Šta je novo?

igraće konzole ili komp?

Ovi programeri za PC su uglavnom jako velika *****!!Stalno guraju jedno pa te isto!Znate li kada dodje uvek do skoka kvaliteta(posebno grafickih)kod PC-ja?Bas dve do tri godine posto nove konzole izadju!!!
Znaci ranije sam imao GeForce Ti4800 i pukao sam VELIKE pare,proslo je godinu dana i igre su mi vec pocele da koce!!!!toga na konzolama nema!Ja nezelim da svakih godinu dana dajem 500evra za graficku!!!Kupicu Ps3 koji ce imati i hard i operativni sistem i mocice da radi sve sto i pc,DACU 400Evra i bicu MIRAN 5-6 godina!!
Inace GOD OF WAR (koji radi na masini od 32rama i 300Mhz)izgleda lepse i impresivnije od 99%aktuelnih PC igara!!
Ajde vi poterajte god Of WAr,gran Turismo 4,ili metal gear na nekom pc-ju od 32 rama i 300Mhz!!!NECE MOCI DRUGARI!Nebi to pokrenuli ni na masini od 512rama...
Uostalom PS2 ima graficku iz 1999godine,a pogledajte kakvu grafiku izvlaci!Ajd toterajte vi nesto na grafickoj za pc iz 99...
to samo pokazuje koliko je kompanija Sony mocno i dobro odradila ceo PS2..

Poslednja izmena:
Eh... choveche jel ti imash neke komplekse? Mislim PS2 (PS3) i komp 1000+ evra svake godine? .... sta reci.
Boli tebe cose.
GPU je GPU i on nikad nece moci da radi isto sto i CPU, pa neka radio i na 7 GHz i kuvao kafu u isto vreme i to je glavna razlika izmedju konzola i PCja. Naravno da je lakse kada se pisu kodovi za igre na konzoli jer ne mnogo manje faktora mora da se uzme u obzir od pisanja kodova za PC

Poslednja izmena:
generalno gledano, konzole su ispred pc-a jer veci broj igara izlazi za njih. Ali opet, na konzoli nemamo cs, wc3, q3, ut, sc (mozda ih i ima u nekim portovima,ali nije to to u multiju), dalje nemamo odlichne mmorpg-ove (wow, lineage2, gw, onda lotr mmorpg se nece izbacivati za konzolu), i naravno za konzole necemo imati q4 koji ce mozda ubiti i cs po broju igracha na netu. PES5 ce imati za PC skroz preradjen net-code, a govori se i o osnivanju servisa kao shto su MSN zone ili Bnet, gde ce moci da se igra fudbal, i meni vishe ne treba.
Konzola je jeftinija, pre izlaze igre,ali ove gore pobrojane stvari nema, i zato je nikad necu uzeti. Ne mogu sebe da zamislim da igram dotu ili cs na tv ekranu, i da tastaturu drzim u krilu,a misha ko zna gde :) Ko voli singleplayer igre, ili neke 1on1, 2on2 mp igre kao shto su nba, pes ili tabachine, za njega je konzola keva, ali veoma veliki broj nas je okrenjen samo mreznom igranju, single kod igara se ni ne proba.

Quake 4 izlazi za konzole,izgleda da nisi obavesten,takodje i rade Doom 3 Super Edition za PS3!(znaci Doom 3 sa expanzijom sa veoma poboljsanom grafikom,dodatnim epizodama,i,PAZI SAD, podrskom za USB mis i tastaturu za PS3!!)Uostalom X-box vec ima LIVE sistem za online igranje koji je dosta bolje resen od raznoraznih servera oji postoje na PC-ju..I PS3 ce imati zajednicki server za sve igre,nesto nalik na Bnet ili Live samo jos bolje resen...Inace tri godine zivota sam dao Warcraft-u III...

Poslednja izmena:
Shang Tsung je napisao(la):
Eh... choveche jel ti imash neke komplekse? Mislim PS2 (PS3) i komp 1000+ evra svake godine? .... sta reci.
Boli tebe cose.
GPU je GPU i on nikad nece moci da radi isto sto i CPU, pa neka radio i na 7 GHz i kuvao kafu u isto vreme i to je glavna razlika izmedju konzola i PCja. Naravno da je lakse kada se pisu kodovi za igre na konzoli jer ne mnogo manje faktora mora da se uzme u obzir od pisanja kodova za PC

Znas sta, ja odra dupe radeci 12 sati dnevno kako bih imao para da sebi priustim sve sto bih hteo!ni ti ni niko me nece nazivati maminim sinom!
A ti bolje nadji posao i promeni taj pentium 2 na kome kucas ove stupidne poruke!Od usta sam odvajo kako bih na kredit kupio PC i PS2!

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da ti imas neke komplekse zbog toga sto jos uvek igras Doom2 covece!Kazem ti predji na Game Boy..

Poslednja izmena:
Rainbow | Kaiser je napisao(la):
Pa lako je vama sto igrate te (bez uvrede) pomalo decije igre.... recimo kako ja da na konzoli igram Star Craft, Civilization, morrowind.... a nije mi bas ni naj jasnije kako da igram igre kao SWAT4, Rainbow Six... ??!! Samo nemojte da mi pominjete onaj neozbiljni analogni detalj (joystick), posto je to stvarno neupotrebljivo za takve igre. I znaci ostaje mi samo Voznje, sportske i platforme.... neka hvala. :wall: :d
Izvini brate ala taj morrowind sto spominjes je potekao sa X-Box konzole(kao i sledeci Elder Scrols-Oblivion koji izlazi za konzole prvo!)Informisi se malo...A za Starcraft........Bocnucemo Tastaturu...

Highl1 je napisao(la):
generalno gledano, konzole su ispred pc-a jer veci broj igara izlazi za njih. Ali opet, na konzoli nemamo cs, wc3, q3, ut, sc (mozda ih i ima u nekim portovima,ali nije to to u multiju), dalje nemamo odlichne mmorpg-ove (wow, lineage2, gw, onda lotr mmorpg se nece izbacivati za konzolu), i naravno za konzole necemo imati q4 koji ce mozda ubiti i cs po broju igracha na netu. PES5 ce imati za PC skroz preradjen net-code, a govori se i o osnivanju servisa kao shto su MSN zone ili Bnet, gde ce moci da se igra fudbal, i meni vishe ne treba.
Konzola je jeftinija, pre izlaze igre,ali ove gore pobrojane stvari nema, i zato je nikad necu uzeti. Ne mogu sebe da zamislim da igram dotu ili cs na tv ekranu, i da tastaturu drzim u krilu,a misha ko zna gde :) Ko voli singleplayer igre, ili neke 1on1, 2on2 mp igre kao shto su nba, pes ili tabachine, za njega je konzola keva, ali veoma veliki broj nas je okrenjen samo mreznom igranju, single kod igara se ni ne proba.
Neznam covece suska se da ce da izbace WoW sa Expanzijom za next-gen Console..

Zar nije odavno jasno da je jedino resenje oba ili samo komp ko nema para za oba? Napolju mnogo ljudi ima konzole i komp na kome se ne igraju jer je lakse samo ubaciti disk, uz to izgleda rentiranaje X-box igara je sasvim legalno u US. Manji broj ima samo komp, jer konzola kosta smesno malo para za njihov standard...

Shang Tsung je napisao(la):
Boli tebe cose.

Ne kapiram shta prichash :) Svaka konzola ima GPU, a next-gen ce imati GPU jachi od svega shto na PCu postoji, a Cell recimo, moze kompletno da menja GPU. Da pratish, znao bi to.

Za konzole je teze pisati nego za PC, pogotovo za PS2, ali to je konzola koja je oborila sve rekorde prodaje same konzole i igara za nju. Next-gen konzole ce mnogo vishe uci u PC trzishte, PS3 ce po defaultu podrzavati misha i tastaturu, i sve ovo shto do sada nije moglo za konzole, sada ce biti...

@chava: smiri strasti i odgovaraj normalno, bez vredjanja...

A otkud vam da ce ps3 kostati 300-450 eura???
Ako bude tako jeftin...ihiaj
.
Quake 4 izlazi za konzolu...to je super. Jos da moze q da se igra na joypadu bilo bi dobro.
Po meni super je kombinacija...neki osrednji PC za svakodnevni posao. Konzola za igranje. Ionako za PC nema vise igara kao sto je bilo pre 5-6-7-8 godina.

X360 ce koshtati u "fall packu" 399$, dok PS3 sa hardom nema shanse da koshta preko 499$, a toliko ce koshtati u evrima u Evropi. PS2 je na launchu koshtao 375$/€, ali seti se 2000. godine gde smo bili ;)

Na joypadu se ne moze igrati fps, ali ga PS3 sada potpuno podrzava, svaka igra koja zahteva misha i tastaturu, imace podrshku, pa ce tako u ovoj generaciji pocheti da izbacuju i do sada PC-only igre. I da, obe konzole ce se moci povezati na monitor samo uz odredjeni kabl, a PS3 u isto vreme i na neki HD ili obichan TV.

Poslednja izmena:
chava je napisao(la):
Znas sta, ja odra dupe radeci 12 sati dnevno kako bih imao para da sebi priustim sve sto bih hteo!ni ti ni niko me nece nazivati maminim sinom!
A ti bolje nadji posao i promeni taj pentium 2 na kome kucas ove stupidne poruke!Od usta sam odvajo kako bih na kredit kupio PC i PS2!

Jel ti je lep osecaj kada isprozivas nekog, a?

I ne diraj mi moj komp, ja sam ceo zivot morao da stekam da bih ga kupio pre 2 god.

A ako zaista radis ko crnac, onda izvini, moja greska. Nikada nisam zeleo da prozivam nekog ako je zaista posten.
Eto.

@Driver:
GPU je G7800 gtx ultra(nesto)... Oces da kazes da je mlogo bolji od normalne g7800gtx video karte? Sumnjam... A sto se cella tiche, u pravu si nisam jos informisan u vezi kompletnih abilitija doticnih spravica. No bez misa i tastature jednostavno neke igre nisu iste. Verovatno je da ce se oni prodavati kao neki dodaci, sto ce konzolama podici krajne cene za barem duplo (mozda gresim?).

Poslednja izmena:
RSX je neshto jachi od najjache 7800, ali to nije bitno uopshte. Valjda ti je jasno kako se pravi hardver za konzole i kako one rade, tek duplo jachi PC ce moci da se takmichi sa konzolom, josh mu samo softver fali ;)

Ne znam koji put ovo kazem, ali PS3 ima full podrshku za misha i tastaturu, svaki fps, rts, rpg, sve shto je za misha, koristice ga...PS3 ce imati Linux u fabrichkom paketu, chemu to bez misha i tastature...X360 je druga pricha, on ce podrzavati tastaturu za chat i u nekim igrama gde je potrebno kucanje, ali realtime igranje nece podrzavati.

posto vec volite da ozvljavate zaboravljene topice iz nistavila searcha,da dam i ja svoje misljenje.

danasnji,prosecni PC, su dosta jaci i od PS2 i Xkante.naravno,ipak su obe mahine stare skoro pet godina,a jos nisu izgubili trku sa PC,sto je za svaku pohvalu.ja u kuci imam PS2,ali sam na njemu odigrao najvise 5-6 igara,ukljucujuci i tekkene zbog kojeg sam ga i uzeo.
sada obe konzule polako odlaze u legendu i njihovo mesto zauzimaju PS3 i Xbox360.naravno,trebace dooosta vremena da bi one zazivele kod nas.ja znam da necu uzeti ni jednu dok im cena,zajedno sa mod chipom,ne padne ispod 300e.a ko uopste zna,koliko ce im vremena trebati da razbiju zastitu.isti je slucaj sa 90% srbije koja planira da ga uzme.
da bi se iskoristio pun potencijal konzola potreban je hdtv koji kosta jos nekih 1k evra.retki su ljudi koji,ovde,mogu to sebi da priuste.za dve-tri godine,kada ce ps3 i xbox160 zaista zaziveti kod nas,ja cu za pare koje bih pukao na te konzole i hdtv mogao da kupim komp,koji bi ih opet pokidao.

ja znam da cu sigurno kupiti ps3,kada za to dodje vreme,samo zbog mgs i tekkena,ali ipak PC ostaje primarna igracka platforma.

Mala ispravka - PS2 pred sobom ima bar još dve jake godine, dok će Xbox biti mrtav par meseci posle premijere Xboxa360.

Slažem se sa tvojim mišljenjem da treba sačekati sa kupovinom PS3 - ja se planiram najranije za leto 2007. :)

Glavni razlog stosu konzole losije od PC ja je to sto nemaju mis.Mis je i ostace najbolji nacin za upravljanje u igrici.Bez misa neam dobre strategije, pucacine...Konzole su dobre samo za voznje, avanture i tabacine(he, vidi rimuje se).

SINTER, sve je u tome koje vrste igara te zanimaju, mada se i to menja. Konzole se kroz istoriju menjaju, pochele su sa svemirskim igrama, preko dechijih, i na kraju imaju sve vishe ozbiljnijih igara.
Konzole su do sada vrlo brzo bile hardverski premashene od strane PC-a, iz razloga shto se u to vreme hardver daleko brze razvijao, dok je poslednjih par godina, razvoj tehnologije dosta zakochio. PS2 je recimo izashao sa najjachom grafikom za to vreme, a PC ga je vec stigao za godinu dana, jer je bash se bash u tom vremenu preshlo na 2-3x jache grafichke.

Ovog puta to nece biti sluchaj, jer su procesori naduvani do daske, grafichke su naduvane do daske, i hardver se mnogo sporije razvija, pa ce i vek next-gen konzola biti drugachiji, i PCu ce mnogo vishe vremena biti potrebno da stigne i prestigne konzole.

Shto se tiche sadashnjih konzola, Xbox je vec napushten, dok se za PS2 ochekuju nikad bolje igre i veci hitovi. Na proteklom Tokyo Game Show-u, najavljeno/prikazano je samo shest igara za Xbox (i to sve japanske), i 75 igara za Playstation2, a to je inache bilo i ochekivano, obe kompanije su zvanichno to izjavile ove godine.

Vrh Dno