Šta je novo?

Igra li ko Jedi Academy...

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
?
znam da je Ayrton vec presao i to sa dark i light jedi krajem... Ja polako igram, i nije losije od prethodnog... Kako se vama dopada???

Igra je prezahtevna za Quake III engine, ali je zaista prelepa (u okvirima ovog enginea), mnogo vise mogucnosti nego u JK2 (birate misije i kojem force-u dati prednost, odnosno koji unapredjivati), mogucnost sastavljanja skin-a i pola na pocetku... Biranje misija i tako. Deluje nelinearno ali ipak sve na kraju odigrate. Radnja za sada i nije preterano zanimljiva, ali su tu Luke i Kyle, valjda ce biti nesto zanimljivije kasnije. Dizajn nivoa i teksture su prelepi, ima dosta poligona i jedno 7-8 puta je zahtevnije od JK2... Eto, onako, nabacano, moje misljenje... ;)

pozdrav

Ja sam tek danas nabavio igru.JK2 mi je bio jedna od najboljih igara koje sam igrao.Inace i ja sam primetio dosta vecu zahtevnost nastavka ali moze sve da se nasteluje kako bi islo glatko.
Dosta mi se svideo kreiranje lika na pocetku a sto se tice price kao sto si naveo za sada i nije nesto preterano zanimljiva ali nadam se da ce biti.Ja inace igram sa zenskim likom za promenu. :)

Jel' moze na PM info gde ima da se nabavi?

Da, meni je zao sto nisam krenuo sa ribom da igram... Ali Lara je dovoljna ;)

Jaoj, smor, pa ko ce da se bakce sa kustomizovanjem misija i karaktera u JK igri koja je FPS ??? Da li to mnogo utice na tok misije tj. moze li se desiti usled *****a da se nesto ne moze preci zbog nedovoljno razvijenog Force skill-a ?

Samo nesto da pitam, kako vam ide multiplayer, posto kod mene nece da radi uopste... E sada da li je to zato sto je igra planirana za 17 septembar, pa ce da dorade to, ili postoji neki "lek" za to...
Kakva je situacija kod vas sa MP-om?

meni mp radi ali zato single zna da pucne, ono zakoci slika, zvuk loop-uje i restart. Fx 5800 ultra + 45.23

Eh, sa 9500Pro sve radi ko sat (1024 sve na max, apsolutno sve )... ;)

OptiPlex je napisao(la):
Jaoj, smor, pa ko ce da se bakce sa kustomizovanjem misija i karaktera u JK igri koja je FPS ??? Da li to mnogo utice na tok misije tj. moze li se desiti usled *****a da se nesto ne moze preci zbog nedovoljno razvijenog Force skill-a ?

Pravljenje lika je jednostavno,samo je problem odluciti kakvu ces odecu nositi.A sto se tice skill-ova postoje dobre(heal) i lose tipa force grip i njima dodajes poene dok se kod ostalih kao sto su jump,push, pull.. nivo sam podize kako napredujes kroz igru.Inace "napreduje" i mac kroz nivoe(npr.biras vrstu seciva strong koje je sporije ali efikasnije ili fast koje je brze ali manje stete nanosi)

... i onda posle imas varijantu da biras koji ces mac... jedan sa sva tri stance, dva maca sa plavim i zutim stanceom, ili staf kao Darth Maul iz prvog dela... Znaci Lucas + Raven=dobitna kombinacija. Mudro su pratili sve popularne MP modove za JK2 i mlatene sve implementirali, od prostog cartweel pokreta do dvostrukih maceva. Jebase mu kevu, evo vec 3 noc uzastopno sedim i mlatim macevima. Dual varijanta je ko u filmu, ma evo bale mi idu na usta, jos samo da sredim MP mod i igranka bez prestanka...

Wakizashi je napisao(la):
... i onda posle imas varijantu da biras koji ces mac... jedan sa sva tri stance, dva maca sa plavim i zutim stanceom, ili staf kao Darth Maul iz prvog dela... Znaci Lucas + Raven=dobitna kombinacija. Mudro su pratili sve popularne MP modove za JK2 i mlatene sve implementirali, od prostog cartweel pokreta do dvostrukih maceva. Jebase mu kevu, evo vec 3 noc uzastopno sedim i mlatim macevima. Dual varijanta je ko u filmu, ma evo bale mi idu na usta, jos samo da sredim MP mod i igranka bez prestanka...

Mudro zborish! :rtfm:

Alex je napisao(la):
...

Pravljenje lika je jednostavno,samo je problem odluciti kakvu ces odecu nositi.A sto se tice skill-ova postoje dobre(heal) i lose tipa force grip i njima dodajes poene dok se kod ostalih kao sto su jump,push, pull.. nivo sam podize kako napredujes kroz igru.Inace "napreduje" i mac kroz nivoe(npr.biras vrstu seciva strong koje je sporije ali efikasnije ili fast koje je brze ali manje stete nanosi)

Nije to vrsta seciva... Mach ostaje isti, nego se menja lightsaber style, tj. stil borbe koji primenjujes - normal, fast i strong :)

update

Igra postaje sve bolja i bolja.Upravo sam dobio dual saber.Da li neko zna koliko je duga igra posto mi je stvarno zao da je zavrsim.Napravio sam gresku na pocetku sto nisam uzeo tezi nivo tako da sada lakse prolazim kroz igru. :(

Evo ja da prijavim rad sa low-end R9200...
2400+, 512 MB rama, pomenuti R9200 64 MB, radi uglavnom normalno na 800x600x32, sa high detaljima i medium geometric detaljima. Problem postoji sto nekad nenormalno zasecka, i to ne na ucitavanju nove prostorije, nego 'samo tako', kao da se pojavi ne znam ni ja koliko mnogo novih poligona.

Ne pada ispod 25fps na tweakovanom 9500Pro, sve na max u 1024 (max anisotropic, no AA), masina 3200+, 512MB, magistrala 210MHz, NF7S2.0... Odlicna igra

NE pada ispod 40 fps u 1280x1024 32bit sve na max, anisotropic na max .. masina PIV2.4 @ 3ghz 512ddr gf4ti4200 blago kloknut.

Inace igra je vrlo dobra za sada ispunjava ocekivanja ...

Sad ispade ZLI da ti sa slabijom mashinom i vecom rezolucijom imash skoro duplo veci fps ? :)

Na slicnoj masini kao Maxovoj samo (otprilike)300mhz sporiji CPU i r9700pro ... ide min do 23-4fps, prosecno 30-ak a max 100 :mrgreen:

Totalno neoptimizovano... Ima par PS efekata i vise poligona i odma 100x vece zahtevnosti. Glupost. Ogroman minus za inace dobru igru.

driver je napisao(la):
Sad ispade ZLI da ti sa slabijom mashinom i vecom rezolucijom imash skoro duplo veci fps ? :)

Dobro mozda sam malo preterao kad kazem da ne pada ispod 40 ,desi se ,kad je guzva ili kad je neka veca promena scene\slike da padne na 30 i kusur ali uglavnom je preko 40 a ide i do 90-100 .

Izgleda je ovde Nvidia umesala prste :beat:

:eek: auu bre ljudi sto je ovo neoptimizovano!?!? 2400+, 512 ram, 9600pro, sve na max - 1024 tera oko 30fps, 800 oko 45fps. Kad ukljucima AA i AF vidan pad. Sa svojim standardnim setom 2xAA/8xAF u 1024 pada na 18-20fps a u 800x600 na 25-27fps.
Bas su ga preterali! :cuss:

Ati nema OGL, sve sam vise ubedjeniji u to :), ali stvarno je interesantno kako je u OGL Ati sporiji od nV-a, a OGL postoji mnogo duze od D3D-a...

Z L I je napisao(la):
NE pada ispod 40 fps u 1280x1024 32bit sve na max, anisotropic na max .. masina PIV2.4 @ 3ghz 512ddr gf4ti4200 blago kloknut.

Inace igra je vrlo dobra za sada ispunjava ocekivanja ...

Na kom nivou to? Ayrton ima istu karticu (Ti4200 Leadtek - 300/600) i Makinu nF2, XP 3100+, 512MB i uzeo je neku kartu od mene (Neku, he he, FX5900 Ultra) da bi probao JK3 jer mu pada fps ispod 15! E sad, ako je taj tvoj P4 tri puta jachi od Athlona, da ga j..... ;)

Marti Misterija je napisao(la):
:eek: auu bre ljudi sto je ovo neoptimizovano!?!? 2400+, 512 ram, 9600pro, sve na max - 1024 tera oko 30fps, 800 oko 45fps. Kad ukljucima AA i AF vidan pad. Sa svojim standardnim setom 2xAA/8xAF u 1024 pada na 18-20fps a u 800x600 na 25-27fps.
Bas su ga preterali! :cuss:

Nije neoptimizovano... Igra ima teksture jako velike rezolucije, a broj poligona je ogroman. E sad, nije da taj Radeon ne moze da izgura taj broj poligona nego Q3 nije zamisljen da se tako nabudzi, tj. to nije optimum za njega... preterali jesu, da su koristili Unreal 2, sve bi moglo da izgleda i bolje (iste teksure i veci broj poligona i PS1.4 realizovani efekti), a da radi malo brze. Q3 nije tako zamisljen, pravljen je bas bas davno ;)

byMaX je napisao(la):
...

Na kom nivou to? Ayrton ima istu karticu (Ti4200 Leadtek - 300/600) i Makinu nF2, XP 3100+, 512MB i uzeo je neku kartu od mene (Neku, he he, FX5900 Ultra) da bi probao JK3 jer mu pada fps ispod 15! E sad, ako je taj tvoj P4 tri puta jachi od Athlona, da ga j..... ;)

U pravu si ima prilicne razlike u nivoima ...
Sour--- 30 tak fps
Suprise 40-45
Fatal 38-45
Danger 30-37
Rail 32-40
Noth 38-40
Rancor 40-52
Trip 38-44
Wedge 38-50
...

MSI ti4200 (280/600) ,xp sp1 tweak-ovan do besvesti, dx9b ... takodje koristim i neki ram optimizer pa mozda i on ima neki udeo tu...
AA mi nepada na pamet da palim ,udavice se i na 2x..

Ne budem lenj i probam sad igru u 1024x768 (wedge nivo) i fps se krece u rasponu 50-80 ... ne znam sta mu je...

Pazi Max kapiram ja to sve.. jednom recju preterali su sto za krajnju posledicu imao neodgovarajuce performanse.. obrni-okreni isto mu dodje! :mrgreen: Inace kako nivoi napreduju tako se i fps povecava, sa 8xAF 1024x768 trenutno se vrti izmedju 45 - 60...
Nije losa definitivno!
ps. koristim priliku da se javno zahvalim Maxu na "pomoci pri nabavljanju" Jedi Academy!
Pozdrav svima!

postoji resenje za problem hardverske zahtevnosti.............samo iskljucite u opcijama "enable dynamic glow"...........gubi se dotican efekat(dobro izgleda, ali je udar na performanse horor).......

eto resenja.... JO nije imao dotican efekat.....tako da na kraju hardverska zahtevnost i nije veca od JO.....

Da li ima neko voljan, ko je iz centra, da mi recne igru.
Imam i ja dosta novih naslova, pa moze i razmena ;) .

Nazad
Vrh Dno