Šta je novo?

Igre za netbuk

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Postovanje,

Kupio sam netbuk sa malo jacim hardverom (DC procesor + nVidia ION) pa me interesuje koje bih igre (da ne kazem igrice posto prave igre ne mogu da se igraju) mogao da igram? Imam 1GB rama.

Sta preporucujete?

Torchlight

Torchlight sam igrao, igra je suuuper! :) Kad' bi bila jos neka takva al' da nije bas 10 godina stara. :)

@Kbojan Hvala! :)

Spremio sam da instalirao King's bounty - Armored princess, nadam se da moze.

Ili mozda, Zombie driver. :)

Poslednja izmena:
A da probas da dodas jos 1GB ram-a pa da se igras kao covek ?

Amnesia:The Dark Descent, Frozen Synapse, Trackmania United Forever, Fortress Forever, JA2 v.13, Freedom Force, Silent Storm, Space Rangers 2.

Poslednja izmena:
Trine je lepa mala igra, zaista toplo preporucujem! :)

I da kazem - zasto me uvek ignorisu kada kazem preferans? Sta fali toj igri? Nije zahtevna, a zabavna je...

meni radi na medium na ati hd3200 u 1280x720 sasvim fino... Mislim da je ION chip jaci, zar ne?

ne da je pomalo zahtevan nego ubija :) posto sam prodao grafu ostao sam na integrusi 4250. proc je 1090t.igra bukvalno ide frejm po frejm :)

Trine mnooogo dobro izgleda, nadam se da cu moci da je pokrenem i igram. Probacu. Hvala svima.

Ili mozda, Zombie driver. :)
Сјајна "мала" игра, поготво је добро што баш може да се игра у наставцима тј. мало по мало.
Trine je lepa mala igra, zaista toplo preporucujem! :)
+1

ION може без проблема да гура и неке мало старије сјајне игре попут GTA3, VC, SA, WCIII + FT, Freedom Fighters, C&C Reda Alert 2 + Generals, Medieval (+Rome) Total war, Freelancer...

Poslednja izmena:
Vidis da sam bio u pravu, sad mozes vec da igras skoro sve sto zelis ;)

Ja na DC Atomu bez ION-a (sa ubogim intelom GMA 3150) i giga rama vozim pravu malu armiju igara :
Undying, System Shock 2, Deus Ex, Beyond Good And Evil, Giants: Citizen Kabuto, MDK 1/2, HoMM 4, Need For Speed HS/Por/HP2/UG2, World Of Goo, Moto GP2, SW : Rogue Squadron,Star Wars - Jedi Outcast, Quake - Darkplaces version , Nosferatu - Wrath Of Malachi, Twisted Metal 2, Killer Loop, FIFA 2005, VTM Bloodlines, GTA 3/VC/SA, Playstation/N64/SNES/SegaGen/GBA/DS/PCEngine emulatori...
Vecinu ovih gore sam nabacio jer imaju 1024x600 rezoluciju ili se strechuju lepo...

Kod IONa lista se siri na oko 80% igara u postojanju :)

Poslednja izmena:
Mali off, imas Deus Ex sa boljim texturama ako ga volis i ako nisi igrao, mnogoooo je lepsi. Ja sam ga obrnuo pre neki mesec opet (jedno 6-ti put)

Ova verzija je ta sa texturama, modeli su bolji i neke texture u zgradama su lepse, ali na netbuku se i ne primeti toliko razlika s obzirom da i original izgleda ok na 10"

On topic:
MSI Wind games lisT

Poslednja izmena:
Imam pitanje.

Da li postoji mogucnost da forsiram neke igre u rezoluciji svog monitora? Na primer, instalirao sam Zombie Driver i igra se pokrece u 4:3 rezoluciji a u samoj igri ne moze da se bira rezolucija niti ista drugo od grafike. Slicna situacija je i kod jos jedne igre, rezolucija je 1024x768 i ne moze da se promeni na bilo koju drugu i onda izgleda sugavo, opet neka 4:3 varijanta.

Da li bi radila ona fora sa precicom, ono nesto -x -y, kako bese? Ili -fullscreen ili nesto... ?

Sto se igara tice, shvatio sam da mi za netbuk ne trebaju igre vec igrice. :) Znaci, nesto tipa nekadasnje 2D igre, varijanta ti si brodic/avioncic, ides gore dole napred nazad i ubijas druge brodice/avionicice, tipa warblade. :) Ili neka platformica, ili nesto kao alien breed, neka igrica tog tipa, vodim cikicu i ubijam sve sto se mrda, obozavam takve igrice. :) Ili neka H&S tipa Torchlight (da ne igram bas Diabla koga doduse nisam igrao ali bih hteo nesto sa savremenijim izgledom)...

Sta imam na tu temu?

Ok, skidam, zamisli kad' je nikada nisam igrao! Obozavam H&S, to mi je omiljeni zanr.
Nadam se da ce raditi pod Win 7, makar u compatibility modu.
Hvala za ZD, probacu.

Ako nemaš u laucheru da biraš 1024x600 onda otvori ogre.cfg notepad-om i upiši tu rezu među rezolucije.

C:\Program Files\Zombie Driver\Release\ogre.cfg

Vrh Dno