Šta je novo?

igraće konzole ili komp?

Ja glasam za komp. Konzole nisu lose al je komp u velikoj prednosti
zbog skoro svega, a i moze da tera sve.
Cukni 2 kartice u SLI pa ces da vidis. Konzola sigurno nemoze
da pokrene D3 u max detalje sa 1024x768 a i nema AA i AF.
A kad bi to ukljucio na konzoli mislim da bi se istopila :p
(hm barem ja tako mislim za AA i AF :trust: )

U kakvom su stanju emulatori PS2/xbox?

Zatto-1 je napisao(la):
A kad bi to ukljucio na konzoli mislim da bi se istopila :p
(hm barem ja tako mislim za AA i AF :trust: )

Pa koliko si puko para da bi mogao da teras D3 u max, 1000 evra... :d
Pa za te pare mora da me ubaci u igricu, da sam stvarno u tom svetu... :d , a ne da mi izvuce 1024x768..

Boris Lozac je napisao(la):
Pa koliko si puko para da bi mogao da teras D3 u max, 1000 evra... :d
Pa za te pare mora da me ubaci u igricu, da sam stvarno u tom svetu... :d , a ne da mi izvuce 1024x768..

1. Ja nisam spomenuo svoj komp nego sam samo malo uporedio komp i konzolu jer sigurno konzola nemoze ni 40% sto komp moze.
2. Pa dobro ja jesam puko dosta para al ne samo da bi tero D3 u max detalje 1024 rez. i AA i AF. Ocu da mi masina traje barem 2-3 god uz odkljucavanje cevi na graf. i klokovanja CPU-a.
Jedino mi je steta sto nikad (mozda nece) biti GT4 za pc kad je svi tako hvale :crash: :crash: :wall:

Zatto-1 je napisao(la):
1. Ja nisam spomenuo svoj komp nego sam samo malo uporedio komp i konzolu jer sigurno konzola nemoze ni 40% sto komp moze.
2. Pa dobro ja jesam puko dosta para al ne samo da bi tero D3 u max detalje 1024 rez. i AA i AF. Ocu da mi masina traje barem 2-3 god uz odkljucavanje cevi na graf. i klokovanja CPU-a.
Jedino mi je steta sto nikad (mozda nece) biti GT4 za pc kad je svi tako hvale :crash: :crash: :wall:

PC = 1000 evra, 2-3 godine, uz nezaobilazni overklok
PS2= 300 evra(2000. god. - 200*.), uz malo losiju (ali uvek frejmova na pregrst) grafiku..

Zatto-1 je napisao(la):

pa svaka tebi cast ako si uzeo komp da bi ga OC, mislim ... stvarno nije uzeo zbog D3 nego zbog poena u 3dmarku....... nemam reci, a sto se tice ovog treda sama rec kaze konzola za igranje a ne za neke performanse ako samo malo bolje razmilis nije ti vazna rezolucija nego sama igra mada u tvom slucaju je skroz obrnuto ali ja to razumem ima svakakvih ukusa neko voli lepu grafiku (to su one No Brain igre), neko voli pametne igre ali nemoj onda da napadas nesto sto je napravljeno pre 5-6 godina, a i dalje funkcionise

Mare je napisao(la):
U kakvom su stanju emulatori PS2/xbox?
Interesantno je da je PS2 dosta ispred xbox emulatora, iako bi po nekoj logici trebalo da bude obrnuto :)
na xbox emulatoru su igrivi samo Halo i neki Turok, dok je sa PS2 situacija dosta bolja (ali, eto, ne radi God of War :) ).

Zatto-1 je napisao(la):
A kad bi to ukljucio na konzoli mislim da bi se istopila
(hm barem ja tako mislim za AA i AF )

my 2 cents, vol.1:

Dve karte u SLI-u kostaju kao jedna ipo dobra (moderna) konzola. Na to se jos dodaju troskovi za "ostatak" hardvera koji prati te 2 kartice. :S:

Rezolucija od 1024x768 ne moze da se potera na TV-u kome je inace nativna rezolucija 720x576 (PAL) ili 720x480(NTSC) ;) . S tim vezano ide i sledece: odnos rezolucija 1024x768 i PAL TV je priblizno 1.89:1, sto teoretski znaci da je potrebno skoro duplo vise "sirove" snage za teranje slike na PC-u u odnosu na TV (napominjem da su u pitanju razlicitye rezolucije, ali uzeti u obzir ogranicenost TV-a po pitanju rezolucije).
Prakticno znaci (uzeti imaginaran slucaj da postoji konzola kojoj moze da se menja graficka karta) da 1 graficka karta , koja daje sliku u PAL rezoluciji, moze da odmeni SLI kombinaciju iste te karte koja "gura" 1024x768 (zbog toga sto joj treba skoro duplo manje "snage").

Kada se i kod nas pojavi HDTV i njegova visa rezolucija, ne sumnjam da ce hardver konzole posedovati dovoljo snage (pa i rezervu) da izgura tu novu rezoluciju.

AA na TV-u ima smisla, ali ne toliko kao na PC monitoru. Naime, "ostrina" gotovo svakog TV ekrana je mnogo manja od te iste "ostrine" monitora. Prakticno, AAx2 se dobija za Dz na TV-u. Za AF se potpuno slazem, potreban je u obe varijante.

Hardver konzole nema potrebe za O/C. Uvek se pise softver koji ce izneti igriv fps u svakom rezimu rada. Znaci, optimizacija softvera mora da postoji. U suprotnom se igra ne bi mogla prodati kupcu, jer ista "secka" i postaje neigriva. Kod PC-a developeri uvek kazu (zbog probijanja dedlajna za objavljivanje) "ma kupite jachi hardver da bi radilo kako treba". Dokle vise jaci hardver?

Ne postoji nekompatibilnost softvera za konzole sa OS, drajverima, karticama i sl. Jednostavno, to MORA da radi...

P.S. Nastavice se, ali vol.2 ide u korist PC-a.

P.P.S. Pisao bih ja jos, ali me time-out izbaci :wall: i obrise mi sav tekst, pa me mrzi ispocetka da kucam.

Poslednja izmena:
Ja imam i PC i PS2.Na PC se redovno igram,pratim igracku scenu,ne proustam ni jedan hit.
Na PS2 cepam jedino tekken (zbog njega sam ga i kupio) ,MGS3 i GTA SA.
Ali nije bas za poredjenje konzola od 250e i PC od min 600e.Skoro svaki konzolas ima i PC.Mislim da je gotovo neophodno imati kompjuter pored sebe.
Pogotovo je veliki problem sto ce hitovi za PS2 i Xbox izlaziti jos godinu dana i onda se prelazi na PS3 i Xbox 360.Ista ti je situacija i sa hardwareom.Otprilike ce ti isto potrajati masina bez upgradea.

aj reci kakav je mgs3?? ako si prelazio, naravno...daj sto vise podataka, prethodni, koji sam presao na pc mi se bas dopao...

SINTER je napisao(la):
Ja imam i PC i PS2.Na PC se redovno igram,pratim igracku scenu,ne proustam ni jedan hit.
Na PS2 cepam jedino tekken (zbog njega sam ga i kupio) ,MGS3 i GTA SA.
Ali nije bas za poredjenje konzola od 250e i PC od min 600e.Skoro svaki konzolas ima i PC.Mislim da je gotovo neophodno imati kompjuter pored sebe.
Pogotovo je veliki problem sto ce hitovi za PS2 i Xbox izlaziti jos godinu dana i onda se prelazi na PS3 i Xbox 360.Ista ti je situacija i sa hardwareom.Otprilike ce ti isto potrajati masina bez upgradea.

Imam PS2 i za njega sam do sada nabavio oko 50-tak igara...i to je otprilike polovina onoga što bih hteo da imam, ali nemam ni ovo kada da igram :) Malo mi je strano da kupuješ konzolu zbog dve tri igre. Što se tiče dugovečnosti - Xbox će mnogo pre da pukne, PS2 će sigurno veoma aktivno živeti u naredne 3 godine. Ne sumnjam i da će PS3 poživeti minimum 6-7 godina.

a to samo govori koliko je dobar sony i koliko je opstao na trzistu

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Pa ne čita svo vreme (osim dok pušta animacije)... neće sigurno učitavati teksture u realnom vremenu, nego će ih ubaciti u RAM, pa odatle...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
A ako budeš gledao filmove na soniju, ima laser da ti traje 3 meseca :)

Kakve su ovo dezinformacije ? :)
Ima gomila igara koje chitaju sve vreme (streaming), kako bi inache bilo kakva igra stala u 4mb video memorije ? :) Recimo God of war, ne samo najbolja u svom zanru, vec je i grafichki odlichno uradjena, sve shto cesh videti od loading.. je nekoliko puta po pola sekunde u toku CELE igre. GTA San andreas nema load screenova naravno a grad je veci 5x od Vice Cityja :) Upravo je to jedna od stvari koja izdvaja PS2 hardver/OS od ostalih (linux :)), jer on moze u isto vreme da pushta 3d i da uchitava sa DVDa da ti to ne provalish, znam da ti je malo nepojmljivo kad koristish ovaj wannabe multitasking OS :)

Shto se tiche lasera, kao shto reche [fd], to je sve zbog chipa, dobar i dobro ugradjen chip nece nikada praviti probleme sa chitanjem i laserom. I to se zove dobra hardverska zashtita :)

Poslednja izmena:
nex999 je napisao(la):
aj reci kakav je mgs3?? ako si prelazio, naravno...daj sto vise podataka, prethodni, koji sam presao na pc mi se bas dopao...

MGS3 je najbolja shunjachina ikada, a onaj PC port je bash njesra :)

Bojan Novakovic je napisao(la):
Za decu do 12 godina.... :D

Ticu bre ogorceni, igras sta god ti padne pod ruku... :d
Da imas ovu igru na kompu ne bi IZBIJAO iz gajbe :d :d

Da li ste razmišljali kako bi izgledao GT4 na PC-u? Autori bi imali odrešene ruke za razvoj, ne bi morali da prave kompromise, imali bi pravi AI i crash model. Naravno ako bi se potrudili a ne čisto da otaljaju.

I to sve da radi sa 60 zakucanih fps na prosechnom PCju ? :) Mozda na highend-u, a koliko ljudi to ima, chak i preko ? Da li si se zapitao kako ce izgledati GT5 i imati sve ovo shto fali GT4 ? :)

Originally Posted by driver
I to sve da radi sa 60 zakucanih fps na prosechnom PCju ? Mozda na highend-u, a koliko ljudi to ima, chak i preko ?
E, našlo bi se para. A i ko se istrenira u pravljenju igara za PS2 na PC bi bila pesma jer imaš mnogo veći manevarski prostor.
Originally Posted by driver
Da li si se zapitao kako ce izgledati GT5 i imati sve ovo shto fali GT4 ?
Znam, ali ovo bi bilo right now :)

Naravno sve je to šbbkbb ali možemo da maštamo :)

Ili da izdvojis 150 evra.. i mastanju je kraj.. ;)

Mislio sam o maštanju da GT4 ima dobar AI, damage model, i bolju grafiku, što bi PC mogao da pruži.

Inače ja još sanjam jer imam Dreamcast ;-)

forsaken demon je napisao(la):
Imam PS2 i za njega sam do sada nabavio oko 50-tak igara...i to je otprilike polovina onoga što bih hteo da imam, ali nemam ni ovo kada da igram :) Malo mi je strano da kupuješ konzolu zbog dve tri igre. Što se tiče dugovečnosti - Xbox će mnogo pre da pukne, PS2 će sigurno veoma aktivno živeti u naredne 3 godine. Ne sumnjam i da će PS3 poživeti minimum 6-7 godina.
Mladji brat mi je uzimao konzolu,pa sam ga ja naterao da uzme PS2 umesto Xboxa zbog ovih igara.On je inace vlasnik konzole i on je najvise koristi.
Ja sam svoju aktivnu konzolasku karijeru zavrsio sa PSone.Sad ga igram,cisto onako rekreativno,..

Boris Lozac je napisao(la):
Ticu bre ogorceni, igras sta god ti padne pod ruku... :d
Da imas ovu igru na kompu ne bi IZBIJAO iz gajbe :d :d

Maaaaaaaaa daj bre.
Ja stvarno ozbiljno ne shvatam kako jedna takva igra mzoe da bude ausolutni hit. Eeeeeeej pa znaci to je definitivno za decu do 5 razreda osnovne skole. Iako je graficki super (mozda i ostalo) meni se dojaja ne svidja. To sto ti igras samo decije igre to je tvoj prob ;).

Ja ga razumem, piše za SK :)

Sony je objavio da je od početka prodaje Playstationa 2 u ožujku 2000. godine isporučio više od 90 milijuna primjeraka ove iznimno popularne konzole. Prodano je 36.5 milijuna u Sjevernoj Americi, 32.5 u Europi i 21.0 u Aziji. Sljedeći cilj je zacrtan na 100 milijuna koliko je prodano orginalnog Playstationa. Rezultat od 90 milijuna je postignut 27 mjeseci ranije nego za orginalni Playstation tako da je za očekivati da će ga PS2 i prestići. Za PS2 postoji više od 5000 softverskih naslova, a prodano ih je 800 milijuna (252 milijuna u 2004. godini). Sony je najavio i daljnje izdavanje naslova, a PS3 bi u prodaju trebao izaći 1. svibnja 2006. godine. Teško će Microsoftovom Xbox-u 360 biti skinuti kralja sa trona.

Ne, nisu. To je totalno netacno.
Ima stvarno prelepih igara za konzole. Izgleda da si video jako mali broj igara kad tako sudis.
Npr. God Of War je koliko sam ja video kod Borisa dosta teska ali je zato decija.

forsaken demon je napisao(la):
Ja ga razumem, piše za SK :)

????

Poslednja izmena:
sta nisi znao da svi koji ne vole igre za konzole zapravo tajno rade za SK.. to je mega tajna zavera :D

anyway spomonjao sam milion puta spomenucu jos jednom.. gameplay na koznolama ne napreduje ni za milimetar.. nema inovativnosti vec se svodi na jedno te isto godinama.... na pc-u toga ima ali je nazalost 70% toga loshe odradjeno zbog nedostatka para/vremena i zbog prevelike halapljivosti izdavaca... buducnost je izdavanje igara preko neta mali developera koji mogu da izguraju svoju ideju bez kompromisa....

graficki aspekt konzola je takav da je normalno da ce biti u prednosti u odnosu na pc kad se pojavi... jedna generacija konzola traje 5-6 godina i vishe... ok od toga zaista mozes da uzivas 2 godine posle je pc- vec tu i cao... na pcu prodje 3 i vishe generacija gpu-a za to vreme sto jeste veci troshak ali zato pratish (ako zelish, nisi prisiljen) top razvoj enginea...kolko para toliko muzike...

pa pogledajte shta se najavljuje za sledecu generaciju gpu-a i uporedite to sa sonijem 3 koji u evropu stize na jesen 2006...

Vrh Dno