком и сбб :mad::smash::type:

Само да кажем да је мени данас стигао рачун(Врачар, флет 3 стандард) - рок плаћања 15.11.2017.
Е сад мени није проблем да за тај један дан који су ми оставили одем и платим, али морам да се запитам шта је са онима који то не буду у могућности или им рецимо још није стигао рачун...

Već sam ranije pominjao, rok je 15., ali SBB toleriše do dva neplaćena računa. Tek posle toga isključuju:
https://sbb.rs/a12353/podrska/racuni-i-naplata/Iskljucenje-usluge-zbog-neizmirenog-zaduzenja.html

Ja sam prošlog meseca uplatio dvadeset i nekog i nikakvog isključenja nije bilo.

Poslednja izmena:
Već sam ranije pominjao, rok je 15., ali SBB toleriše do dva neplaćena računa. Tek posle toga isključuju:
https://sbb.rs/a12353/podrska/racuni-i-naplata/Iskljucenje-usluge-zbog-neizmirenog-zaduzenja.html

Ja sam prošlog meseca uplatio dvadeset i nekog i nikakvog isključenja nije bilo.

--------------------------------------------

Нисам ни сумњао да би тек тако баш угасили, али није ствар у томе.
(И ИКОМ је пуштао да прође неко време до рока без да ради ишта по том питању.)

Ради се о нормалној , културној, доброј, поштеној навици да се рачуни(ко може и кад може) плаћају на време.
Такође онда не мораш да мислиш о томе шта ће бити, да ли ће нко устати на леву ногу, да ли ћеш некоме запасти за око, да ли ће нека компанија променити начин обраде/поступка итд. Иначе такве ствари су се у овој земљи и те како дешавале...чисто да не буде да причам само академски...
Све, додуше, заиста полако иде на боље, али "чист рачун дуга љубав". cheers

Ja racuen nisam dobio zadnjih 3 meseca :D na Ceraku. Kazu uplatite opstom uplatnicom,eto resenja.

Imam jedan problem ,uzeo sam digitalan paket u ikomu i posto imam samsung tv koji podrzava cl module karticu dosli su da mi stave ,ali iz nekog razloga nije očitavala ni jedan kanal ,pa su mi stavili D3 mini.Interesantno je da mi na njemu radi stari cl module od pre godinu i po dana ,koji mi je sad na drugom televizoru.Da li jos neko ima takav problem?

Jel ima jos neko problema sa netom ?
Moji prijatelji i ja vec par dana besnimo, Karaburma i Mirijevo su u pitanju..

^ nažalost, toga će biti sve dok ne budu završili sa integracijom.

^ nažalost, toga će biti sve dok ne budu završili sa integracijom.

Mislis sa SBB-om ?
Ma strasno, ne moze sat vremena da bude stabilan. Sto je najgore, potpuno nestane na 2-3 min.. dovoljno da ti us*re sve sto radis.

Mislis sa SBB-om ?
Ma strasno, ne moze sat vremena da bude stabilan. Sto je najgore, potpuno nestane na 2-3 min.. dovoljno da ti us*re sve sto radis.

Strasno je sto oni nemoraju (zakonski) a i ne zele ama bas nista da nam nadoknade jer je to formalno nije 0.1% vremena mesecne pretplate ali je i 10 minuta dovoljno da ti poremeti maltene ceo dan..

a da ne pricamo o dusevnom bolu resetovanja rutera i modema na svakih 2 min..

Poslednja izmena:
Integracija Konjarnika od 21.12. do nove godine. Najslađe za kraj :)

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Mali info:
Pre neki dan, dolazi mi na vrata stana neka devojka, predstavnik SBB-a. Raspituje se da li je zavrsena integracija SBB-a u mojoj zgradi, i kako sam zadovoljan uslugom.
Takodje pita zasto ne predjem na nekih od SBB-ovih paketa, posto sam jedan od retkih koji placa tel5 paket sa dodacima (5300 din, 3 risivera, 250 mbps net).
Odgovorih da me njihov net od 150 mbps ne greje, kao ni optika (koja na Dorcolu ne postoji) od 300/20.
Sve u svemu, receno mi je sledece: "gurajte IKOMOV paket dokle moze, posto nece moci doveka".

Eto, ko je ostao na ikomovom paketu, eventualno jos godinu dana moze da se izgura, a posle, ko ce ga znati.

A posto ja imam samo TV kod Ikoma, sta za mene znaci integracija koja je najavljena do kraja godine u mom kraju?
Da li mi ostaju ovi kanali koje imam, ovaj stb koji imam, digitalna na drugom tv-u...
Sta se tu menja, ne zelim bilo sta da menjam dobro mi je ovako.

TT

I još jedan info za Čukaricu, integracija posle Konjarnika tj sledeće godine.

A posto ja imam samo TV kod Ikoma, sta za mene znaci integracija koja je najavljena do kraja godine u mom kraju?
Da li mi ostaju ovi kanali koje imam, ovaj stb koji imam, digitalna na drugom tv-u...
Sta se tu menja, ne zelim bilo sta da menjam dobro mi je ovako.

TT

Znaci da ce te prebaciti na SBB-ovu programsku semu. Neke kanale ces izgubiti, neke ces dobiti. +1 kanale neces imati (zato sto sbb ima 72h unazad).
Sto se tice digitalnih kanala, oni ce gledati da bude 1/1 kao na ikomu sto si imao.
Za analognu televiziju znaci da ces izgubiti MASU kanala, i to se svi zale.

A na internetu ćeš da dobiješ CG NAT

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Znaci da ce te prebaciti na SBB-ovu programsku semu. Neke kanale ces izgubiti, neke ces dobiti. +1 kanale neces imati (zato sto sbb ima 72h unazad).
Sto se tice digitalnih kanala, oni ce gledati da bude 1/1 kao na ikomu sto si imao.
Za analognu televiziju znaci da ces izgubiti MASU kanala, i to se svi zale.
Hvala, znaci umesto +1 imacu 72h unazad, to mi je bolje jer i na Mts-u imam 72h unazad i mnogo je dobra stvar.
A na internetu ćeš da dobiješ CG NAT

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Ja necu dobiti, da si citao kako pise video bi da imam kod njih samo TV, nisam lud da imam net ni kod Ikoma ni kod Sbb-a

TT

Internet je došao posle 6 poziva i 3 dana, vrlo efikasno, mada shvatam da ima dosta njih sa sličnim problemima. Međutim, danas su internet i tv nestali na oko sat vremena ali sad je okej, a sad čitam da je neko od vas napisao da je do 15. u mesecu plaćanje. Računa još nema, a ni poštara u blizini... :D :smash:

Vezano za integraciju sa SBB-om pojavile su se i ove ulice na Vračaru mada stoji isti datum kao i pre nedelju dana (13.11.2017.)
BOJANSKA 11, 15, 17 I 19, BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 122, 124, 126, 130, 132, CARA NIKOLAJA DRUGOG 81-83 i 92, CERSKA 33, 35, 48,50 i 68, GOLSVORDIJEVA 1, 3, 7, 22, 28, 29 i 32, GRUŽANSKA 1, HADŽI-ÐERINA 2-4, 14, 17, 21 i 22, HADŽI-PRODANOVA 6, 10, 12, 14, 16, 20, 24, 26, 014, HADŽI-RUVIMOVA 3, JOVANA RAJIĆA 1-5, KALENIĆEVA 1-6 i 10, KIČEVSKA 15, 20, 24 i 26, KNEZA OD SEMBERIJE 2, 5-8, 10, 12 i 010, KOČE KAPETANA 44, KURSULINA 38 i 42, LOZNIČKA 3-6, 9, 14 i 18, MAKSIMA GORKOG 3, 9, 11, 13, 15, 17 ,19, 23, 25, 27 ,29 i 029, MILEŠEVSKA 2, 3, 7, 8, 10, 12, 14, 16-18, 21, 23-30, 32, 33, 35, 37, 38, 48-50, 52, 53, 57, 59, 68, 002 i 003, MLATIŠUMINA 5, MOLEROVA 62, 86, 88, NIŠKA 2, 4, 6, 11 i 18, NOVOPAZARSKA 24, 30, 40-48, 51, PETROGRADSKA 4 i 15, POŽAREVAČKA 24, 26, 28 i 53, RADIVOJA KORAĆA 3, 4, 6, 10, 11, RADOSLAVA GRUJIĆA 8, 10, 12, 15, 18 i 28, SAVE TEKELIJE 6, 7 i 9, SAZONOVA 34, SINÐELIĆEVA 1, 3-7, 12, 16, 21, 30, 32, 36, 38, 40 i 30, TIMOČKA 2, 6, 8, i 13, TOMAŠA JEŽA 2-5, 9, 10, 11, 13, 15, TOPOLSKA 5-8, 10, 11 i 13, TRNSKA 3, 5, 7, 9, 11, 12, 14, 17, 18, 20, 21 i 27, VELE NIGRINOVE 2, 4, VOJVODE DRAGOMIRA 6, VUČEDOLSKA 4
http://www.ikom.rs/plan-finalnog-unapredenja-mreze/

I dalje nije kompletan Vračar, ali dobro je da su pojačali

Nećeš bez masne doplate za prijemnik koji to podržava i dodatnog plaćanja te usluge svakog meseca.

https://sbb.rs/Binary/10537/sbb_ponuda_sa_cenovnikom_20171101_v1.pdf
Nista ja ne prelazik kod njih, oni bre time uslovljavaju mene da imam njihov propali net, nema sanse.
Ja sam potpisao sa Ikomom ne sa njima niti cu kad dodju, nek mi ostanu ovi kanali imam sve sto mi treba a treba mi SK i AS(naravno imam i mts televiziju pa zato imam AS), HD programi mi ne trebaju tako da ne vidim zasto bih prelazio na njihove pakete.

TT

Ево овде само да напоменем пошто у писму које смо добили у сандучету као и на овом линку унапређења пише шта укуцати у тв за претрагу. На оба места пише "quick", мени тако из више пута са подешеним и "Србија" и "остале/друге" није пронашао неке канале, тек након извршеног "Full" скенирања их је нашао. Такође стоји да тражи само дигиталне, ми који смо још на икомовој шеми имамо и аналогне па нема разлога зашто да не претражи и њих, чак и на дигиталном тву, рецимо ако некад хоћеш брзо да пребацујеш са програма на програм на програм ;)
Кога интересује мени је на флет 3 стандард после пуног скенирања (које је потрајало јер им је тешко да напишу почетну и крајњу вредност у упутству)
нашао 287 ДТВ и 59 АТВ програма. :trust:

Nađoh odgovor za svoje pitanje na topiku SBB generalna rasprava.
Izgleda da jedan mora a drugi nemora da se povezuje sa modemom posebnim kablom.

Sent from Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel zna neko u čemu je razlika između D3 risivera, PDS 2100 i PDS 3121. Pošto vidim da se za taj PDS 3121 dosta doplaćuje.

Sent from Nexus 5X using Tapatalk

Za PDS 3121 ti netreba dodatni kabal da razvlačiš do modema da bi ti radile napredne funkcije vod deo 72 sata unazad i snimanje

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno