Šta je novo?

Igraci na TFT-u (jeste li zadovoljni) ?

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kao novopeceni vlasnik TFT 19-ice , pored svih neoborivih pozitivnih strana TFT tehnologije .... ipak prilikom igranja igrica ( FPS ) sam se malo razocarao .... prilikom naglih pokreta "levo-desno" slika kao da kasni... tj kao da se pomera u u slideovima... sto mene licno poprilicno iritira.
Jeste da je 8ms .... ali se ipak primeti ( bar ih ja primetim)

Interesuje me misljenje vlasnika TFT-a - koliko ste zadovoljini njima pri igranju FPS ?

Tft Vs Game

Znaš i sam da TFT nije baš pogodan za igre baš zbog odziva,ali TFTje TFT,nemoj mu zameriti na neadekvatnosti kod igara,navići ćeš se vremenom ili ćeš uzeti neki polovni CRT 21**:D ,koji je za igre jeeeziv.:wave: Pogledaj to se vedrije strane imaš 19 TFT:,,:

ja sam sa mojim 940 b vise nego zadovoljan... igrao sam fear i sve je bilo ok... 19" ok... :)

:wall: :wall:

kad cujem da neko "primeti" 8ms...

?

danijel00 je napisao(la):

nemoj ... zabolece te glava!

e paaaaaaaaaaaaa...... ili ja primetim 8ms ili TO NIJE 8ms!!!!

Prezadovoljan...imam VS VP171b slika extra igram sve zivo sto dodje pod ruku :) najskorije q4,fear,prey...znaci super. Em mi se sto ne ugiba od 50 kg teskog crta:), em ima i mesta za jos par stvarcica :)

Pazi, kada sam presao sa crt-a na tft Sam. 940b 8ms, jedina razlika koju sam primetio su boje, kontrast,osvetljenje(sve na bolje),dok problem sa ghostovima ni traga, a svaki dan se proverava na cs-u, a prosao je i test na mnogim drugim fps naslovima

Jos jedna stvar vezana za LCD-e slika kasni u odnosu na CRT, kab bi igrali u clone mod-u, na CRT monitoru bi slika uvek bila za nekoliko ms ispred TFT-a, tj. kasni elektronika TFT-a.

Pazi Acer 1916W 8ms i nema sanse da se primeti. Probao, mucio, trazio manu i odustao na kraju jer je besmisleno. Veliki + u ondosu na "stari" CTR. Igram igrice stalno, imam iskustvo... Nesto tebi onda skripi. Ili nije 8ms kao sto cenis ili tebi oci nisu kako treba ;)

danijel00 je napisao(la):

Ja sam primetio istog trenutka kada sam uzeo monitor. Dovraga, vidi se na kursoru, a kamoli na nekim drugim stvarima. Onaj ko ne vidi razliku prosto nema dovoljno osetljiv vid.
Druga je stvar što sam ustanovio mi pored gomile drugih prednosti TFT-a, ovaj nedostatak skoro uopšte ne smeta :)

Imam Samsung 913B vec godinu dana i sasvim sam zadovoljan. Na njega sam preshao sa nekog CRT Hansola 17" i kvalitet slike je dosta bolji, a duhove sam retko gde primecivao i to jedva... Sada ih uopshte ne primecujem, valjda sam se navikao. :)

Dandy je napisao(la):
Ja sam primetio istog trenutka kada sam uzeo monitor. Dovraga, vidi se na kursoru, a kamoli na nekim drugim stvarima. Onaj ko ne vidi razliku prosto nema dovoljno osetljiv vid.
Druga je stvar što sam ustanovio mi pored gomile drugih prednosti TFT-a, ovaj nedostatak skoro uopšte ne smeta :)

Ili to...ili ti nesto gadno nije u redu sa monitorom. :D

Ja sam sa svojim SyncMasterom 913N prezadovoljan. A šta fali 8ms,
lepo igram doom3, q4, fear, hl2, cs... - i ništa mi ne fali!

I vise nego prezadovoljan! Igranje ne moze da se uporedi kod mene i burazera na crt belinei. counter, fear itd :smash: Fantastican kontrast, bistrina boja...ma sve je bolje! I nikad nisam osetio nikakve mane zato sto mi je 8ms monitor
Btw inace imam belineu 10 20 35w

Poslednja izmena:
Nisam se igrao na 8ms,ali 4ms rade posao sasvim odlicno,a o dve ms da ne govorim.

Naravno da smo zadovoljni. Ne mogu da nadjem nijednu karakteristiku u kojoj je 959NF bolji od 244T...

E Max ja se lozim da pazarim taj Samsung 244t - ako o njemu govoris.. Reci mi mi valjali to cemu ? I dal ce na njega moci da se kaci PS3 ? I dal je za PS3 bolje uzeti neki HDTV ili taj samsung ? Posto se dvoumim dal da pazarim ili taj 244t ili http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=11009 BenQDV3251 (lozi me to 32 incha - mada me sad ozracise kao ma to je njesta nema HDMI) ? Na cemu bi ps3 izgledao bolje ?

Poslednja izmena:
Ja sam sa sa Samsungom 970p u vecini igara veeoma zadovoljan kako prikazom boja, tako i brzinom odziva. Ghosting mi je do sada najocigledniji bio u moto GP2, tu bas ne moras da se trudis da bi ga primetio:)
Ghosting sam jos primetio prilikom igranja igara u emulatorima kada se koristi scan lines. U principu sto je sarenija igra manji je ghosting.
Trenutno igram Colin 04 i izgleda zaista prelepo. Kod komsije sam na istom monitoru juce gledao Prey i izgleda jezivo dobro i nema ni traga ghostingu.
P.S. Visoko budzetni anime je pravo uzivanje gledati na ovom monitoru. Wonderfull days zaista izgleda wonderfull:)

aje bre tisina, moj je 22ms TFT pa se ne bunim :p Moze bolje, imam na poslu LG 1719s on je shatro 8ms, ne vidim razliku izmedju tog i ovog kuci sto imam od 22ms h711...sem sto je onaj 19" a ovaj 17" to se vidi :D

Dark Angel je napisao(la):
Igraci na TFT-u ( jeste li zadovoljni ) ?
Apsolutno.
Kada ja na PES-u ne primećujem (i još njih 7-8 koji se smenjuju), to znači da je ovih 8ms sasvim dovoljno.

byMaX je napisao(la):
Naravno da smo zadovoljni. Ne mogu da nadjem nijednu karakteristiku u kojoj je 959NF bolji od 244T...

ccc ne znas da gledas, stavi klon i monitor jedan pored drugog, uzmi u nekoj pucacini da trosis rafalno, opali sliku sa digitalca, pogledaj sta si snimio, na crt-u ce biti ispisano da ti je ostalo jos 19metaka npr. a na LCD-u 20, ima takvih primera koliko hoces, i to je do elektronike jednostavno nemoz da isprati, a ima i onaj deo gde tehnologija kasni tj. ghosting znaci 2 mane za HC igraca sto se tice LCD-a.

Poslednja izmena:
...i videce da 19" crt ima znatno manju sliku od 19" TFT-a :d Takodje posle 5-6 sati rafalnog napucavanja na CRT-u pocinje da boli ili glava, ili ocne duplje, vid postaje blago zamucen pri slabom osvetljenju ili nocu napolju. Posle par godina takvog gaming iskustva na CRT-u 40% populacije pocne da nosi naocare, pogotovo ako su bili u periodu od 10 do 16 godina starosti.

Ja imam Samsunga 913N sa 8ms odzivom (ljudsko oko registruje 6ms ali i to je teorija, subjektivno ja ne primetim nikakvu manjkavost u kvalitetu prikaza) i apsolutno preporucujem TFT. Kao prvo zauzima neuporedivo manje prostora na stolu (meni ovo znaci mnogo), drugo - cak ni pri gledanju vrlo tamnih filmova i igranju DOOM 3 ili Quake 4 igara sve tece glatko, trece - oci ne bole ni kada ustajem sat vremena ranije i buljim u ekran 25 sati dvevno (ovo je najvaznija stavka po meni), cetvrto - ne zraci bre i trosi malo struje ! ;)

Ma ajde odziv i djene-djene, ali u 25 postova niko nije pomeuo skaliranje rezolucije na TFT-u :)
Po meni, najgora mana svakog TFT-a.

osim u rtsovima, u kojim igrama ti jos smeta skaliranje?!?

ja na 1440x900 sasvim ugodno igram igre koje idu na 1024x768 i ni najmanje mi ne smeta...

thread nije bas objektivan naime naravno da ce svako (pogotovo u zemlji u kojoj zivimo) sada ovde pricati tft/lcd je zakon pa dao sam 300+e za to naravno da j**e kevu mislim stvarno i poredjenja tipa:loodilo u odnosu na stari samsung xxx crt su besmislena ajd uporedite vi sve te vase lcd monitore sa mitsubishi diamondtron-om i crt ekranima iste ili slicne klase promenite rezoluciju pogledajte kako slika na dobrom crt-u izgleda u 1600x1200 sa 100hz osvezenjem i savrseno iskalibrisanim bojama pa onda dajte sud za sada jedina prednost lcd-a su zdrave oci mada kao sto neko negde napisa ima nas koji ama bas nikakvih problema (da kucnem u drvo) sa ocima nemamo i pored visecasovnog djipanja/gledanja u crt i kako kome wide aspect ekrana.tu je i gubljenje zivaca kad se jednom probudite i pogledate u svoj lcd od 300+e a ono mrtav pixel :d satro to se i ne vidi itd. pricajte nekom drugom nervira to vas itekako (a kako i ne bi) samo pokusavate da se pomirite s tim iz dana u dan pa vam glupo da priznate.ja sam skoro bio u obilasku grada/gledanju lcd ponude kod nas i nisam nasao nijedan panel kojem je sve odlicno jednostavno jos uvek nema odlicne kupovine sto se lcd-a tice i to je to a tu je jos i trosenje para na g. kartu koja ce furati igre na max u native rezoluciji nekog wide 19''+ ekrana pa kad se sve sabere nevalja nikako

sada ovde pricati tft/lcd je zakon pa dao sam 300+e za to naravno da j**e kevu mislim stvarno i poredjenja tipa:loodilo u odnosu na stari samsung xxx crt su besmislena ajd uporedite vi sve te vase lcd monitore sa mitsubishi diamondtron-om

Ovoga se ja najvise plasim kad dobijam odgovore se bencha :).. Znas ono lik puko ogromne pare i sad nema shanse sebi a kamoli drugome da prizna da je ispao majmun :).. I onda przi tebe da i ti ispadnes dijabola - nekako mu lakse kad vise njih ispadnu dijabole :)..

Takvih je 95% Hype odgovora tipa moj je najbolji (ne samo za tft-ove vec i za ostalu tehniku) koji nemaju bas veze sa mozgom ili likovi neznaju za bolje pa lupetaju - tek 5% odgovora ima realnu tezinu - al ih treba znati prepoznati u moru budalastina :)..

Poslednja izmena:
ivke76 je napisao(la):
thread nije bas objektivan naime naravno da ce svako (pogotovo u zemlji u kojoj zivimo) sada ovde pricati tft/lcd je zakon pa dao sam 300+e za to naravno da j**e kevu mislim stvarno i poredjenja tipa:loodilo u odnosu na stari samsung xxx crt su besmislena ajd uporedite vi sve te vase lcd monitore sa mitsubishi diamondtron-om i crt ekranima iste ili slicne klase promenite rezoluciju pogledajte kako slika na dobrom crt-u izgleda u 1600x1200 sa 100hz osvezenjem i savrseno iskalibrisanim bojama pa onda dajte sud za sada jedina prednost lcd-a su zdrave oci mada kao sto neko negde napisa ima nas koji ama bas nikakvih problema (da kucnem u drvo) sa ocima nemamo i pored visecasovnog djipanja/gledanja u crt i kako kome wide aspect ekrana.tu je i gubljenje zivaca kad se jednom probudite i pogledate u svoj lcd od 300+e a ono mrtav pixel :d satro to se i ne vidi itd. pricajte nekom drugom nervira to vas itekako (a kako i ne bi) samo pokusavate da se pomirite s tim iz dana u dan pa vam glupo da priznate.ja sam skoro bio u obilasku grada/gledanju lcd ponude kod nas i nisam nasao nijedan panel kojem je sve odlicno jednostavno jos uvek nema odlicne kupovine sto se lcd-a tice i to je to a tu je jos i trosenje para na g. kartu koja ce furati igre na max u native rezoluciji nekog wide 19''+ ekrana pa kad se sve sabere nevalja nikako

Ma neka si nam rek`o:)
Evo ja priznajem da sam se zeznuo. Toliko sam pogresio sa TFT monitorom da ga vise i ne koristim. Sad sam nakacio komp na 50 incha plazme koja em laguje, em ima 1366x768 em kosta nekoliko hiljada....Uzas jedan.

Moj prijatelj je lepo sublimirao celu pricu o TFT vs CRT kada je rekao:"Svi ali svi bi zeleli da imaju vrhunski TFT sa sto vecim ekranom. Ko kaze da to nije to, da jos nije dovoljno dobro i sl. ili laze sebe, ili nije normalan ili nema para ili kombinacija prethodno ponudjenih..."

Vrh Dno