Uspeo sam sebe da nateram da pokrenem i sledeću igru :d
Tomb Raider 2013
Dobio sam puno preporuka za ovu igru, rekli su da je do sada najbolji deo iz serijala, i apsolutno se slažem.
Igra je odlična.
Grafika, Zvuk, Atmosfera, Priča sve je na vrhunskom novou.
Lokacije su prelepe, teksture na modelima karaktera su odlilčne(pogotovo na Lari) muzika takodje savrešeno prati situaciju.
Zamerke mogu da stavim u nekim trenutcima na dizajn i na mehanike unutar same igre, ali ništa game braking, više što mi smeta jer gledam igru iz više uglova.
Što se dizajna tiče, zamerka je što su na svakom ćošku i po pećinama u koje niko kročio nije poslenjih xxx godina i upaljene stotine sveća ili fenjera ili nečeg trećeg, ili što leševi stoje razbacani na sve strane, a tu se "odvija" neki život, kakav takav.
Zamerka za grafiku je što u nekim trenutcima teksure su loše, previše šljašte ili su isprane, i na Larinu kosu (na koju je posebno stavljen akcenat zbgo AMD tehnologije dlake) u svakom trenutku izgleda kao sa reklame za šampon, suva i čista, iako se u tom trenutku valja u blatu ili u lokvi krvi.
Stiskanje dugmića u pravom trenutku - na to se svi žale, a meni to nije predstavljalo problem, jer nema mnogo tih delova, izuzev za otvaranje nekih kutija i vrata to se često radi(tu je možda mehanika loša). I ne svidja mi se na koji način su napravili budženja opreme, ispada kao da je kupuješ umesto da je sam budžiš.
Možda najveća zamerka ide na previše jednostave zagonetke, baš su proste, ne treba ti ni mozak da bi se prešle, igra je više okrenuta ka akciji, možda čak i previše, od "nevine devojčice" vrlo brzo postade profi ubica.
Ko nije igrao, a ima želju velika preporuka za igru, a i savet nemojte da gledate nikakve trailere, bolje je sve to proživeti prvi put zajedno sa Larom