Šta je novo?

IIyama monitori?

predrag

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
601
Znal iko kakvi su oni iiyama monitori,posto ih ima u comtrade-u,a
posebno me interesuje model 903DT nmaravno i cijena ,
pozdrav!

IIyama su odlicni monitori! Do sada ih kod nas nije bilo, ali su u svetu jako poznati i cenjeni. Jednostavno potrazi na netu ili nekom stranom casopisu testovi i uverices se u to. Koriste Mitsubishi trinitron cevi. Sada cene su sigurno visoke, posto su monitori kvalitetni a i tek su stigli na trziste i jos ih uvozi CT :)

najbolji monitori,mozes da ih pogledas u radnji na ulazu u cumicevo sokace,naravno cena je nepopularna u odnosu na konkurenciju

Evo ti informacija iz prve ruke. U decembru prosle godine kupio sam Iiyama Vision Master Pro 451 (top 19" za neamericko trziste). Monitor koristi diamondtron cev, ima sjajnu sliku zakljucno sa 1600x1200. Preko toga vec malo muti, moguce je i 2048x1536 ali je neupotrebljivo... Izuzetno je osetljiv na kolebanja napona i (narocito) frekvencije, sto se manifestuje blagim talasanjem npr. ivica slova na ikonama kada dodjes kursorom misa na njih. Kod nekih grafickih karti ovo je izrazenije, dok kod karti novije generacije (proban Matrox G550, Ati 7500 (Sapphire), GF3 Leadtek, GF3Ti 200 Prolink, GF4MX 440 Prolink ovi problemi (skoro) zanemarivi. GF4 MX440 Microstar je dao NAJGORI prikaz koji sam video na svom monitoru, tako da sam ubedjen da su sve tri MSI karte koje su probane bile iz (iste) felericne serije, jer ne mogu da verujem da to niko drugi nije primetio (ovo se odnosi na 1600x1200x32bit/85Hz, 75Hz, 70Hz), ili se ta karta ne voli sa ovim monitorom! Mislim da je elektornika mogla biti malo bolje odradjena, narocito regulacioni deo oko VF trafoa...manifestacija: disanje slike pri crno-belom testu. Inace boje su zaista vrhunskog kvaliteta, osvetljaj izuzetan, fokus skoro idealan, konvergencija takodje (podesiva) - dakle ostrina je odlicna, primecuje se "mana" 19" i vecih ravnih ekrana da je zbog razlike u velicini tacke u sredini i uz ivice ostrina razlicita. Moare nemam, geometrija je idealna osim na 1 cm odozgo nadole sa leve strane, gde se moze primetiti blago zakrivljenje od par stepeni prema levo!
Ovo je top model, ima integrisan USB Hub, 2VGA ulaza i prekidac video1/2, zvucnike (koji bas i nisu morali biti tu). Mislim da su osnovni modeli na nivou konkurencije i da ne vrede razlike u ceni, ako je ima. Ako je slicna, uzmi Iiyamu. Za bolje modele, preporuka, opet ako je cena slicna konkurenciji, pre svih Viewsonic-u, Sony-u i NEC-u u klasi kvaliteta...

Pozdrav!

student je napisao(la):
manifestacija: disanje slike pri crno-belom testu.
Pozdrav!

Ne mogu da verujem. Pa to je osobina monitora koji kostaju 4 puta manje. Stvarno sam se razocarao...

Kako niko ne spomenu Samsung??? Pa taj samsung pravi vec dve godine za redom monitor godine u klasi 17" i 19"!!! Sad sam bio na Comtrad-u i video jedan pored drugog ijama i samsung i samsung klase NF(Natural Flat) kao i DF su pokazali za 2 klase bolju sliku. Samsung ima ubedljivo najlepse i najzasicenije boje i toplo ti preporucujem neki iz ove ili DF(Dyna Flat) serije...
Ja sam kupio 755DF-X i ne mogu da se nagledam...evo ti i slika za zvanicnog testa gde ga je pobedio samo Nec koji je skoro duplo skuplji a test je uradio cnetlabs...
Uzmi recimo 957fs ili 959nf i neces pogresiti...
Ijama razvaljuju sa cenama, a i imaju mitsubishi cevi kao sto i samsung klime imaju mitsubishi kompresore;)

pozdrav:)

Ja sam video doticni monitor na pinku u hightech-u :) i tamo su rekli da je monitor najbolje sto ima kod nas. E onda sam se setio i da sam ih video i na Comtrade show-u, i cini mi se da su bili dobri, ali mogu samo da pretpostavim kako CT udara po usima sa cenama... mislim da je Samsung bolji jer ga mozes naci po "realnoj" ceni na svakom cosku...

Pa ti si studente nabrojao bas dosta nedostataka za svoj monitor, ako Iiyama vazi za jednog od najnaj... pogotovo deo u kome si rekao da se ne znalazi najbolje sa svim grafickim karticama - to je za mene potpuno NE prihvatljivo i smesno kod takve jedne firme, zar ne?

Cena Iiyama Vision Master Pro 451 je oko 600 eura + pp dok je Samsung 959NF oko 450 eura(moze da se nabavi bez poreza) pa se pitam sta bi bila bolja kupovina ?

Amon_Ra je napisao(la):
Pa ti si studente nabrojao bas dosta nedostataka za svoj monitor, ako Iiyama vazi za jednog od najnaj... pogotovo deo u kome si rekao da se ne znalazi najbolje sa svim grafickim karticama - to je za mene potpuno NE prihvatljivo i smesno kod takve jedne firme, zar ne?

Ja sam pobrojao mane, zato sto sam realan pa ne hvalim apriori sve sto je moje, sto je karakteristika mnogih ovde. Te mane su minorne, ali sam ja veoma strog u ocenjivanju, tako da 959NF po mojim kriterijumima NE MOZE da prismrdi ovom monitoru, a kamoli neki DF!

Sa druge strane, razlika od 150€ je dovoljan motiv za Samsunga. Niko ne garantuje da ce on biti idealan...Ja sam svasta vidjao. Puno srece sa primerkom!

PS. Dakle, rec je o 19" monitorima i oni se ne porede sa 17"!!! kod kojih su mane ravnog ekrana daleko manje izrazene!

Pozdrav!

Broz je napisao(la):
Sad sam bio na Comtrad-u i video jedan pored drugog ijama i samsung i samsung klase NF(Natural Flat) kao i DF su pokazali za 2 klase bolju sliku. Samsung ima ubedljivo najlepse i najzasicenije boje

Nosis li naocare? AKo nosis, diskvalifikovan si odmah za ocenu monitora, ako ne nosis, onda si mozda i u pravu. Sve zavisi od komada do komada...Moras ih porediti u istoj klasi(elektronika+cev) i sa istom grafickom. Pitaj Simpsona kakvo mu je iskustvo sa 757NF....

Pozdrav!

student je napisao(la):
Nosis li naocare? AKo nosis, diskvalifikovan si odmah za ocenu monitora

Aha, znaci monitori se ne prave za nas koji nosimo naocare, nego samo za vas "normalne"?

Geek_master je napisao(la):
Aha, znaci monitori se ne prave za nas koji nosimo naocare, nego samo za vas "normalne"?

Naravno da nije tako, svaki covek vidi istu sliku razlicito, imao on naocare ili ne, tamo je falio :) jer je nemoguce da diamondtron ima losiju sliku od DF !

Originally posted by student

Nosis li naocare? AKo nosis, diskvalifikovan si odmah za ocenu monitora,
Pozdrav!

U bre ala si ga preterao... btw Tito ne nosi djozluke

student je napisao(la):
Nosis li naocare? AKo nosis, diskvalifikovan si odmah za ocenu monitora, ako ne nosis, onda si mozda i u pravu. Sve zavisi od komada do komada...Moras ih porediti u istoj klasi(elektronika+cev) i sa istom grafickom. Pitaj Simpsona kakvo mu je iskustvo sa 757NF....

Pozdrav!
Nemoj,uuuuh,kakav kosmar.Ali pazi, kada jos nisam video primerak, da valja.700NF, iako na papiru ima iste karakteristike,je bolji monitor.Generalno gledano,Samsung i SONY se dopadaju ljudima u glavnom zbog malo zasicenijih boja.Pitanje,koliko je to realno.Treba jos jednom ponoviti:NE kupujte monitore po karakteristikama,vec ih dobro pogledajte,pre nego se uhvatite za dzep.
I dalje tvrdim da je kod nas, u klasi 17',ADI G710 BABAROGAAA!!!:D

Necu ulaziti u duboke analize ali budi svestan da je lepota subjektivna kategorija. Meni je lepsa slika na samsungu a boje su mi isprane na ijami. Ne pokusavam da namecem svoje misljenje ali stojim iza njega. To sa diskvalifikacijom ne razumem uopste.
Video sam sliku na onoj velikoj ijami od 19"(najvise sam se zadrzao pored nje) sto je stajala u dnu druge prostorije pored meka i meni je imala mutnjikavu sliku a boje su bile anemicne...

Meni se sve vise cini da sad nema smisla kupovati CRT monitor, da ce za godinu dana LCDovi biti povoljniji, jos kad im se nabudzi malo bolji refresh rate za skrolovanje...

Naravno ko ima neki 14" ili 15" krsh mora da ide od radnje do radnje i ispipava CRTove...

student je napisao(la):
nemoguce da diamondtron ima losiju sliku od DF !
losiju u kom smislu? licno ne bih podneo da mi svako drugo slovo na ekranu bude bledunjavo zato sto je podeljeno grillom. dakle pored toga sto je slika prilicno subjektivna, df i nf su takoreci neuporedivi. jedan je za jedno, drugi je za drugo.

Ja sam sad na CCSu prvi put u zivotu video diamandtron, i prva reakcija je bila: "Je*es i kontrast i ravan ektan kad imas dve debele crte po sred monitora", na sta je Jddipqd odgovorio samo sa "ne bi se bunio da mi daju jedan"

Jeli jel su ono bese na CCSu delili IIyama monitore? (ispravka monitor) Jel ga dobio mozda neko od vas? (ja zakasnio, kad je onaj reko da je zadnja sansa da ubacimo papirice, ovi kod ulaza nisu vise teli da daju:mad: onda izleteo neki cica i poceo da se svadja sa onom za stolom... :p ...)

Ma je*es nagradnu igru, jesi li video one ribe sto rade na standovima, pogotovu ona sto prodaje one sugave modeme (D)

Ma je*es nagradnu igru, jesi li video one ribe sto rade na standovima, pogotovu ona sto prodaje one sugave modeme (D)

Xe, xe, xe... meni je ona na ulazu tražila vizit-kartu, pa ti vidi... :D :D

Po meni Samsung monitori kod nas, barem ovo sto sam video 755DFX i obicna 17, su druga liga imaju sliku nejednake ostrine, lose geometrije...

Ama bre, sve su dobre... (uh, ala se nagledah!)

Pa jel neko nesto uradio ili ste samo parili oci:) Auuu bre pa nije valjda samo cika Broz pokupio par telefona;)

:wave;

Da zanima nas, jel imas slike tih riba o kojima je Geek_master pricao...;)

Ajde bre Max sta ispucavas slike na monitore, daj ono sto nas vise zanima :p

Nazad
Vrh Dno