Šta je novo?

Igru koju sam upravo završio...

Shadow of Mordor - odlicna igra. Zbrzan kraj. Za sada uz Divinity Original Sin moj GOTY za 2014. Doduse pati od Ubititisa i to mi se ne svidja ( npr. skoro sve je od samog pocetka obelezeno na mapi ).

Sad se razmisljam da li da se prisilim da predjem Dragon Age 2, da imam spreman sejv za DAI. Da li je igra bas toliki sh!t kao sto svuda, pisu ili...?

Da samurajčino, igra je šit! Ne znam što bi prelazio na silu da bi imao sejv koji jedino utiče na to dal ćeš da krljaš Hawke-a (protagonista iz dvojke) in d pedu ili samo hend-džob

Sillent hill room, Sillent hill homecoming, aaaa za sladokusce imate i nastavak Silent hill serijala sto je postavio neki Amerikanac kao teaser. Posle moras da spavas sa upaljenim svetlom :D bez zeza

Igraj outlast i ekspanziju za njega, obavezno :D... to sam presao poslednje.

Poslednja izmena:
SteamWorld Dig. Bas fina platforma. Prosta kao pasulj ali zarazna. Grafika i dizajn su super, muzika je okej. Pricica je robot varijanta divljeg zapada a glavni protagonista je kauboj-robot koji trazi drago kamenje i kolegu (valjda ujaka) kopaca. Od mene preporuka ko voli indie platforme.

Edit: Ja nisam igrao Spelunky ali verujem da je SteamWorld Dig na slican fazon.

Poslednja izmena:
Sad se razmisljam da li da se prisilim da predjem Dragon Age 2, da imam spreman sejv za DAI. Da li je igra bas toliki sh!t kao sto svuda, pisu ili...?

Realno u poredjenju sa Origins igra je shit, ali ako uspes da nateras sebe da je ne poredis sa svojim prethodnikom, *** moz se igra.
Ali ja nema teorije da je ponovo igram, bas sam pre neki dan ponovo obrnuo Origins sa modovima. :d

Pre neki dan sam prešao Battlefield 4, a mislim da sam ga započeo u Julu, i ono malo priče što ima u igri sam zaboravio, tako da sam išao ko muva bez glave.
Napucavanje je super, grafika je odlična, zvučni efekti takodje. Igra je u filmskom stilu, nemam ništa protiv takvih naslova, samo da je uradjeno kvalitetno, i da ne smaraju previše sa istim.
BF3 je ostavio daleko bolji utisak od BF4.

Posle toga sam započeo Crysis 3, večeras sam završio igru.
Napucavanje, grafika, zvuk, akcija, sve mi je super, baš mi je legla igra.
Sama priča igre je kao i ostale igre iz Crysis serijala, inače u samoj igri ima da se pokupi dosta "teksta" do kog da bi došao treba da klikneš 4x, Crytek ima neku čudnu viziju user interface-a, za to veliki minus.
Grafika je lepša nekgo u BF4, bar meni tako deluje.
Primetio sam da se svi žale da je igra veoma kratka, meni nije, igrao sam na Hard novu težine, potrajala sasvim dovoljno,
Origin kaže 12h, neka bude 10h efektivnog igranja, što je za mene super, ne bi ni želeo da traje duže.

Preporuka za obe igre

Poslednja izmena:
Koliko je meni, zapravo, bilo dosadno... :)

Prilozi

• ShadowOfMordor 2014-10-19 19-49-43-94.jpg
    ShadowOfMordor 2014-10-19 19-49-43-94.jpg
    144.9 KB · Pregleda: 248
Sreća pa si pri ruci imao odličnu igru da ti ubije dosadu.:)

Poslednja izmena:
Igra je turbo trash. :)

Dreamfall Longest Journey. Spremam se za Dreamfall Book 1 & 2 na steamu posto su sequel.

Uspeo sam sebe da nateram da pokrenem i sledeću igru :d
Tomb Raider 2013
wkSMvlE.jpg

Dobio sam puno preporuka za ovu igru, rekli su da je do sada najbolji deo iz serijala, i apsolutno se slažem.
Igra je odlična.
Grafika, Zvuk, Atmosfera, Priča sve je na vrhunskom novou.
Lokacije su prelepe, teksture na modelima karaktera su odlilčne(pogotovo na Lari) muzika takodje savrešeno prati situaciju.
Zamerke mogu da stavim u nekim trenutcima na dizajn i na mehanike unutar same igre, ali ništa game braking, više što mi smeta jer gledam igru iz više uglova.
Što se dizajna tiče, zamerka je što su na svakom ćošku i po pećinama u koje niko kročio nije poslenjih xxx godina i upaljene stotine sveća ili fenjera ili nečeg trećeg, ili što leševi stoje razbacani na sve strane, a tu se "odvija" neki život, kakav takav.
Zamerka za grafiku je što u nekim trenutcima teksure su loše, previše šljašte ili su isprane, i na Larinu kosu (na koju je posebno stavljen akcenat zbgo AMD tehnologije dlake) u svakom trenutku izgleda kao sa reklame za šampon, suva i čista, iako se u tom trenutku valja u blatu ili u lokvi krvi.
Stiskanje dugmića u pravom trenutku - na to se svi žale, a meni to nije predstavljalo problem, jer nema mnogo tih delova, izuzev za otvaranje nekih kutija i vrata to se često radi(tu je možda mehanika loša). I ne svidja mi se na koji način su napravili budženja opreme, ispada kao da je kupuješ umesto da je sam budžiš.
Možda najveća zamerka ide na previše jednostave zagonetke, baš su proste, ne treba ti ni mozak da bi se prešle, igra je više okrenuta ka akciji, možda čak i previše, od "nevine devojčice" vrlo brzo postade profi ubica.
Ko nije igrao, a ima želju velika preporuka za igru, a i savet nemojte da gledate nikakve trailere, bolje je sve to proživeti prvi put zajedno sa Larom ;)

Taj TR najbolji deo iz serijala? A zezas ti mene

Pazi, niko nam ne može vratiti vreme i svest koje smo imali kao klinci, tako da je sve najbolje što smo doživeli u tom periodu, ali...
Stari delove pamtim dosta po klasičnom roštiljanju iz trećeg lica, ali sa daleko bolji zagonetkama.
Fale ovakvi naslovi ta PC
Reci koji je tebi bio najbolji

Poslednja izmena:
Dvojka i trojka, bez premca. Jesam bio mladji, ali uporedi kakve su to igre bile u svoje vreme, a kakav je novi TR sada. Nema ni pribliznu slavu kao stari delovi. Reciklaza, nista revolucionarno.

Pa ako gledaš tako i ova igra je fantastična u odnosu na svoju konkurenciju na Pc tržištu, a sa druge strane šta sada pa može da bude revolucija u 21 veku, kad je sve već viđeno, ne možeš pročitati novu knjigu pogledati novi film ili odigrati neku igru a da to već nije viđeno negde ranije

Pre neki dan zavrsio Batman: Arkham Origins. Trenutno prelazim Max Payne 3, prica, gameplay, odlicna igra.:smoke:

Posle 2 sata agonije završio sam sa igranjem Rage-a

Igra me toliko razočarala da sam je obrisao, posle samo 2h, imam i DLC do kog nisam ni stigao, niti više imam nameru.
Rage me je razočarao od samog početka, jer intro koji nas je uvukao u neku "priču" tu stavlja kraj na tu istu "priču" jer dotična ne postoji.
Grafika je užasna, teksture isprane ko u reklami za prašak, stalo se učitavaju, ali stalno, jedino moram da pohvalim kako izgledaju NCP modeli, oko njih su se potrudili, i neki predeli su stvarno super.
AI u igri je retardiran, jedino što znaju je da ti se unose u facu, tako da konstanto ideš u nazad bežeći od *****a, a da bi ubio istog, potrebno je mnogo municije.
Mehanika i korisnički interfejs mi se takodje ne svidjaju, a save sistem je kriminalno loše odrađen, dešavalo mi se da kad poginem, igra me vrati na kraj predhodne misije, čak treba ponovo da idem po nagradu i da pokupim novi zadatak (taj u kom sam crko)....
Čak i napucavanje mi nije leglo(a Quake 2,3 i Doom 3 su mi vrhunske igre), verovatno zbog glupog AI-a, i što se preterano roštilja, a i nema šta da me drži u igri.
Nisam očekivao ovakav promašaj od ID-a

Zašto ti se ne sviđaa Rage? Grafika jeste šit, i isprane teksture su tu, kao i texture popping, ali gejmplej je po meni sasvim OK. A priče gotovo da nema lol

Hm, umpravo si potvrdio sve što sam napisao, jedino što se tebi svidja gameplay, dok se meni čak ni to ne dopada.
Gameplay sam podelio u dve kategorije mehanika i napucavanje.
Mehanika je npr kako su smislili da se bacaju bombe i bumerang, po mom mišljenju je bezveze, jer stalno treba da prebacujem sa jedne na drugu, a ima ih 4, dok se sve to izvrti smorim se, ima još primera, ali nije bitno.
Napucavanje je za mene loše, jer je na principu Borderlands-a , kad treba da potošim pola fabrike municije da bi ubio najobičnije kripa, to me smara, jer se na veštački način produžava igra.

Afterfall Insanity (steam)
Grafika nije loša, ima oko 22 misije. Na par mesta postoje puzzle (recimo da bi se otključala neka vrata ili recimo ima dobra fora sa generatorima u elektrani neću otkrivati šta treba da se uradi). Pošto sam igrao na većoj težini imao sam manjak municije (koliko se sećam postoje 2 pištolja, sačma i komando) mali arsenal, ali zato na svakom koraku imaju sekire, cevi, letve koja se koriste kao oružja...
Ima par boseva, jedan je bar meni bio pretežak (golem), mada najveću muku su mi zadavali duhovi oni su me ubili milion puta... Čim se kroči na sunčevo svetlo pojave se ti duhovi... Ne sviđa mi se kraj igre. Ko bude igrao znaće o čemu se radi. (ovako možete i da gledate na youtube nećete ukapirati u čemu je fora)
Sve u svemu može da se igra, nije loša igra... moja ocena od 0-10 je 4.

Hitman Absolution

Na prvi pogled kad krene da se igra deluje zanimljivo, ima dobar zaplet i voice acting.
Ali toliko ako ne i vise mana.
Sto kad je rec o tehnickoj izvedbi (limitu samog endzina) sto animacijama koje na momente izgledaju jeftino, a da ne zaboravim i odsustvo totalne kontrole sto smo imali u prethodnim naslovima gde je u glavnoj ulozi bio celavi hitmen.

I ovde je konzolitis uzeo maha, i to poprilicno, da ne duzim.

Od mene ocena: 5/10 i to samo zbog brenda, sledeci nastavak cu daleko rigoroznije da ocenjujem.

Odigrao Spec Ops The Line, sjajna igra, nekako me je tokom igranja dosta podsetila na Gears of War (kretanje, pucanje..) Po meni jedino kratak gameplay, ali u svakom slucaju preporuka.

Zavrsio novu Laru.

Čudi me da niko još nije doveo u red naslov teme. "IgrA koju..." umesto "IgrU...". Verovatno je mnogima nebitno, al` baš bode.

Ne lupetaj, ovako je pravilno. Bilo bi pravilnije da se stavi zapeta posle ,,igra", ali nikako ,,igru". Informiši se o apoziciji malo po internetima

Poslednja izmena:
Ajde to "ne lupetaj" ću da ti oprostim, jer mislim da nisi ni pogledao naslov teme, ni pročitao/razumeo šta sam napisao. Za brzoplete čitače, možda je trebalo da stavim "treba" ispred "IgrA".

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno