Šta je novo?

Igo na Wildfire?

Dovoljno je premestiti Operu i Skype pa eto mesta u telefonu.

Ja sam imao tattoo i imao sam igo na njemu,ista je rez ekrana.... javite se na pm :D

P.s. imam i patch za sredjivanje rezolucije da sve bude u 240*320

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Ako mozes i meni link do patcha.
Hvala!:wave:

Generalni utisak o Wildfire-u? I mene interesuje iGo naravno, sad vidim ta rezolucija jeste problem :( xD

Rezolucija nije neki problem, konkretno sam primetio da neke igre ne rade na njemu, ili se pokreću sa odsečenim delom ekrana. Telefon u celini je sasvim dobar. Igo radi odlično (ima prilagođenu rezoluciju, tako da nijedan deo na ekranu ne fali).

Ma kakve igre :) To ne igram vec 10 god ni na kompu xD

iGo mi treba, klasican mobile surf, email itd... a moze vidim da se nadogradi zvanicno na 2.2. OS.

Ma odličan je telefon za te pare, ja sam prezadovoljan... bez brige.

Da li se novi iGO bez problema instalira i na 2.2?

Radi iGo bez problema na 2.2!

Ok, zahvaljujem.. :)

Može li neko da pošalje PM sa uputstvom kako da instaliram iGO na Wildfire?

Uzeo sam juče Wildfire juče i prilično sam zadovoljan. Updejtovao sam ga odmah na 2.2 verziju i skinuo par aplikacija.
Instalirao sam AVG antivirus i baš srče bateriju, koliko je neophodan antivirus uopšte? Takođe me interesuje da li je moguće napraviti folder u aplikacijama i u njega prebaciti neke, kao i da li je moguće izbrisati neke fabričke?
Ako bi neko mogao i neke must have aplikacije da preporuči.
Hvala :)

Poslednja izmena:
To je nepotrebno po meni, kao i za Symbian kad su krenuli da uzimaju pare proizvodjaci AV softvera... mnogo jos vode rekama treba da protekne da bi mobilni OS postao Window$e. Posebno sto je Android bazian na Linuxu pa je teoretski manja sansa za crvice i ostale napasti...

Elem, kako si zadovoljan kontrastom i samim displejom kod WF? Tj. rezolucijom ekrana? Jest' da ona crna deluje pomalo isprano, ali nista sa cim se ne moze ziveti.

Instalirao sam AVG antivirus i baš srče bateriju, koliko je neophodan antivirus uopšte?
Batali to, ne treba ti.
Takođe me interesuje da li je moguće napraviti folder u aplikacijama i u njega prebaciti neke,
U fabričkom okruženju (Sense UI) nije moguće, ali je moguće (mislim) ako instaliraš ADW Launcher EX pa ga koristiš kao default 'home'.

kao i da li je moguće izbrisati neke fabričke?
Sa fabričkim rom-om nije, morao bi da flešuješ telefon nekim custom rom-om.
Ako bi neko mogao i neke must have aplikacije da preporuči.
ES File Explorer - file manager
AppBrain App Market - pretraživač aplikacija
Dropbox - za lakše prebacivanje fajlova sa kompa na fon
TapaTalk Pro - da lakše čitaš Bench sa telefona :D
PowerAmp ili Winamp - za muziku
Vignette - kao zamena za default aplikaciju za kameru, pravi (po mom utisku) bolje slike
TuneIn radio - streaming na hiljade svetskih (i domaćih) radio stanica
App 2 SD - za prebacivanje programa na SD
Chrome to phone - ako na kompu koristiš Google Chrome
Fancy Widget Pro - kao zamena za weather i clock widget (mada je i HTC-ov lep), ima raznih dizajna (može i Beautiful Widgets)
Folder Organizer - pomoću njega možeš da organizuješ aplikacije
Quick Profiles - ako si navikao na profile, ovo će ti pomoći

Mislim da smo dosta istrolovali temu, pa bi bilo dobro da moderatori premeste prethodnih par postova na odgovarajuće mesto.

Hvala na odgovorima, probaću predložene aplikacije.
Ekranom sam zadovoljan, manja rezolucija se samo primeti dok se surfuje, ali se i brzo navikneš.
Naravno da se ne može porediti sa Desire-om ili sličnim modelima, ali ovo je ful HTC android telefon sa ekranom koji odlično radi svoj posao s obzirom na rezoluciju.

Moze mi neko reci gde se uopste pali i gasi A-Gps opcija? Jos nisam stavio iGO ali sam se igrao sa google maps, Telenor ubija po usima sa naplacivanjem kilobajta i nemam nista besplatno u okviru ove firmine kartice. Jedinu opciju za GPS vidim "use GPS satellites" u My location. Da li cu ja imati opciju u samom IGO-u za paljenje i gasenje toga ili?

iGo radi i bez pristupa internetu.

Znam, nego sam mislio kako da mu kazem da radi bez pristupa internetu :) Samo ugasim "mobile network" recimo?

Recimo :D

Dajte neke vase utiske sa IGO-om po Beogradu.. jos nisam nabacio drzac za kola, ali sam probao cisto da vidim koju ce mi putanju naci, stavio sam putanju kojom idem svaki dan, od Cukaricke Padine do Konjarnika, inace najlakse i najbrze je preko Vojvode Misica pa na Autoput, pa iskljucivanje posle plavog mosta i onda u Ustanicku.. malo manje od 10 kilometara.
iGO mi je nacrtao totalno banalan put, preko Banovog brda kroz gomilu njegovih uskih ulicica, Kosutnjak.. pa kroz Rakovicu, Bulevar Vojvode Putnika... znaci preko 6 kilometara dalji put, a i vidite koliko je komplikovaniji... Totalno je iskulirao Autoput. Da li je ovo cesto slucaj? Probao sam sa svim podesavanjima, kratko/brzo/ekonomicno/lako.. svaki put je slicna putanja.

Poslednja izmena:
Koju mapu koristiš? Bilo je problema u pretposlednjoj verziji sa rutiranjem u 2010.07 pa su predlagali verziju 2010.03. Izašla je i najnovija verzija contrastovih mapa, ali ne znam kakva je sa rutiranjem!

Verzija iGO-a je 8.4.2.139242_tatoo_V2, a mapa je "Serbia83Contrast_2010.07_100805", hvala ti, sad cu da potrazim tu stariju, i ovu najnoviju...

EDIT: ok, sa 2010.10 mapom je sve ok, nasao je skoro identicnu rutu kojom ja idem.. hvala jos jednom ;)

Poslednja izmena:
Jel ima neko neke dobre savete u vezi telefona?

Kako resiti sporost tastature i ucitavanja kod veceg broja poruka... verovatno nikako...

ili da cekiram da li mi nesto ubija cpu?! Nekada uzasno uspori tastarura, kucanje postaje nemoguce...

Stavi Smart Keyboard Pro recimo, i Go SMS. Ne uspori mi nikad da ne moze da se kuca, ne znam koliko brzo kucas.. mada nekad proguta neko slovo, ili zabode na sekund..

Ne znam onda sta yebe ovaj moj... udarim npr. 4x taster 7 na vertikalnoj tastaturi, i ono dok izvrti do slova S prodje i do 5 sec... sto dodatno usporava kucanje, cini da se greske lakse desavaju itd...

Potrazicu te aplikacije, hvala!

Ne, definitivno nije tako kod mene.. Mozda je do default tastature, toplo preporucujem ovu sto sam naveo, kao i ovaj program za SMS-ove.. Ja sam odustao od alfa-numericke tastature, i ovako gresim ali barem treba samo jednom da ponovim slovo, ne 4 puta kao u slucaju "S" recimo.. :)

Ja vam toplo preporucujem gingerbread keyboard ,mnogo je brza od smart keyboard i dosta lepo izgleda,pre sam koristio smart keyboard i mnogo me zivcirala jer je dosta puta zaglupila i sto je mnogo spora.A sporo otvaranje poruka nije moguce ubrzati pogotovo ako imas poruka na vise stotina,jedini nacin je da ubrzas je da izbrises sve poruke ili da overklokujes cpu.
Da li se nekom desava da kada dobijete poruku i kad zelite da je otvorite on vama otvori neku sasvim p[edesetu poruku koja nema nikakve veze sa porukom koju ste dobili i koju ste izabrali da vam otvori?

Vrh Dno