Šta je novo?

Igre/app za malu decu

Tony

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2003
Poena
620
Planiram da kupim tablet za klinca pa mi trebaju preporuke za neke edukativne aplikacije i igre za dete od oko četiri godine? Pre svega, moraju biti prilagođene uzrastu i moraju podsticati kreativnost, razvoj i sl. Šta vaši klinci igraju? :)

I još jedno pitanje, za navedenu funkciju, gde je veći izbor - apple ili android?

Poz!

Talking Tom od zezalica obavezno.

Onda u Google Play Store kucaj Kids Draw i izbaciće ti zilion programa za crtanje za klince.

Od igara najbolje nešto tipa Fruit Ninja (zbog motorike).

Moja cerkica od nepune 2 godine, ima nekoliko aplikacija na kojima uziva na Ipad-u. Ima lepih edukatinih igrica, tipa Sound Touch gde imas slike zivotinja, instrumenata, i slicno i na dodir ispustaju zvuke, zatim Zoola na istu foru sa zivotinjama, plus igre memorije i slagalice koje su bas prilagodjene malcima (tipa slagalica ima samo 4 dela, odnosno 6 kartica za memorije) itd. Nemam za sad iskustva sa Androidom...

p.s. Obavezna preporuka za bilo koga ko ima klince od 2-3 godine ruski crtani Maša i Medved, prelepo, zabavno ima nekih 28 epizoda, uhvatim sebe nekad da gledam a mala otišla :)

@blue
Znam ja da će mi izbaciti gomilu i kada ukucam i "for kids" ali me interesuju konkretni predlozi.

Za motoriku mi je bolje da se vere na tobogan, igra loptom, trči i slaže kockice. Zezalice su ok... ima ih gomila :)

Poslednja izmena:
Igra tangram je odlična za razvijanje moždanih vijuga. Neki Lavirint bi isto poslužio dobro jer takođe podstiče na razmišljanje. Isto tako neka slagalica ili tetris bio dobro došao, što tradicionalnje to bolje i efikasnije.

Keva mi je inače vaspitančica po profesiji, i ima grupu djece otprilike od 4 godine. Uglavnom treba podsticati djecu na kreativnost, jer to doba gdje se razvijaju ti dijelovi mozga.

Konkretno - Doodle Tooy! Kids Draw Paint, Kids Doodle - Color & Draw, Draw!, Kid Finger Painting Art Game, Kid Coloring

Monkey Math za 3+ godina, a jos ce i engleski poceti da kapira. Ima za ipad.

Zabava: Talking Tom2 i pseci mu drugar Talking Ed.Moj klinac (4god.) otkida za njima(a i ja uz njega).

Ljudi da li pazite vi na zdravlje vase dece, da li mislite da je zdravo da deca bulje u mali ekran tableta. Sa 10god sva deca ce kod opticara. Lopta, slicice, klikeri gde to nestade?

Nazad
Vrh Dno