Šta je novo?

iGo - Android

Mene je igo posle nekoliko godina druženja izneverio pre par dana, sve što sam mu zadao je pogrešno vodio, nešto me je vodio u krug, a nešto kroz mesta kuda se ne može proći.
Obrisao sam ga i ostavio Sygic za sada

Sent from my Huawei Mate 9 using Tapatalk

Ne verujem da te je izdao iz cistog mira. Obicno gresku treba traziti u podesavanjima rute, i sta stoji pod profilom vozila, nacinu izracunavanja rute i tipu puteva.
 
Koristio sam igo godinama pa znam kako se koristi. Ali tri puta da me zezne za jedan dan je previše.
Prvo sam tražio železničku stanicu, a igo me vodi u krug dok koje prošlo 22 sata pa sam odustao, a kasnije sam tražio neki hotel pa me je vodila kuda auto ne može proći jer je centar Zrenjanina promenjen.. Ok, za drugu grešku je više kriva here mapa nego sam program. Treći put sam išao peške pa opet nešto nije radilo i obrisao sam ga.
Uglavnom, dosta je bilo

Sent from my Huawei Mate 9 using Tapatalk
 
Samo sam hteo da kazem da se greske desavaju, uverio sam se na licnom primeru. Isto tako, desava se da korisnici menjaju mape, pa obrisu i osnovnu mapu, kao i da ostavse stare mape pojedinih zemalja sto u kombinaciji sa novim napravi problem. Naravno, ima i do proizvodjaca karata, kategorizacije puteva sto bitno utice na zadatu rutu, a i sam program ne izracunava automatski optimalnu rutu, vec onu koju mu zadas. Sve to moze da utice na gore navedeni program. Zato je potrebno pronaci optimalnu rutu, i po mogucstvu isprobati i Here i TomTom mape.
 
Koristim iGO od kada se pojavio na tržištu.
Ne može iGO toliko da zezne stvar. Ustalom to je softver koji sledi određeni algoritam, neće sam da izmišlja putanju zato što se napio.
Dosta puta sam video slične slučajeve. I to ne samo kod iGO-a nego i kod Garmina. Nikad kod TT uređaja, verovatno zato što ih gotovo nije ni bilo kod nas.
Posle malo čačkanja otkrivao sam da su korisnici
- isključili kretanje po putevima određene kategorije
- uključili pogrešan mod (pešački)
- zadali neka ograničenja
...itd
i sve to bukvalno slučajno - nesvesni klik, ili ne znajući čemu neka opcija služi.
U novije vreme, kod NG-a, najveći problem možđe da napravi onlajn saobraćaj, jer po defoltu mislim da beše 5min vremenski prozor uštede. Jes da kod nas tih informacija nema, ali sam video kod drugara (čak su se i žalili) par puta da je povukao iz mađarske ili gčke (kada sam bio dovoljno blizu granica) i pravio konfuziju. Lično držim tu opciju isključenu ili ako neko insistira na njoj stavljam barem pola sata.

Uvek je do korisnika, nikada nije bio u pitanju softver.
 
Poslednja izmena:
Ne može me niko ubediti da igo radi 100% dobro kada nije. Zašto me vodi u jednosmerne ulice kada je here mapa u opticaju, a kada je tomtom mapa onda ima drugu putanju?
Čak celu navigaciju su toliko iskomplikovali da mi je mučno da je koristim jer ne mogu da nekad nađem neku opciju koju znam da sam video, a stave je na nelogična mesta. To u toku vožnje i kada mi treba brzina ništa ne može da se nađe.
Sa zadovoljstvom sam obrisao igo

Sent from my Huawei Mate 9 using Tapatalk
 
??? Upravo si kontradiktoran samom sebi. I mnogo ne znaš kako softver uopšte funkcioniše.
iGO nema oči. Niti ih ima neki drugi navigacioni softver. Kao i svaki softver, on može da ti da tražene podatke samo na osnovu ulaznih. U ovom slučaju mapa i pratećih fajlova.
To što si naveo je samo primer da mapa jednog izdavača ima loš podatak za neku tamo ulicu. Nije to nikakva krivica iGO-a, a to samo znači i da će te i Here(WeGO) i CoPilot, pa i Sygic sa istom tom mapom isto loše navoditi. I čoveku daj lošu informaciju za lokaciju par ulica od njega, naravno da će pogrešiti put.
Davno sam rekao i opet ponavljam da jedna navigacija može biti onoliko dobra koliko su dobre mape. I da treba koristiti i oči i mozak, ono što velika većina danas ne smatra za shodno.
 
Poslednja izmena:
Sa Sygic neće moći da me zeza jer koristi tomtom mape. A u igo su mi ranije radile tomtom mape na prošlom telefonu sa istim programom, a u ovom telefonu nisam imao brojeve kuća. Dakle sve je isto i igo i mape, samo sada imam noviji telefon i ne rade tomtom mape, a here mape nisu ni za q... .

Dakle tomtom mape mi nemaju brojeve kuća, a here mape su mi imale 100% grešaka uvek.

Sada imam Sygic i isto imam tomtom mape koje rade kako treba, imam brojeve kuća. Program je mnogo prostiji i lako se nađu sve opcije i nema skrivenih opcija i gluposti kao što je ono u vezi kamiona...

Sent from my Huawei Mate 9 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
A meni je igo laksi za korišćenje od sygic navigacije. Stvar ukusa.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Sa Sygic neće moći da me zeza jer koristi tomtom mape. A u igo su mi ranije radile tomtom mape na prošlom telefonu sa istim programom, a u ovom telefonu nisam imao brojeve kuća. Dakle sve je isto i igo i mape, samo sada imam noviji telefon i ne rade tomtom mape, a here mape nisu ni za q... .
Dakle tomtom mape mi nemaju brojeve kuća,...

Blago onima koj ne znaju, jer je njihovo carstvo nebesko :)

Koristi, prijatelju, šta ti se sviđa. Samo nemoj druge da ubeđuješ u stvari iz materije koju očigledno ne poznaješ uopšte.
 
@ BokiPK
Naravno da ću koristiti šta mi se sviđa, ali nemoj ti mene da ubeđuješ da ja ne znam tu materiju jer koristim igo nekoliko godina,
uvek sam ja sam instalirao svaki novi igo i skidao mape, eksperimentisao i sad ćeš ti da mi kažeš da ja nemam pojma.
Ja nisam ovde nikome pisao da nema pojma iako igo zna da brljavi, a po vama samo korisnik može da brljavi a sveti igo ne može
a ja nisam nikoga ubeđivao šta da koristi, zabole me...

@ Mashoni1991
Kod sygic programa mogu da me probudiš u pola noći da ti nađem bilo koju opciju u njemu, a kod igo bi trebalo svakoga dana da ga čačkaš i koristiš da ne bi zaboravio jer nije lakša nego teža aplikacija
 
Poslednja izmena:
Mozete slobodno ovde da se zaustavite, rekli ste sta ste imali.
 
Za one koji možda nisu upućeni, Sygic može da koristi mape tri izdavača:
HERE, TomTom & OSM (Open Street Maps koje su sve bolje i bolje).
Ne svako izdanje sigika, i potreban je Sygic PC Maps DOWNLOADER.
 
Poslednja izmena:
Ali ovo je tema za iGO, zato nisam hteo da idem više u širinu.

O "jednostavnosti upotrebe" neću da diskutujem, samo bih rekao - pokrenite "Demonstraciju rute". :)
 
Poslednja izmena od urednika:
Molim da se pridržavate pravila foruma:

Piraterija putem foruma nije dozvoljena. To znači da je zabranjeno traženje i objavljivanje warez adresa, krekova, keygen programčića, serijskih brojeva i drugog nelegalnog materijala, traženje i deljenje uputstva za pokretanje nelegalnih kopija.
 
Kupio sam i jednu i drugu aplikaciju. Sygic nove mape, iGo sačuvaj me Bože. Mislim da je 2016Q4. Zaista ne znam zašto im toliko treba da urade update mapa.
 
izasao je za ovu godinu update skinuo mape sledi testiranje malo ali za moj grad su dosta ispravili :)
 
Nova legalna verzija aplikacije je izašla ranije, sad videh da su konačno ubacili i nove mape Q1.2018

@Proday setili se :)

Screenshot_20180709-224650.jpeg

Screenshot_20180709-224847.jpeg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
@Šumadinac hvala za info...bukvalno sam pre par dana proveravao da vidim da se nisu zeznuli i pustili i izgubih svaku nadu...kad ono, kao dozvani :D

Evo radi se update, baš ću da vidim kakva je situacija sad po gradu na par spornih mesta što sam imao.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Zna li neko, da li se legalna i "ona druga" aplikacija, podnose istovremeno na telefonu?

Sada sa konačno apdejtovanim mapama, razmišljam da prvo probam pa onda i kupim aplikaciju, ali ne bih da brišam "onu drugu" dok se ne uverim da legalna radi kako treba.

...nadam se da ovaj apdejt Q1.2018. neće biti jedini aktuelan tamo do 2021. :p
 
Poslednja izmena:
Može malo da zavisi od sistema na telefonu, i sigurno zavisi od narodne verzije, ali podnose se.
 
Imam legalnu igo app ,neku staru verziju,sa starijim mapama.Kako da dođem samo do ove najnovije mape i da je ubacim,ako može neka pomoć.
 
Nisam siguran ali mislim da bi radile novije mape samo da se ubaci nova licenca.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
 
Ne mogu nigde da pronađem koje sve verzije Android os-a podržava IGO app sa marketa.Kod mene je neki stari android,ali mi radi igo bez problema.
 
Koju tačno verziju igo imaš i šta je legalno? Mape su ono što se plaća, aplikaciju svako može legalno da skine. Ako si pazario neki map pack, ideš na shop i uradiš update, ako nisi ili nemaš shop, zabrini se ;)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Imam android navigaciju u kolima,Slikaću Igo i Android verziju.
 
Poslednja izmena:
Nisam siguran ali mislim da bi radile novije mape samo da se ubaci nova licenca....
Ne.
Legalna app se drži svog sadržaja, ne možeš ništa da ubaciš što ne pripada paketu. Automatski obriše i povuče onaljn po potrebi svoje stavke da pregazi.
 
I kod mene na Samsungu j5 2016 briše ceo folder igo sa interne memorije (pošto imam podeljenu verziju) veliki fajlovi na eksternoj a sam softver na internoj. Kada staviš tačku ispred imena u folderu iGO ili na kraju i prečistiš, onda ostane netaknuto
 
Ne znam zašto mi iGO NextGen u autu ne prikazuje naša slova sa kvačicama?

ffscreen_00001.jpgffscreen_00002.jpg

U pitanju su TomTom mape kao što se vidi. Imam naše lang.zip fajlove (lat. i cyr.) a i proverio sam keyboard.ini fajl koji se nalazi u ui_nextegen\common i dodao srpske tastature i za latinicu i za ćirilicu. Gde se to još podešava?
 
Zeznuo si kodni raspored, odnosno imaš neadekvatne lang fajlove. Verovatno zastarele. Naš čovek je adaptirao izdanja, možeš ih naći pod skraćenicom u imenu BD.
Ako koristiš neki skin, moraš da imaš i modifikovani - prilagođeni lang, kreiran od strane više autora.
Postoji i treća, manje verovatna opcija, da je paket koji koristiš možda za neko drugo tržište, pa da su ubačeni i neki tuđi fontovi.
 
Upravo njegove lang fajlove i imam od aprila ove godine. Skin je Pongo, a ne znam na koji paket misliš. Pisao sam i BD, pa se nadam da će mi odgovoriti.
 
Nazad
Vrh Dno