Šta je novo?

iGo - Android

Vidi stvarno nema kikinda.
Meni su here mape bolje od tomtom , ali ipak koristim tomtom.
Na primer Beograd mi postoji kao on sam, i raspodeljen po opstinama, pa na primer moju ulicu ne nalazi u samom beogradu, ali u opstini nadje. Tako da mi je pretraga neupotrebljiva.

Ne znam, meni ne nudi Kikindu kada krenem da kucam.
Doduse ne koristim nextgen nego primo, mozda to ima veze? Mozda probam kasnije da instaliram nextgen da probam.

Ili aplikacija ili mape - treće nema :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

I ja isto primo, pre ce biti da je do toga.
Nisam do sada nikad probao nextgen.

Mozda je vreme :)

Sve radi na isti princip samo je program drugi? (folderi, mape..)

Probao sam nextgen, i dalje nemam Kikindu, ne znam u cemu je stos.
Kako god, tomtom i primo ostaju za sada.

Pa Nextgen ima mogucnost alternacije TomTom i Here mapa, i na obe se pojavljuje Kikinda.

Copilot ili Igo?
Koristio sam jedno vrijeme Copilot, pa sam prešao na Igo Home, ali me je zadnji put kad sam išao na more razočarao, jer sam u Čapljini promašio skretanje. Poslije sam primijetio da ima dosta neprecizne mape...
Copilot mi se čini bolja, ali nisam siguran da li se preko torrenta može naći full free verzija...

Pokušao dinstaliram iGO NextGen (BasarSoft) v9.18.27.627562 (26. januar 2016.god.) na LG Leon LTE (Android 6.0).

Ovo je rezultat:

Takođe, u vezi sa ovim delom:

Vratiti se na PREFERRED ENGINE stranicu i kliknuti "Listen to an example", i ako čujete "jedan dva tri" onda VocalizerEx radi pravilno i time ste podesili "srpski" TTS!

Problem je što nisam nigde video opciju "Listen to an example".

Smor :(

Sad samo da sačekam neku akciju za legalan iGO pa da se ratosiljam ovih "jednostavno-instalirajućih" verzija.

Permišn, permišn :)
To drugo ti je do telefona za dinar, mada u principu to ne moraš da instaliraš - izabereš Nevenu ili Tomu i to je to ...

Poslednja izmena:
I šta sad? Može ili ne može?

(BTW. Iskreno, meni Leon deluje sasvim OK)

Jesi li fajlove prekopirao na internu memoriju telefona ili na sd karticu? Rekao bih da moraš na internu memoriju kod tog modela.

Na SD karticu, naravno... Glupost ako mora na internu memoriju :(

Ako ne instaliram VocalizerEx, mogu li ipak da imam glasovnu navigaciju?

Probao sam nextgen, i dalje nemam Kikindu, ne znam u cemu je stos.
Kako god, tomtom i primo ostaju za sada.

Probao sad i ja na iGO Primo koji goristim dugo vremena. Stvarmo ne nalazi Kikindu. Ucrtana je, ulice ucrtane, kada je nadjem na mapi pronalazi mestau okolini i pise da su u Kikindi ali samo mesto u pretrazi gradova ne!?

Kikinda, slepo crevo IGO-a :D Verovatno imate neku stariju mapu sa Kikinda bagom :d

Nadjite AvicSync umesto tog Basarsoft izdanja.

Imate poslednji NextGen Izrael. :)

Nadjite AvicSync umesto tog Basarsoft izdanja.
Najnovija Basarsoft NextGen verzija je bolja jer ne traži licence i svi sadržaji rade ...

Sada je najbolja ova legalna verzija + nema cimanja sa instalacijom :) - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nng.igo.primong.igoworld

Nema root, niti će biti dok je pod garancijom (a pitanje je i za kasnije).

To je Google zeznuo sa ograničenjima i dozvolama za SD karticu ...
Najlakše rešenje je rut i ova aplikacija - https://play.google.com/store/apps/details?id=nextapp.sdfix

Ima i opcija da je program na internoj, a da su mape samo na kartici (content folder u kome su svi sadržaji najviše zauzima i zato se to radi)

Imam ovde već pisano pa može copy/paste:
Što se tiče instalacije na karticu postupak je ovakav:

Kao što rekoše, prebaci iGO folder na internu memoriju telefona.
Na SD kartici napravi folder addons i u njemu folder content. U taj folder content premesti sve podfoldere iz foldera iGO/content, osim foldera speedcam i lang.

Znaci na SD kartici napraviš /addons/content i unutra imaš foldere building, map, global_cfg, voice, tmc, poi, ...

[folders] deo u sys.txt fajlu treba ovako da izgleda:

Kod:
[folders]
linked_root_list="/extdata /sdcard2 /sdcard /sdcard/sd /sdcard/external_sd /mnt/sdcard /mnt/sd /mnt /storage /mnt/sdcard/sd /mnt/sdcard/external_sd /mnt/extsdcard /mnt/sdcard/extStorages/SdCard 
/ext_card /mnt/ext_card /mnt/extSdCard /mnt/ext_sd /mnt/sdcard/extStorages/SdCard /ext_card /mnt/ext_card /mnt/extSdCard /mnt/ext_sd /storage/extSdCard /mnt/storage/external_sd /storage/sdcard0"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/sdcard0/addons"

Tada će iGO program da ti bude na internoj memoriji, a stvari koje najviše zauzimaju mesta (mape i poi) će čitati sa SD kartice.

Eksterna - http://i.imgbox.com/UiOltcr1.png
Interna - http://i.imgbox.com/cVeKljUM.png

Vodi računa da ovo
android_secondary_root_path="/storage/sdcard0/addons" mora u potpunosti da odgovara putanji do addons foldera na tvojoj SD kartici.
U mom primeru svuda piše sdcard0, jer sam slike pravio samo da bih ti pokazao sadržaj foldera.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hvala, Danilo, probaću tako...

Što se tiče SD kartice... Ni legalna verzija ne može (legalno) da se instalira na SD karticu :( Ta Googlova ograničenja su besmislena, naročito kad se uzme u obzir da većina sadašnjih mobilnih telefona ima relativno malo interne memorije (i oni telefoni koji imaju npr. 8GB za korisnika na raspolaganju često imaju samo 2-4GB)

Krivi su i korisnici što ne bojkotuju preksupe telefone sa 16 i manje GB memorije, posebno što je Google ovakva ograničenja uveo pre nekih 2 godine ako se ne varam.

Ontopic, juče sam posle dugo vremena ponovo koristio iGO, i stvarno je osveženje posle Here, Sygic i GMaps. Interfejs sasvim pregledan, bez suvišnih detalja sa svim potebnim informacijama, rutiranje dobro, brzina programa odlična (u odnosu na ono što mi je ostalo u sećanju od pre). Nevena ne smeta ni kad stalno ponavlja da se brzo vozi, za razliku od pirgave Norvežanke. :)
Mane su što ne prebacuje na noćni mod prilikom vožnje u tunelu, povremeno istripuje da se skrenulo na sporedni put pa preračunava nešto bez potrebe, a i slova bi mogla da budu nešto krupnija.

Sve ste lepo rekli :)
*** jabučarska fora za povećanje profita je uzela maha i ovde ...

@wwwz
zato sam ti i rekao ono za telefon ...
i 16 Gb je postalo malo - tako da svi kupuju 32Gb verzije ili čak veće, 8Gb je premalo i bez računanja koliko potroši sistem .
Još si ti sa tim LG Leon-om dobro prošao, ostali su samo gori (Leon ima čak i v6.0 android, 4G)

@mitar1982
Da NextGen ima mnogo bolji interfejs od primo verzije :)
Kod mene baš suprotno - čak je i više krupno nego što bi trebalo (mada se lakše koristi ovako)

Poslednja izmena:
iGO, i stvarno je osveženje posle Here, Sygic i GMaps. Interfejs sasvim pregledan
Hm, što se mene tiče, Sygic izgleda znatno lepše i preglednije, ali to je verovatno ipak stvar ukusa.

Inače, nisam uspeo da instaliram iGO na internu meoriju, a da karte stavim na SD :( Ali, lepo se instaliralo na internu memoriju, a karte ću dodavati/brisati po potrebi.

Cek a kad platim npr za mape evrope da li mogu da biram drzave ili instalira ceo map pak...vidim da kukate sto mora na internu mem pa reko da pitam? I sta je problem sa mapama, stare ili?

Ovo i mene zanima?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja koristim igo i najvise mi se svidja sto mogu da ubacim mape koje mi trebaju, nemam potrebe da ubacim sve mape preko 4gb. Sad sam u ceskoj i ubacio sam madjarsku, slovacku, nemacku austriju i cesku naravno, sve ovo mi je tesko samo 430mb

I treba samo ubacivati mape koje trenutno trebaju, ja ostale drzim na memo kart.

Vrh Dno