Šta je novo?

igre bez granica

tesla

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2005
Poena
310
AMAN VISE i usra... compovi imam problem!!!A on je imam mrezu od 4 compa svi imaju stat.ip adrese ,server je na win xp(professi.) + jos jedan kom(home edition),pa win.95,win.98.:wall: :wall: .Radim na programu za knjigovostvo pod DOS-om,imam matri. stampac epson-lx 300(servovan je na mrezi)tj.vide ga svi compovi .Pod win 95,98 sam namestio da rade bez problema,ali na xp nikako da namestim da rade pod DOS-om,inace taj stampac je prikljucen na compu sa 95,a program vucem sa servera xp (proffessi.):wall: :wall: :wall:

To mi nije jedini problem imam jos jedan stampac hp laserjet 1010 u mrezi (sherovan) na serveru i nikako da namestim da mi stampa iz dos programa posto je na usb:wall:

e za to zovi tog programera sto ti je prodao program, ima neki ruski program koji pravi virtualni paralelni port na USB, naziv ne znam , ali to treba da ti resi programer!

Svojevremeno sam se baktao sa ABSoft knjigovodstvenim programom...

Stampanje iz WinXP-a na paralelni stampac (preko mreze) je radilo samo sa upotrebom komande NET USE

Znaci otvoris command i kucas "NET USE IMESTAMPACA" (mislim da je bilo tako).
Sto se tice stampanja na USB jednom sam uspeo sa software-om koji emulira da je taj USB ustvari Parallel, ali rezultat stampanja je bio ocajan (layout stranice je bio skorz poremecen)...

Kada je sve prebaceno na Windows verziju , onda je sve radilo kako valja (USB,Parallel)...

Znaci probaj sa tom komandom NET USE

Vrh Dno