Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Moze li neka rec vise o ovome, imam smart tv (samsung eh5300) i paket flat3, silno bi me obradovalo da zaobidjem njihovu "kutiju"?

ja imam LG lcd 32LK450 koji ima PCMCIA CARD SLOT,doneo mi drugar iz inostranstva conax modul,stavio u tv,zatim ikomovu karticu stavio u conax,morao sam da izaberem zemlju finska,na pocetku nije mi nalazio dtv kanale,nisam znao u cemu je problem, naisao sam na benchu post od xMark koji je napisao da u podesavanjima treba da stavim modulaciju na 32 QUAM i od tada,resiver spakovao u fioku,sve ide na jedan daljinski i jeste lepsa slika :) pozzz

Nedavno sam uzeo Flat 2 paket kod ikoma...

Iznenadilo me je to sto su mi dali stari Thomson modem, a znam da uglavnom dele Motoroline...
Zna li neko da li postoji razlika u funkcionalnosti izmedju ova dva modema, ili su isti djavo samo sto ovaj moj izgleda groznije???

Pokrij ga nekom neprovidnom kesom da ti ne para oci dok gledas u njegovom pravcu.
Funkcionalno te povezuje na internet. Jel to dovoljno ?
Napisi kako ti radi net i koja ti je lokacija.

Flat 2 mi radi ovako, i koliko vidim to je standardno...
2364491403.png

Ali me nervira sto kad recimo nesto skidam preko u torenta, kada radi upld download je znatno manji - negde oko 300-400, a kada samanjim upload na minimum, download se popne na oko 700 kbs..
Da li je to normalno tako, do sada na ADSL-u nije tako bilo...

u Zemunu katastrofa radi net. Jel imam sapatnika,ili je do mojih računara-rutera-modema?

Flat 2, ubacio sam TP LINK ruter zbog wifi :
2366197661.png

Gde imaju ti conax moduli u BGu i koliko im se kreće cena? Gledah na google ali nešto ne nadjoh.
Može i na PP adresa

Ali me nervira sto kad recimo nesto skidam preko u torenta, kada radi upld download je znatno manji - negde oko 300-400, a kada samanjim upload na minimum, download se popne na oko 700 kbs..
Da li je to normalno tako, do sada na ADSL-u nije tako bilo...
Kako nije, 'leba ti?

Ne moze i up i down u isto vreme punom brzinom, tako torenti rade, uvek bilo i ostace...
A ja se upravo na ADSL-u naucio da tako to ide.

Poslednja izmena:
Kako nije, 'leba ti?

Ne moze i up i down u isto vreme punom brzinom, tako torenti rade, uvek bilo i ostace...
A ja se upravo na ADSL-u naucio da tako to ide.

Dobro, drago mi je da je ovo uobicajena pojava iako kao sto sam vec rekao do sada nije tako bilo... Nikada nije dl opao zato sto ul radi... Do sada...
Ali sto se mene tice sve mi jedno, ako mi se zuri da nesto skinem, upload na 0 i kraj...
Vazno samo da znam da nije kvar sa kompom, niti nesto s internetom da nije u redu...

Mozda ti je up bio mali/nizak u to vreme, pa se nije osecalo...

Ma, bilo kako bilo - sve je OK, nikakav kvar nije, to tako treba da bude ;)

Da li je neko imao smetnji u poslednja 2 dana u smislu prekida internet veze na svakih 20min do sat, sat i po? Znaci u poslednja 2 dana nebrojeno puta mi se desio prekid, a na tvu (analogni) super slika. Pricao sam sa tehnicarom bas u trenutku kad sam imao prekid, i on je rekao da me vidi tamo od njih najnormalnije. Preporucio mi da pogasim servise koji se odnose na fajervol, kao on moz da pravi problem, ali prikacio sam drugi racunar i isto se desava. Prekidi u principu nisu dugi - od 15sek do par minuta, ali iritira jer cesto resetuje pesmu na youtubetu, prekine skajp razgovor, zabode ucitavanje stranice... Mrezna kartica ne primecuje uopste prekid veze (ne menja se ikonica kao kad se rekonektuje na mrezu), ne pomaze resetovanje kopa, modema,desava se i na xpu i 7ici. Inace kompovi direkt idu na modem, koji je tomson.
Mislim da nista nisam zaboravio, ako jesam, cu dopisem.

Iskosticu ovu temu da pohvalim iKom malo manje od 10 god sam kod njih ,stanujem na konjarniku i nikada nisam imao problema ni sa net-om ni sa TV- om jedino bi mogli da uvedu HD kanale......pozdrav....

Od 1.1.2013. nove brzine i cene internet paketa: FLAT 1 (256 Kbps) 1300 dinara, FLAT 2 (7 Mbps ) 1800 dinara, FLAT 3 (14 Mbps) 2400 dinara, FLAT 4 (25 Mbps) 3000 dinara i FLAT 5 (60 Mbps) 4150 dinara.

ps. UP se ne povećava, ostaje isti.

Poslednja izmena:
Na 5-ici je bas hitno.

Salu na stranu, svi paketi kasne sa uploadom u odnosu na download.

Bilo bi odlicno da nas za bozic iznenade sa odnosom 10/1 bar, na svim paketima :p

Da li je neko imao smetnji u poslednja 2 dana u smislu prekida internet veze na svakih 20min do sat, sat i po? Znaci u poslednja 2 dana nebrojeno puta mi se desio prekid, a na tvu (analogni) super slika. Pricao sam sa tehnicarom bas u trenutku kad sam imao prekid, i on je rekao da me vidi tamo od njih najnormalnije. Preporucio mi da pogasim servise koji se odnose na fajervol, kao on moz da pravi problem, ali prikacio sam drugi racunar i isto se desava. Prekidi u principu nisu dugi - od 15sek do par minuta, ali iritira jer cesto resetuje pesmu na youtubetu, prekine skajp razgovor, zabode ucitavanje stranice... Mrezna kartica ne primecuje uopste prekid veze (ne menja se ikonica kao kad se rekonektuje na mrezu), ne pomaze resetovanje kopa, modema,desava se i na xpu i 7ici. Inace kompovi direkt idu na modem, koji je tomson.
Mislim da nista nisam zaboravio, ako jesam, cu dopisem.

niko nije imao sl. problem?

U korisnickom kazu da nema povecanja up, samo down :(
Up je ono zbog cega prvom prilikom bezim sa ikoma.

Da li neko zna kada se zahtev za promenu paketa posalje koji dan posle 15. u mesecu da li hoce da dozvole prelazak na veci paket od 1. narednog meseca?

Nazad
Vrh Dno