Šta je novo?

IKOM flat radi duplo brze ?!

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam 64 kbps flat, i od juce radi na 128 kbps. Zasto, kako, zbog cega? Na zvanicnom sajtu nema nikakvih informacija.
Da li je neka greska, ili su resili da ukinu 64 kbps?
Daleko od toga da se zalim 😀, samo me zanima da li je ovo kratkotrajno, ili da se nesto konacno desava?

Cuti i uzivaj. Sledeceg meseca se napravi lud i trazi opet da uplatis 64.

Ma vec 6-7 meseci koristim flat 64, posto im je 128 skup, kosta 2000 din. Sem toga, niko nista nigde nije napisao razlog ovog ubrzanja.
Tacnije, od juce radi na 128, pa par sati bude jako lose, pa oko ponoci radi savrseno na 128, pa na 64 par minuta, pa nema protoka par minuta, pa opet na 128... sve do juce je radilo lepo i stabilno na 64...
'bem li ga, videcemo sta se desava, i kakva je veza kod drugih korisnika.

Na tvoju sretju,a kod ostalih korisnika verovatno na zalost,brzina flat-a je i dalje ista.Verovatno su naparavili zbrku u svom sofisticiranom sistemu,pa je doshlo do izvesnog pometanja...Koristi dok mozesh i uzivaj(ako mozesh)! :bottle:
P.S.Sada radi relativno normano u odnosu na pre mesec dana kada smo diskutovali o ovoj firmi za primer :wall:

Hm,deshavaju se chudne stvari!Upravo gledam protok,i DU metar pokazuje 23kbp/s!!!!Download krene sa 21-22 i opada do 11-13kbp/s.Izgleda da uveche pushtaju vetju brzinu zbog manjeg broja korisnika,ili im je na vrata zakucala opasnost od prelaska korisnika na ADSl ili SBB cable.U svakom sluchaju izgleda da se neshto ipak pokretje.

Tako je meni brzina prvih 2-3 dana, kako sam uveo kablovski net, bila preko 1.5 Mbps 🙂 I naravno, uplasio sam se nekog nenormalnog racuna, poslao mail nakon cega mi se brzina spustila na uplacenih 128kbps. Eto, izgleda da tako nesto nije slucaj samo kod IKOM-a.

Kod mene je isto. Juče negde oko 18h sam primetio da se download popeo na 14KBs ali pošto sam skidao neki zipovan fajl pomislio sam da je to razlog. Zatim sam primetio da brže učitava sajtove. Danas je stanje onako kako je opisao stormbringer, čas ovako čas onako. Ima dosta perioda sa lošijim protokom od garantovanih 64kbs ali i perioda kada download ide preko 11 KBs. Jedino objašnjenje koje mi pada na pamet je da su primetili da imaju slobodnog bandwidth-a zbog godišnjih odmora pa su rešili da sve puste na 128Kbs pa ko koliko zahvati. Pošto im je ukupan bandwidth mali zbog toga se dešava da povremeno imamo i slabiji protok od garantovanog a povremeno veći u zavisnosti od toga koliko nas je u tom trenutku na netu i koliko skidamo.

E da, jedno delimicno off topic pitanje... Ako nam ubrzaju net na 128 k, da li ce i upload da bude 128k? Kod adsl-a je odnos 1/4, a kako je kod kabla?

Mene zanima da mi vi mene kazete dal taj IKOM ima lokal kao SBB?

Evo da se javi jedan IKOMovac sa 128k flat-a. Upravo je tako kako je opisao Stormbringer... "od juce radi na 128, pa par sati bude jako lose, pa oko ponoci radi savrseno na 128, pa na 64 par minuta, pa nema protoka par minuta, pa opet na 128... sve do juce je radilo lepo i stabilno na 64...". Samo sto se meni desava malo vise... tj. vrlo cesto je download na 20kb/s, a preko noci, dok sam spavao, isao je i mnogo vise. Logovi mi kazu da je islo i 70, 80... pa je cak dva sata bilo i 100MB/h (sto je oko 28kb/sec).

Za 128k flat, down/upload ide u odnosu 2/1, tj. 128/64 🙁 Tako bar kazu po cenovniku i u mejlu, ali nisam isprobavao upload za ovo vreme.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

I meni je ikom podigao sa 128 na 256 bez najave i obavestenja. Bas lepo. Sad ne mogu da se zalim premda sam bio vrlo nezadovoljan jer je cesto padao link i menjali su rute bar jednom nedeljno. Inace, ikom imam na poslu, a kuci ptt kds koji radi fenomenalno.

Meni se na SBB-ovom kab. netu ne dešava da brzna bude veća od uplaćene, ali zato mi flat paket (skoro uvek) traje 2-3 dana (nekad i 5) duže nego što bi trebalo. Ovo je slučaj i kod nekih drugih korisnika SBB-a.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno