Šta je novo?

Igre dio britanske vojničke obuke

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
815
Nakon američke vojske koja masovno koristi igre u treniranju svojih vojnika, te ih na neki način i regrutira putem poznatog naslova America's Army, igre kao dio obuke uvest će i britanske vojne snage.

Prema istraživanjima, jedinice koje su prošle takvo pokusno školovanje imale su mnogo manje gubitaka i izvršile su zadani cilj mnogo brže u pokaznim vježbama:trust:, te je odlučeno da se program The Dismounted Infantry Virtual Environment (Dive) uvrsti kao standardni dio obuke nekoliko pješačkih postrojbi. Sama "igra" koncipirana je na Half-Life: Counter Strikeu, a izmišljene mape zamijenjene su Iračkim gradovima i identičnom replikom vojnog poligona u Copehill Downu.

Predlog: Tko igra CS duže od dve godine oslobođen je služenja vojnog roka. :D

Po meni je to dobra odluka, mislim na uvodjenje igara u standardnu obuku vojnika.

Pa oni koji su bili u nasoj vojsci u raketnim jedinicama igrali su se na simulatorima.Jest da nije CS ali je zabavno!
Samo da napomenem da se igre u vojskama stranih drzava koriste odavno.Vise sluze kao poligon za sticanje iskustva i razrada situacija koje se posle primenjuju u stvarnosti.Ko se seca ceo napad na Iraq i Srbiju i Crnu Goru je prethodno bio simuliran,lepo su se prvo izigrali pa opalili!A snimke su ladno davali na BBC-u i CNN-u.Ko je pre rata imo mogucnos da gleda satelitske kanale mogo je da vidi.
Mada realno iskustvo iz kantera i pucanja iz prave puske i pistolja je nemerljivo!
Probo vise puta i opet bi!STRAVA!!!!!!!

sve je to OK ali problem nastaje kad u realnoj borbi pokusas da koristis SAVE i LOAD :S:

bila je neka emisija gde su prikazali Full Spectrum Warrior, kao koriste je za marince koji treba da se navikavaju ali i odvikavaju od stresova rata....

Poslednja izmena:
Koji je krajnji rezultat........dobijate ljude sa cirka 80 IQ koliko sam cuo da je donji prag za prijem u jedinice spanske vojske primera radi + bez savesti jer je sve kao u igrici + na sve to jos kratkih zivaca. Secam se nekog amera koji je bio u bosni i njegove izjave da je dosao u vojsku da bi mogao legalno da ubija........ blago receno PSIHOPATA.
Zelim reci da su igrice jedno ali da ih ne treba ni olako uzimati u obzir jer prevazilaze prag realnosti odnosno teze da postanu realnost. Prica o testiranju amera da prave bespilotne avione i borna vozila........ sedis fino u fotelji, sa kafom i dzojstikom i takmicis se sa ortakom ko ce vise ljudi da ubije........... da ljudi......... gde je tu savest.......
Izvinjavam se na maloj digresiji mada mislim da je ovo ozbiljna tema za novi thread.
Takodje me interesuje da li neko zna za netendiciozno istrazivanje na racun povezanosti ratnih (citaj nasilnih igara) i stvari o kojim sam pisao.
Ovde ne vazi Sex sells......... kao rat prodaje ........... jer ima podjednako interesantnih igara koje nisu nasilne vec upravo suprotno, kreativne, razvijajuce za "klikere" itd.
Posto to nije ocigledno nije trend u pravljenju igara dalji komentari su suvisni.........
Ukoliko zna neko za takvo istrazivanje neka nabaci link.......

Kada pocne da zvizdi iznad glave mnooooogo je drugacije.......

Poslednja izmena:
pole je napisao(la):
Koji je krajnji rezultat........dobijate ljude sa cirka 80 IQ koliko sam cuo da je donji prag za prijem u jedinice spanske vojske primera radi + bez savesti jer je sve kao u igrici + na sve to jos kratkih zivaca. Secam se nekog amera koji je bio u bosni i njegove izjave da je dosao u vojsku da bi mogao legalno da ubija........ blago receno PSIHOPATA.
Zelim reci da su igrice jedno ali da ih ne treba ni olako uzimati u obzir jer prevazilaze prag realnosti odnosno teze da postanu realnost. Prica o testiranju amera da prave bespilotne avione i borna vozila........ sedis fino u fotelji, sa kafom i dzojstikom i takmicis se sa ortakom ko ce vise ljudi da ubije........... da ljudi......... gde je tu savest.......
Izvinjavam se na maloj digresiji mada mislim da je ovo ozbiljna tema za novi thread.
Takodje me interesuje da li neko zna za netendiciozno istrazivanje na racun povezanosti ratnih (citaj nasilnih igara) i stvari o kojim sam pisao.
Ovde ne vazi Sex sells......... kao rat prodaje ........... jer ima podjednako interesantnih igara koje nisu nasilne vec upravo suprotno, kreativne, razvijajuce za "klikere" itd.
Posto to nije ocigledno nije trend u pravljenju igara dalji komentari su suvisni.........
Ukoliko zna neko za takvo istrazivanje neka nabaci link.......

Kada pocne da zvizdi iznad glave mnooooogo je drugacije.......

video igre nemaju apsolutno nikakve veze sa cinjenicom da je neko "bolid"
ako neko zeli da ubija on ce to i uciniti, bez obzira da li je igrao HL ili sah ili mozda mice

Naravno da se ne moze generalizovati........slazem se.........bolid je bolid...........ali bolid + nasilna igra = potencijalna opasnost vise.......... stimulativno deluje

gorang....... "stresovi rata"........... su normalna reakcija ljudskog organizma na te situacije........ cinjenica je sto oni zele vojnika bez toga, spremnijeg u datoj situaciji, koji bez stresa, panike, kvalitetnije donosi odluke, skoncentrisanije......itd
E sad stres i savest su povezani tesno........... rat nije prirodno stanje i ne treba da bude.......... e sto vojna industrija radi to je vec druga prica........ uskoro ce vojnicima vaditi pola mozga i stavljati neki bio procesor........ (ne vazdusno ili vodeno hladjen vec telesno) ala ce takvi likovi da se znoje..........hehehe ......... ako ih ne vidi preko termickog uredjaja, neprijatelj ce ih poznati po smradu........ hehehe

Ako neko zna za neki link o ovoj prosirenoj temi........... neka postuje............

bolid jeste bolid ali bolid+ bilo sta =potencijalna opasnost
stres jeste normalna reakcija ali naravno da ti treba vojnik koji ce biti spreman u svakoj situaciji. sta ce nekom vojnik koji kad zapuca nezna da li je posao ili dosao :)
da li je rat prirodno stanje ili nije filosofsko je pitanje.
da se razumemo nisam militarista niti suntavi pacifista.

Nazad
Vrh Dno