Šta je novo?

iiWi Reviews - kanal o HiFi uređajima

Aibo

Cenjen
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X3D + ID Cooling SE-226XT
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
32GB DDR4-3200 G.Skill Ripjaws V
GPU
Sapphire RX6800 Pulse 16GB
Storage
Samsung 980 1TB NVMe + Samsung 850 Evo 250GB SSD + Toshiba 4TB HDD + 1TB HDD
Zvuk
DAC: Geshelli Labs J2S, AMP: Geshelli Labs Erish 3, Slušalice: Aune SR7000, Verum 2, Goldplanar GL2000, Meze 105 AER
PSU
Seasonic Focus Plus Gold 550W
Kućište
Fractal Design North Mesh
Monitor
Gigabyte M27Q + LG C1 OLED 55"
Miš & tastatura
Akko 5075s (Gateron Yellow Pro switches + GMK Maestro caps) i A4 Tech X-748K X7 Oscar
Laptop
Asus Vivobook S 14X OLED M5402RA-M9087W
Mobilni telefon
Samsung S24+
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav narode!

Evo na nagovor starog forumskog drugara @hsv.stoned da predstavim i ja svoj kanal koji se bavi opisom HiFi tehnike. Najviše od svega ima DAC-ova (DA konverteri) svih oblika i cenovnih kategorija, ali su pojave i slušalice, pojačala, zvučnici, itd.

Link: iiWi Reviews

Ima evo već šest godina od kada radim na njemu. Počeo je kao hobi ali me je sve više ljudi pratilo, stekli se i uslovi za monetizaciju, pa je polako prerastao u stalan i jedini posao. Kompletan kanal je na engleskom, ali sa jakim balkansim akcentom. :) Uglavnom me pitaju zašto ne radim domaću varijantu. Odgovor je prost - puno dodatnog posla za vrlo mali broj gledalaca. U početku mi je kao bilo glupo da snimam sebe pa sam snimao samo uređaje koje držim u rukama i pokazujem. Vremenom sam se opustio pa ušao i sam u kadar, našao neki svoj stil koji se svodi na sledeće:

• Vrlo malo priče o tehnikalijama koje smatram da ljudi mogu lako izguglati sami
  • Puno subjektivnih opisa samog zuvka
  • Direktna poređenja sa više prikladnih uređaja da što više ljudi može da nabasa na neku poznatu referencu
  • Pričanje iz glave bez pisanja teksta, nekako mi je prirodnije. Težim da bude opušteno, uz poneku šalu, anegdotu i sl.

Usput se nabavilo i bolje opreme - kamera, svetla, mikrofon - pa bih rekao da to izgleda pristojno. Jedno vreme sam želeo da radim još bolju produkciju, neki fini B-roll, nabavio i dobar gimbal... ali sam onda prosto rešio da to nije nešto na šta želim da trošim vreme i energiju (a troši se puno na te detalje jer radam sve sam). Radije ću ugurati neko poređenje više, neku ličnu pričicu ili foru. Čini mi se da i ljudi dobro reaguju na taj pristup i probaću da ga dodatno usavršim ali to je manje više finalni smer.

Ne znam šta bih više dodao, ako ima nekih pitanja - tu sam.

Srećna nova godina svima!

Препорука, пристојан јт хифи канал.
Само мала опаска, немаш балкански већ кгб акценат из америчких филмова. :)

Поздрав Србољубе, изузетно информативан и забаван канал !
Професионално, светски.

Твоје вођење емисија је шармантно, духовито и ангажујуће (акценат даје посебан, индивидуални печат, и не коригуј га, доле нато).
Браво, браво, браво !

hvala ti sto postojis :)

Aj, nek je sa srećom!
+1 Subscriber😁

Nazad
Vrh Dno