Šta je novo?

Igre i EAX

jerichon

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2009
Poena
319
Planiram da kupim neku zvucnu karticu prevashodno za igranje u 5.1 sistemu.
Napravio sam sistem od SAl komponenti, za koje proizvodjac naziva hifi, mada sam i zadovoljan,kvalitetom s` obzirom na cenu.
Interesuje me dali mi je potreban EAX za igranje igara u 5.1 sistemu, odnosno dali ce EAX doprineti kvalitetu zvuka, na bolje naravno.
Ako hoce, planiram da kupim CREATIVE X-Fi Xtreme Audio za 50 tak eura, sto i nije mnogo ako je kvalitetna kao sto kazu.
Sta mislite, dali je potreban EAX za igre i koja kartica je odgovarajuca za pristojan surround sistem.
Hvala i pozdrav

Nema te muzicke za 50e, jedino polovnu (ali to niko ne prodaje). Najbolje resenje ti je x-fi titanium, imam je ja i prezadovoljan sam, oko 8500-9000, zaista odlicna.

Poslednja izmena:
Tj. EAX je totalno napusten odavno, tako da mozes da pazaris neku od jeftinijih Asusovih Xonar karti ili ako hoces imalo je po oglasima te x-fi audio za oko 20-ak evra, znam ja sam uzeo jednu.

@jerichon: OpenAL je ono sto ti trazis jer ga podrzavaju sve novije igre. EAX nema toliko veze sa tim da li su zvucnici 5.1 ili 2.1 jer je on tu da stvori osecaj prostora (eho u tamnicama/pecinama recimo..) koga mozes cuti i na obicnim zvucnicima.

Ako ti je to bitno a zeleo bi da prelazis ponovo neke stare naslove, ne vidim zasto da ne uzmes ;)

@jerichon: OpenAL je ono sto ti trazis jer ga podrzavaju sve novije igre. EAX nema toliko veze sa tim da li su zvucnici 5.1 ili 2.1 jer je on tu da stvori osecaj prostora (eho u tamnicama/pecinama recimo..) koga mozes cuti i na obicnim zvucnicima.

Ako ti je to bitno a zeleo bi da prelazis ponovo neke stare naslove, ne vidim zasto da ne uzmes ;)

ok
Hvala na odgovoru, a sto se tice openAL dali ga podrzava asusova xonar kartica

Btw x-fi audio mislim da ni nema eax! I nije to toliko lose ali ga je vreme pogazilo i podrska ocajna! Na win 7 ni neradi (cast battlefieldu 2 kod koga su ga do savrsenstva odradili)!

X-fi audio podrzava do EAX 4.0, jer naravno nije pravi x-fi chip, ali u vremenu win7 i odavnog nestanka eax-a to uopste nije ni bitno.:) Inace, EAX ima emulaciju na win7, a hardwerski uopste ne radi.

Nazad
Vrh Dno