Zatto-1 je napisao(la):
Ja glasam za komp. Konzole nisu lose al je komp u velikoj prednosti
zbog skoro svega, a i moze da tera sve.
Cukni 2 kartice u SLI pa ces da vidis. Konzola sigurno nemoze
da pokrene D3 u max detalje sa 1024x768 a i nema AA i AF.
A kad bi to ukljucio na konzoli mislim da bi se istopila
(hm barem ja tako mislim za AA i AF )
my 2 cents, vol.1:
Dve karte u SLI-u kostaju kao jedna ipo dobra (moderna) konzola. Na to se jos dodaju troskovi za "ostatak" hardvera koji prati te 2 kartice. :S:
Rezolucija od 1024x768 ne moze da se potera na TV-u kome je inace nativna rezolucija 720x576 (PAL) ili 720x480(NTSC)

. S tim vezano ide i sledece: odnos rezolucija 1024x768 i PAL TV je priblizno 1.89:1, sto teoretski znaci da je potrebno skoro duplo vise "sirove" snage za teranje slike na PC-u u odnosu na TV (napominjem da su u pitanju razlicitye rezolucije, ali uzeti u obzir ogranicenost TV-a po pitanju rezolucije).
Prakticno znaci (uzeti imaginaran slucaj da postoji konzola kojoj moze da se menja graficka karta) da 1 graficka karta , koja daje sliku u PAL rezoluciji, moze da odmeni SLI kombinaciju iste te karte koja "gura" 1024x768 (zbog toga sto joj treba skoro duplo manje "snage").
Kada se i kod nas pojavi HDTV i njegova visa rezolucija, ne sumnjam da ce hardver konzole posedovati dovoljo snage (pa i rezervu) da izgura tu novu rezoluciju.
AA na TV-u ima smisla, ali ne toliko kao na PC monitoru. Naime, "ostrina" gotovo svakog TV ekrana je mnogo manja od te iste "ostrine" monitora. Prakticno, AAx2 se dobija za Dz na TV-u. Za AF se potpuno slazem, potreban je u obe varijante.
Hardver konzole nema potrebe za O/C. Uvek se pise softver koji ce izneti igriv fps u svakom rezimu rada. Znaci, optimizacija softvera mora da postoji. U suprotnom se igra ne bi mogla prodati kupcu, jer ista "secka" i postaje neigriva. Kod PC-a developeri uvek kazu (zbog probijanja dedlajna za objavljivanje) "ma kupite jachi hardver da bi radilo kako treba". Dokle vise jaci hardver?
Ne postoji nekompatibilnost softvera za konzole sa OS, drajverima, karticama i sl. Jednostavno, to MORA da radi...
P.S. Nastavice se, ali vol.2 ide u korist PC-a.
P.P.S. Pisao bih ja jos, ali me time-out izbaci :wall: i obrise mi sav tekst, pa me mrzi ispocetka da kucam.