Šta je novo?

Igranje preko neta..kako?

• Začetnik teme Začetnik teme foster
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

foster

Čuven
Učlanjen(a)
15.11.2003
Poena
601
Mozda sam omashio mesto za post,mozda je ovoga i bilo ali posto nemam vremena da trazim,izvinjavam se unapred.Naime,zanima me sledece.
Sta i kako treba uraditi da bih sa svojim ortakom igrao nesto preko neta,i koje je igre moguce igrati na tu foru?Naime,probali smo MOHHA i MOHHA Spearhead na taj nacin sto ja pravim server,dam mu moj IP,a on ide preko opcije play internet game/connet to IP ...kuca moj ip i proba da se nakaci.Medjutim nije nam uspelo.Probali smo i obrnutim putem ali bez uspeha.Isto me zanima sta je i kako moguce igrati ali preko telefona,tj direktnom konekcijom?Nadam se da sam bio jasan i isto tako se nadam da ce neko imati i zivaca i vremena da mi lepo i detaljno objasni sta i kako treba uraditi za ovu vrstu zadovoljstva.Unapred mnogo hvala.

Ajde ljudi pomozite....Mora da zna neko kako i sta...Aj pliz....
Inace,nisam spomenuo,ja sam na 98se a ortac je na xp...

Xp hostuje 98 se "kaci" prikljucite se preko dial up servera. ona sms na mob tvoj ip (ako podrzava igra samo ides na lan games) svi firewall-ovi moraju biti off!

Hvala dobri covece...Ali,postoje li neka posebna podesavanja kako bi sve to funkcionisalo?Unapred hvala.

Dial up networking>advanced pa podesis da mozes da primis poziv sa drugog kompa.Tvoj drug treba da napravi nov dial up u kome ce samo napisati br. tvog kucnog telefona.Kada te pozove,tvoj modem(i njegov) naprave konekciju kao kad se vezujes na net(pisem ovako jer ces laicki shvatiti).Startujete igre,xp kreira igru,podesite da za konekciju koristite dial up a ti u prozoru za server stalno pritiskaj refresh dok se ne pojavi drugarova igrica...pa do ujutru....btw nekada sam sa drugarom nocu,kada je bio 1 impuls do ujutru igrao starcraft po celu noc,ehhh...ta stara dobra vremena

npetar je napisao(la):
Dial up networking>advanced pa podesis da mozes da primis poziv sa drugog kompa.Tvoj drug treba da napravi nov dial up u kome ce samo napisati br. tvog kucnog telefona.Kada te pozove,tvoj modem(i njegov) naprave konekciju kao kad se vezujes na net...
Interesuje me da li je moguce povezati racunare na ovaj nacin ako se kompovi u istoj sobi (modemi povezani medjusobno)?

Ne.
Kupi usb kabl za konekciju 2 racunara a mozda pronadjes i ltp kabl za jeftinije pare.Ipak, za 15e mozes da kupis dve mrezne kartice sa sve kablom
Pozdrav

nisam mislio da su racunari bas u istoj sobi vec relativno blizu.ideja je bila da iskoristim vec postojecu instalaciju( 2 racunara povezana na isti tel. prikljucak - razdaljina je ~10m).
Ne znam da li moze da se iskoristi USB, LPT na duzini od 15m (koliko bi trebao da je dugacak kabl)?

zapravo, moguce je povezati modeme direktno, chitao sam o tome na sezamu.. koliko se secam, to se radi iz terminal programa, a ne preko dial-up konekcije, tako da svakako nije reshenje za ovu primenu..

može lpt 15 metara, to sam probavao... :whip

Nazad
Vrh Dno