Šta je novo?

Igre na TFT

Shifter

Slavan
Učlanjen(a)
28.03.2005
Poena
319
E ovako ja sam doooooosta nov sto se tice LCD monitora i sada sam nesto hteo da vas pitam posto vidim da vecina ovde ima TFT zanima me kakvi su oni sto se tice igara i filmova...prevashodno CS hehe posto ja uglavnom samo to igram..zanima me koji je TFT dobar za cs 17 ili 19" i za filmove...ne zanimaju me oni sa ugradjenim zvucnicima.....ja do sada kako sam se rapitao svi su mi rekli da obratim paznju ponajvise na kasnjenje...e sad da li je neko probao da igra na TFT monitorima i koliko to kasnjenje smeta????

to DEFINITIVNO moras sam da probas negde.....ne vredi drugacije

uzmi Benq 17" FP767 12 ms. Radi SVE bez ikakvih problema + 3 godine garancija.
😛

djolle je napisao(la):
uzmi Benq 17" FP767 12 ms. Radi SVE bez ikakvih problema + 3 godine garancija.
😛
KAkvi su bre ovo ******ski odgovori? :trust:

za cs nijedan TFT nije dobar bez dalje diskusije.

Ne vidim razlog zbog cega ni jedan TFT nije dobar ??? Meni ovaj moj odlicno sluzi 😉

Imam Samsung 710N TFT ... I do sada sam igrao NFSU2, Jedi Academy, Call of Duty....
I nisam primetio nikakav blur (zamucivanje slike)... Sve je lepo izgledalo...
CS nisam probao, ali Call of Duty je slicno cs-u tako da.... 🙂

pa sad call of duty nije bas slican CS-u 😛

Milos_SD je napisao(la):
Imam Samsung 710N TFT ... I do sada sam igrao NFSU2, Jedi Academy, Call of Duty....
I nisam primetio nikakav blur (zamucivanje slike)... Sve je lepo izgledalo...
CS nisam probao, ali Call of Duty je slicno cs-u tako da.... 🙂
Ni kada igras NFSU2 pa pritisnes NOS :d

Btw, interesuje me SyncMaster 913N, da li ga neko ima i kakva iskustva ima sa njim? Citao sam test na benchmarku, ali me interesuje necije iskustvo u malo duzem radu.

Poslednja izmena:
Koliki je odziv dovoljan, 12ms?

Ama ljudi bre sta vam je?!?!
Ko kaze da TFT ne valja? Kakav blur i gluposti?

@illidan:
Ima u nfsu2 opcija motion blur, iskljuci je pa pritiskaj NOS dokle oces, nista nece biti mutno.

@all:
Dobar TFT je dobar i za CS, ko ne veruje neka proba. Tacka. Ajde zatvarajte ovaj glup thread.

kakvo crno zatvaranje kad jos nisam dobio odgovor??? ja sam trazio preporuku za TFT i naveo za sta mi treba a do sada nisam dobio niti jednu preopruku

audiofreak je napisao(la):
Ama ljudi bre sta vam je?!?!
Ko kaze da TFT ne valja?
Dobar TFT je dobar i za CS, ko ne veruje neka proba. Tacka. Ajde zatvarajte ovaj glup thread.

Ne kaze niko da ne valja.Pitanje je jasno.

animaN je napisao(la):
slazem se!!!!!!!!!!!! kao iskusan igrach!!!!!!!!

Glupost... ala si iskusan nema sta 🙂 ocigledno da imas blur u ocima kada si to rekao. Eto ja sam probao CS i pikao svaki dan i na CRT-u i na TFT-u i nisam primetio nikakvu razliku.

Shifter je napisao(la):
kakvo crno zatvaranje kad jos nisam dobio odgovor??? ja sam trazio preporuku za TFT i naveo za sta mi treba a do sada nisam dobio niti jednu preopruku

Nisi naveo ono najvaznije,koliko love si spreman dati?

Ja imam Samsung 170N i sasvim sam zadovoljan što se tiče slike u igrama. I LG ima par odličnih modela za male pare, neko od LG-jevaca će se već javiti.
Ukratko, većina modernih 17" TFT-ova su izvrsni za igrice, a čak ima i 19" modela za koje se može reći isto.

Ja sam isto zainteresovan za 913N i mislim da je extra model.

POZ :wave:

Shifter je napisao(la):

Wuk je napisao(la):
Ne kaze niko da ne valja.Pitanje je jasno.

Pitanje je glupo, neka ode u neki show room i zamoli da proba. Sta god mi da mu kazemo slagacemo ga jer je on mozda Supermen i ima X-ray vision pa ce videti kako se ditheruju boje na TFT-u ili nesto jos gore i sto je jos vaznije smetace mu to da igra CS.

Ako nekome jos nije jasno sta sam hteo da kazem -- onaj ko trazi dlaku u jajetu naci ce je pa makar morao sam tamo da je stavi pre trazenja.

Samsung 710N vecj skoro godinu dana koristim!!! Da ti ne nabrajam sta sam sve igrao... Ukljuchujuci i counter... (do skoro sam drzao igraonicu 5god, tako da znam sta znaci igrati counter) Do sada je bilo X ovakvih tema, i uglavnom se odgovor svodio na 710N, ti sto te lazu da na TFT ne mozes lepo da igras igrice i da cje se akcikje i explozije u filmovima mutiti, su ljudi koji nemaju para za TFT i koji sami sebe lazu... Dakle sve je perfektno!!! A iako ima nesto u tome sto prichaju, onda to ljudsko oko ne moze da primeti, nego je negde procitano, ili iz neke teorije izneseno. Kao vlasnik 710N godinu dana, apsolutno ga ne bih menjao!!! Prezadovoljan sam ! i za kraj 😀

" Na ovome svetu sto se desava to nije istina, na ovome svetu sto bih naglasio, da propaganda i to sto vecjina kazu, o ovome, nije istina..."

Bane® je napisao(la):
KAkvi su bre ovo ******ski odgovori? :trust:

Zašto? Ukratko sam odgovorio koji monitor će zadovoljiti njegove potrebe
🙂

jel ima neko iskustva sa 913N?
bas ga meracim
pala cena na 399 e
ako neko zna gde ima jeftinije neka kaze

kao prvo audifreak ne trazim nikakvu dlaku u jajetu samo trazim preporuku od nekoga ko je probao CS na TFT to je sve...

a sto se tice cene pa racunao sam negde oko 300-400e ako ima i jeftinijih jos bolje...

video sam ovde topic za nekim samsung 730b ja mislim sa 8ms kasnjinjem??? ali licno me zanima onaj samsung 913 sto je bio prikazan na benchmarku???

sada jos jedna stvar koliko je bolje da se koristi DVI umesto VGA??? nisam cepidlaka ali ako vec dajem dobar kes za monitor nije mi problem da izdvodim malo vise za neki sa DVI ako je stvarno bolje tako??

moje iskustvo na tft mointoru je ostavilo utisak da moze da se igra (barem sto se cs tice) samo na 1024 rez, a na 800x600 i 640x480 nema poente jer se muti pri cimanjem misa sto dovodi do nerviranja, da ne govorim ako igrate na nekom serveru gde ima 20 ljudi tu vec sam po sebi muti sliku na malim rezulucijama, ne pricam badava ovo o rez. posto za tu igru ko je igra ozbiljno znace da sam u pravu jer kada se odrzao wcg 2004 u bg-u na nekim samsung tft krsevima nerviranja je bilo ..... mada ni ovi trenutni do 300 e nisu nista bolji

zakljucak sve osim Cs-a, Q3 i takvih igara gde je potrebno igrati na manjim rezolucijama radi ok

Samsung 913N (8ms) imam oko 3 nedelje. Blur nisam uspeo uopste da primetim ni u NFSUG2, Call of Duty, ConterStrike. Za razliku od TFT-a na mom laptopu kod kojeg nema sanse nista da se igra od blura, ovaj 913n je sto se moga oka tice isti kao neki CRT. Boje su odlicne, jedino manje zamerke na kontrast koji je po defaultu problematican ali se moze bez problema rucno podesiti. Uglovi gledanja odlicni.

toliko od mene.....

edit: umalo da zaboravim...... blur se jedino malo primecuje (trazenje dlake na jajetu) prilikom skrolovanja web stranica i to samo pri vecim brzinama.

Poslednja izmena:
koliko si pukao za njega?

Yea, how much?

Shifter je napisao(la):
kao prvo audifreak ne trazim nikakvu dlaku u jajetu samo trazim preporuku od nekoga ko je probao CS na TFT to je sve...

a sto se tice cene pa racunao sam negde oko 300-400e ako ima i jeftinijih jos bolje...

video sam ovde topic za nekim samsung 730b ja mislim sa 8ms kasnjinjem??? ali licno me zanima onaj samsung 913 sto je bio prikazan na benchmarku???

sada jos jedna stvar koliko je bolje da se koristi DVI umesto VGA??? nisam cepidlaka ali ako vec dajem dobar kes za monitor nije mi problem da izdvodim malo vise za neki sa DVI ako je stvarno bolje tako??

Ma OK, nemam ja nista protiv tebe, samo me malo nerviraju likovi koji se javljaju i spamuju porukama "TFT je ****** za igrice i filmove". Sto se tice kasnjenja razliciti proizvodjaci razlicito mere taj pojam. Imas dva odlicna teksta na www.tomshardware.com o parametrima za izbor TFT monitora pa savetujem da ih procitas pre kupovine. Jedan je ovde i objasnjava pojam kontrasta, a drugi je ovde i objasnjava famozno vreme odziva.
Sto se tice DVI-ja, ja koristim LCD koji ima DVI ulaz preko obicnog analognog konektora i 5m produznog kabla. Ni ja, a takodje niko od ljudi koji su dolazili kod mene nije primetio nikakve probleme sa slikom zbog toga. S druge strane kod DVI konektora pojam zvani refresh rate je fiksiran i ne moze da se menja sto moze smetati nekim (retkim) igrama.

Trenutna situacija je takva da CTR monitori odlaze u penziju. Pa koliko staje nova 17-ca. Samsung ih vishe ni ne proizvodi vec se guraju zalihe jer se finansijski ne isplati. Definitivno sadasnjost pripada TFT monitorima. Moja preporuka 710T a moze i 713N ili 710N. Ta razlika izmedju 8ms i 12ms tesko da oko primeti. Inace u CS nema blura kao i u ostalim igricama. Cini mi se sa ove distance da se onolika frka oko odziva bez potrebe digla.
Ponovo ponavljam kupio sam onaj monitor koji je na ovom sajtu imao najmanje reklame o neispravnosti. I posle cetiri meseca, nemam bad pixela a i tu se digla frka na forumu i prosto se uneo strah kod clanova.
A o konforu i ataku na oci da i ne pricam. Cak posle visecasovnog pisanja ili rada sa video materijalom ( nema osvezenja ) ne osecam zamor u ocima.
913N sam video ui prodavnici i dobro radi bar se na prvi pogled moze zakljuciti. Dakle 19-ce Samsung ili Philips isto su dobar izbor. Cena ce verovatno biti presudan faktor pri kupovini.

POZ

Nazad
Vrh Dno